Berlusconi wil leven beteren

Silvio Berlusconi (72) wil zijn leven beteren en op pelgrimstocht gaan. Dit is vernomen van naaste vrienden van de premier van Italië, aldus de krant la Repubblica vandaag.

Berlusconi is al maanden in opspraak door berichten over seksfeestjes en omgang met minderjarige meisjes. Zijn vrouw, Veronica Lario, wil daarom van hem scheiden. Lario viert zondag haar 53e verjaardag. Berlusconi is niet welkom op het familiefeest.

Vorig jaar werd de verjaardag van Lario nog groots gevierd in Villa Certosa, het luxueuze buitenverblijf van Berlusconi op Sardinië. De premier gaf er afgelopen zomer nog grootse feesten en ging geregeld tot het ochtendgloren naar de discotheek.

Enkele weken geleden had Berlusconi nog gezegd dat hij niet zou veranderen, want "de Italianen willen mij zo". Volgens naaste vrienden is hij nu tot inkeer gekomen en wil hij de zomer op een sobere manier doorbrengen en veel alleen zijn. In september wil hij op pelgrimstocht gaan bij de kerk van de Zuid-Italiaanse heilige Padre Pio, die onder katholieke Italianen razend populair is.

Berlusconi wil leven beteren  (foto: ANP)