Billie Jean meest geliefde Jackson hit

Billie Jean is de meest geliefde hit van Michael Jackson. Dat blijkt uit de FOK!-poll op de Frontpage waar bijna 10.000 stemmen op binnenkwamen. FOK! had een shortlist gemaakt van de 23 grootste hits.

Dat deze lijst niet voldeed bleek wel uit de vele reacties. Zo werden liedjes als Dirty Diana en Earth song erg gemist tussen de opties. Maar ook al hadden wij de lijst compleet gemaakt met de meer dan 50 singles, dan was Billie Jean ook als eerste uit de poll gekomen. Met meer dan 2000 stemmen haalde het nummer namelijk 22 procent van de stemmen binnen. Het nummer Thriller was goed voor de tweede plek met bijna 13 procent van de stemmen. Ruim 10 procent van de stemmen was voor Smooth Criminal, uit de film 'Moonwalker.'

7,6 procent van de FOK!kers geeft aan dat geen enkel Jackson-nummer goed is. Leave me Alone en Remember the Time haalden de minste stemmen op. Overigens gaven ook veel deelnemers aan de poll aan dat het eigenlijk ondoenlijk is één nummer te kiezen, omdat de donderdag overleden zanger zoveel geniale nummers heeft gemaakt.

Ook meestemmen? Klik dan hier.
Je kunt ook de column over Jackson lezen.