Moerenhout en Tankink langer bij Rabobank

Sjors (Sj0rSz)
Koos Moerenhout en Bram Tankink hebben hun contracten met de Rabobank-wielerploeg verlengd. De eerstgenoemde renner dacht er in eerste instantie nog aan om na dit seizoen te stoppen, maar ging uiteindelijk toch overstag.

Moerenhout, die dit weekend Nederlands kampioen op de weg werd, zal nog een jaar langer bij Rabobank blijven. Zondagavond ging de renner nog niet in op de vragen over zijn toekomst, maar vandaag kwam er toch snel duidelijkheid. "Het is toch prima, nog een jaar erbij, zeker als het niveau zo goed is als nu. Mijn tijdritten zijn verbeterd nadat ik daar deze winter veel op getraind heb. Nu ik de rood-wit-blauwe trui heb, ben ik extra gemotiveerd om deze te laten zien."

Ploegleider Erik Breukink was erg blij met een langer verblijf van Moerenhout. "Koos heeft door zijn manier van rijden laten zien dat hij èn van grote waarde voor de ploeg is èn zelf uitstekende uitslagen kan rijden," liet hij weten. "Vooral de ervaring speelt een grote rol, speciaal richting de jongere renners."

Ook Tankink verlengde zijn huidige overeenkomst met één jaar. "Bram heeft door tegenslag niet kunnen laten zien wat hij kan, maar we rekenen op hem voor de tweede helft van dit seizoen en voor volgend jaar."