FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 december 2008

Garcia-Garcia hoopt op mooie Noordelijke Derby

Komend weekend stuit FC Groningen op sc Heerenveen in de Euroborg. Voor Gonzalo Garcia-Garcia heeft de derby een speciaal tintje.

De in Montevideo geboren aanvaller heeft namelijk een verleden bij Heerenveen. Onder trainer Gertjan Verbeek wist hij echter geen basisplaats te veroveren. Via Heracles Almelo kwam Garcia-Garcia bij FC Groningen terecht.

Garcia-Garcia koestert ondanks zijn weinige optredens in Friesland geen negatieve gevoelens ten opzichte van Heerenveen. "Ik doe zoals altijd mijn best. Ik weet wat ik kan en dat weten ze bij Heerenveen ook. Ik hoef me niet te bewijzen", zegt de Uruguayaan op de website van de Friezen. "Integendeel, ik vind het alleen maar leuk om tegen mijn oude ploeggenoten te spelen."

De aanvaller heeft het goed naar zijn zin bij FC Groningen. "Ik heb tijd nodig gehad om mijn draai te vinden, maar het gaat nu goed. Ik weet wat de trainer van mij verlangt. Ik ben een creatieve speler die actie’s wil maken. Dat mag, maar alleen als de organisatie staat. De organisatie en het collectief zijn belangrijke wapens van Groningen."

Wat verwacht Garcia-Garcia eigenlijk van de wedstrijd van komend weekend? "Ik hoop op een echt voetbalgevecht met veel doelpunten. Het is een cliché, maar de derby staat op zich. Zondag moet blijken wie het beste met de omstandigheden omgaat. Wij zijn thuis sterk, maar reken maar dat Heerenveen na de nederlaag tegen Sparta gebrand is op revanche."

"Bovendien slaat de winnaar zondag een gaatje van drie punten. Ik durf niet te zeggen wie gaat winnen. Ik hoop alleen dat de fans een leuke wedstrijd met veel doelpunten te zien krijgen."

Van Stee: "Komst Siem de Jong onwaarschijnlijk"

De Gelderlander meldt dat De Graafschap onlangs bij Ajax heeft geïnformeerd naar de mogelijkheid om middenvelder Siem de Jong tot het einde van dit seizoen te huren.

Trainer Henk van Stee vreest echter dat de komst van De Jong, wiens jongere broer Luuk tot de selectie van de Superboeren behoort, onhaalbaar zal blijken te zijn. "Ik heb het idee dat de komst van Siem de Jong op dit moment kansloos is", denkt de coach. "Hij zit bij Ajax bij de eerste achttien. Als hij buiten de selectie zou vallen, was het een ander verhaal."

Verschijning engel redt meisje

De 14-jarige Chelsea lijkt gered door de verschijning van een engel. Het meisje, dat opgroeide met een ontwikkelingsstoornis, kreeg een longontsteking die haar fataal zou worden. Terwijl de ouders wachtten tot het meisje haar laatste adem uit zou blazen, verscheen een lichtflits op de hartbewaking en binnen een uur sterkte het meisje weer aan. De artsen staan voor een raadsel.

Colleen Banton uit het Amerikaanse Mint Hill, de moeder van Chelsea, kan het nauwelijks bevatten dat haar dochter plotseling herstelt. "Er verscheen een engel op de monitor", verklaart ze. Door de verschijning van de engel zou Chelsea nu nog leven.

Eerder vertelden de artsen dat er geen hoop meer was voor haar dochter door de longontsteking en alle andere problemen waar Chelsea mee kampt wegens haar ontwikkelingsstoornis. Omdat de moeder niet wilde dat het meisje verder moest leven als een kasplantje, besloot ze de natuur haar werk te laten doen. Uiteindelijk zou de engel haar gered hebben. In een interview met NBC News vertelt de vrouw dat het een 'mirakel' is dat haar dochter zo plotseling herstelde.

Foto's van het zieke meisje en de engel.

Het filmpje van de bewakingscamera's waar op de verschijning van de engel te zien is, is hier te vinden.

Met dank aan devuser_250 en Asskicker14 voor de submit.

Man nog steeds vast na vergiftiging zoontje

De 26-jarige man uit Rosmalen die eerder deze maand zijn tien maanden oude zoontje vergiftigde met alcohol en chemicaliën blijft nog negentig dagen in hechtenis zitten. De raadkamer van de rechtbank in Arnhem besloot dat vandaag.

Op 13 december werd de man door de politie aangehouden nadat het personeel van de afdeling kinderverpleegkunde van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen constateerde dat het plotseling slechter ging met het tien maanden oude zoontje van de man. Het jongetje lag al langer in het ziekenhuis en bleek alcohol en chemicaliën in zijn bloed te hebben.

Al snel leidde het onderzoek naar de 26-jarige vader. Nadat hij werd aangehouden, bekende de man de vergiftiging. Het OM wil niets zeggen over het motief van de vader. Het kindje is inmiddels aan de beterende hand liet een woordvoerster van het ziekenhuis vandaag weten.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Aan de oren naar de politie gesleept

De ouders van twee jongens hebben hun zoons letterlijk bij de oren gepakt en naar het politiebureau gesleept nadat beelden van een beveiligingscamera zijn vrijgegeven waarop te zien is dat de jongens met een aantal vrienden een buschauffeuse bespuwen en uitschelden. Twee andere jongens kwamen zichzelf melden en de laatste jongen kwam naar het bureau toen hij een oproep van de rechercheur kreeg.

