Volleyballers verliezen van Amerika

Sjors (Sj0rSz)
De mannen van de nationale volleybalploeg hebben de World League afgesloten met een 3-0 nederlaag tegen Amerika: 25-19, 25-18, 26-24.

Tijdens het duel, dat alleen nog van belang was voor wat prijzengeld en voor de eer, haalde Oranje alleen in de derde set een prima niveau. In de eerste twee sets domineerde Amerika, dat als poulewinnaar van groep A in de komende week de finaleronde zal spelen in Belgrado.

Peter Blangé had dit keer voor Richard Rademaker gekozen op de plaats van de vaste libero Jelte Maan, maar begon verder met zijn vertrouwde basis. Al snel werd echter duidelijk dat de vaste krachten hun dag niet hadden, waarna de Nederlandse bondscoach langzaam maar zeker zijn basis wisselde.

In set nummer drie was spelverdeler Yannick van Harskamp omringd door zes jongens die normaal gesproken niet in de beginopstelling staan. Deze jonge groep deed het uitstekend, kwam wel met 24-22 achter, maar wist op dat moment knap twee punten te scoren. Setwinst zat er echter niet in want de handige Amerikanen waren het jeugdige Oranje weer net iets te slim af. Dit tot grote vreugde van het enthousiaste publiek dat zich in de sfeervolle Charles Koch Arena uitstekend vermaakte.

"We haalden niet het niveau van gisteren", sprak de onmiskenbaar ontevreden Peter Blangé na afloop. "De spelers waren er niet klaar voor. Maar ik vind het echt niet grappig om de World League op deze manier af te sluiten."

Aanvoerder Jeroen Trommel was ook teleurgesteld, maar beloofde dat Nederland volgend jaar in de World League sterker zal terugkomen. "De deelname aan deze competitie was een echte eyeopener. Het was één grote les."