[MotoGP] Rossi wint na spannend slot

Valentino Rossi heeft op de Sachsenring zijn 101e zege uit zijn carrière geboekt. De Italiaan won na een spannende strijd van zijn Yamaha-teamgenoot Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa. Rossi verstevigt hiermee de leiding in het klassement.

Rossi begon van poleposition en wist deze na de start te behouden. Achter hem sloten de als achtste gestarte Pedrosa en Randy de Puniet aan. Deze laatste crashte enkele bochten later door de koude banden. Hierdoor bestond de kopgroep al snel uit Rossi, Pedrosa, Casey Stoner en Lorenzo.

Stoner nam na zeven ronden in de race de leiding over van Rossi, maar wegkomen kon de Australiër niet. Rossi pakte tien ronden later de leiding terug met Lorenzo direct achter hem. Met nog vijf ronden te gaan pakte Lorenzo zijn Yamaha-teamgenoot Rossi, waarna een spannende strijd ontstond. Pedrosa kon als enige nog wel aanhaken, maar gevaarlijk kon de Spanjaard niet meer worden. In de voorlaatste ronde wist Rossi een gaatje te vinden en Lorenzo te passeren voor de leiding. Wat de Spanjaard ook bij de Italiaan probeerde, dichter bij dan 0,1 seconde op de streep kwam hij niet meer.

Achter Rossi en Lorenzo werd Pedrosa op drie seconden derde. Stoner volgde daarachter op tien seconden, terwijl Alex de Angelis, Toni Elias, Marco Melandri en Nicky Hayden op nog veel grotere achterstand finishten.

In het klassement staat Rossi met 151 punten aan de leiding. Lorenzo staat er negen punten achter op plaats twee. Stoner volgt op plaats drie met 135 punten. Daarachter volgt Pedrosa met 92 punten al op geruime afstand.

In de 250cc-klasse won Marco Simoncelli in een uitgestelde en ingekorte wedstrijd. De start werd wegens regenval een half uur uitgesteld. Achter de Italiaan werd Alex Debon tweede voor Alvaro Bautista.

In de 125cc was het Julian Simon die de snelste in Duitsland bleek te zijn. De Spanjaard bleef zijn landgenoten Sergio Gadea en Joan Olive voor. Jasper Iwema kon zijn goede startpositie niet waar maken en eindigde als negentiende op een ronde achterstand.