Sony wil iPhone-killer

Het is de vraag die iedere telefoonmaker momenteel bezighoudt. Hoe stoot ik Apple's iPhone van zijn troon? Bij Sony denken ze nu de oplossing te hebben gevonden. Samen met telefoonbouwer Sony Ericsson wil Sony een nieuwe versie van de populaire Playstation Portable (PSP) maken waarmee je ook kunt bellen.

Vooralsnog is het idee van een telefoon/PSP nog toekomstmuziek, maar volgens persbureau Reuters zijn de plannen van Sony serieus. De nood is dan ook hoog. Want niet alleen is de Japanse firma bang om op telefoongebied achterop te raken bij Apple, ook op gamevlak dreigen de Japanners terrein te verliezen. Door de vele mogelijkheden die de nieuwe generatie iPhones biedt ziet de game-industrie de iPhone namelijk als een buitengewoon interessante markt.

In 2007 staken geruchten over een mogelijke  PSP-telefoon ook al de kop op. Toen bleef het echter bij geruchten. Voordat Sony echter een draagbare spelcomputer annex telefoon lanceert komt het bedrijf eerst nog met een nieuwe versie van de Playstation Portable. De PSP Go, die kleiner is en een opklapbaar scherm heeft, wordt in oktober gelanceerd in de VS.