[SF] Tung: "Dit smaakt naar meer"

donroyco
De Nederlands-Chinese coureur in dienst van Atlético Madrid Ho-Pin Tung had in de tweede race van dit weekend op het Belgische circuit van Zolder meer geluk dan in de eerste race. Na een spannend duel met Esteban Guerrieri kwam de jonge Chinees als tweede over de finish.

"Dit smaakt naar meer, ik hoef maar één treetje hoger", zei een blije Ho-Pin na afloop. De eerste race, op zondagochtend, was kort voor Ho-Pin Tung. In de eerste bocht was er voor hem geen ontkomen meer aan: hij reed in op botsende voorgangers. Einde van de race.

Het team van Alan Docking kreeg een zwaar beschadigde auto terug na de finish van race 1. Met de moed der wanhoop werd gedurende twee en half uur keihard aan de auto gesleuteld. Slechts enkele minuten voor de start van race 2 was de auto klaar. Ho-Pin ontbrak de mogelijkheid om de natweerbanden in te scrubben door tijdgebrek. De start ging vanwege de regen vanachter de safety car. Zijn pitstop kwam op het juiste moment en op de daarna opdrogende baan kon de Chinees goed op tempo rijden. Na een safety car periode lag Ho-Pin aan de leiding. Na een klein foutje in de slotfase kon Guerrieri door slim zijn ‘push to pass systeem’ te gebruiken net aan Ho-Pin Tung voorbij. Met een tweede plaats als resultaat. Ook in de kwalificatie was de snelheid er, al vertaalde zich dat niet in een goede startpositie door een ongelukkige confrontatie met een gele vlag situatie.

Zowel in de eerste race van het Superleague Formula kampioenschap op Magny Cours, als nu op Zolder in België, heeft Ho-Pin Tung laten zien dat hij ook in deze klasse snel is. Met het voor hem nieuwe circuit van Donnington als volgende op de kalender heeft Ho-Pin er zin. "Ik ben al op de computer aan het oefenen, zodat ik het circuit goed ken, als we daar aankomen. Zoals ik al zei: Deze tweede plaats smaakt naar meer."