Op 14 september van dit jaar stapte de groep van vijf jongens in de bus bij de Marco Pololaan in Utrecht. De eerste van de jongens liet keurig een geldig vervoersbewijs zien. Ook de tweede jongen liet keurig zijn busabonnement zien, maar hij gaf deze direct door aan de jongen achter hem. Omdat de buschauffeuse dit niet kon tolereren, beval ze de jongen de bus uit te stappen.

De vrienden van de jongen pikten dit echter niet, en besloten de vrouw te bespuwen en uit te schelden. In de bus hingen camera's die beelden van het voorval registreerden. Deze beelden zin vorige week vrijgegeven, waarna de reacties binnenstroomden. Deze week werden alle vijf de jongens (allemaal tussen de 13 en 15 jaar oud) gehoord door de politie. Vermoedelijk krijgen zij via bureau HALT een alternatieve straf.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Kosten ontwikkeling PS3 nu 53% lager dan bij lancering

De meeste gamers weten wel dat Sony's PlayStation 3 vrij prijzig is om te maken. Toen de console op de markt kwam moest Sony 200 dollar bijleggen voor elke verkochte console, maar in de loop der tijd wist Sony de kosten te reduceren door compatibility met voorganger PlayStation 2 te verwijderen en efficiëntere 65 nanometer chips te gebruiken.

De kosten van de PlayStation 3 werden bij de lancering op zo'n 840 dollar geschat, momenteel ligt deze schatting op ongeveer 445 dollar. Sony maakt dus nog steeds geen winst op de console, aangezien de console verkocht wordt voor 400 dollar. Naast goedkopere onderdelen in de PlayStation 3 worden er ook minder onderdelen gebruikt: 4.048 bij lancering tegenover 2.820 onderdelen nu. Dit kan bijvoorbeeld doordat bepaalde chips gecombineerd worden en de gigantische prijsdaling van de Cell processor: deze kostte 89 dollar en kost nu slechts 46 dollar om te produceren. De verwachting is dat Sony begin 2009 quitte kan draaien met de PlayStation 3, waardoor mogelijk een prijsdaling in de nabije toekomst in het verschiet ligt.

FOK! in het Glazen Huis! fotoreportage

Gisteren heeft namens FOK! en alle betrokken users FOK!tv-ster Sunchaser het geld van de FOK! Serious Request acties aan dj Giel Beelen overhandigd. Dit gebeurde door de overhandiging van een FOK!shirt met daarop het bedrag €11.111,-.

Giel, welbekend met FOK! of 'FOK!zine' zoals hij het noemde, was zichtbaar verrast door het enorme bedrag dat de FOK!users bijeen gebracht hebben. De best lopende actie is wel de naaktreportage van FOK!ster en crewlid SHE. Deze actie bracht ruim zeven duizend euro in het laatje.

Bekijk hier deze korte fotoreportage, gemaakt door FOK!fotografe en crewlid: Mirjam Ravensbergen.

 

 |
  

Laptop verslaat bureaucomputer

De laptop heeft voor het eerst de bureaucomputer verslagen als meest verkochte personal computer. In het derde kwartaal van dit jaar steeg de wereldwijde verkoop van schootcomputers met bijna 40 procent tot 38,6 miljoen stuks in vergelijking met een jaar eerder.

De verkoop van desktops daalde juist met 1,3 procent tot een totaal van 38,5 miljoen. Dit blijkt uit cijfers die het Amerikaanse onderzoeksbureau iSuppli dinsdag heeft gepubliceerd.

De laptop, ook wel notebook genoemd, is al enkele jaren met een sterke opmars bezig. De verkoop is dit jaar aangewakkerd door de populariteit van zogenoemde netbooks, mini-computers die vooral worden gebruikt om het internet op te gaan.

Vooral het Taiwanese Acer is sterk gegroeid door zich te richten op netbooks. Het bedrijf is met een marktaandeel van 12,2 procent op de pc-markt nu zelfs een bedreiging geworden voor Dell, dat met een aandeel van 13,9 procent de nummer twee op de markt was in het derde kwartaal. Koploper bleef Hewlett-Packard (18,8 procent).

  Laptop in gebruik als bureaucomputer

Doodsoorzaak gehandicapt meisje niet achterhaald

De doodsoorzaak van het 8-jarige verstandelijk gehandicapte meisje dat gisterenochtend dood werd gevonden in Vlissingen is voorlopig nog niet duidelijk. Dat heeft de Zeeuwse politie vandaag na sectie bekendgemaakt.

Vandaag werd al duidelijk dat er geen misdrijf in het spel was. Het lichaam van het meisje is vrijgegeven.

Er zijn geen duidelijke lichamelijke aanwijzingen die aangeven hoe het meisje is overleden, meldt de politie. Daarom vindt de komende tijd een diepergaand toxicologisch en pathologisch onderzoek plaats naar de doodsoorzaak. Zulke onderzoeken duren volgens de politie 'helaas' lang.

Het kind werd gisterenochtend gevonden in een woning van de stichting Arduin. Ze woonde met meerdere mensen in het huis aan de Toutenburg.

3FM Serious Request levert 5,6 miljoen op

Radio 3FM heeft opnieuw een record bedrag opgehaald met Serious Request. De dj's Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg haalden 5.637.937 euro op voor vluchtelingen wereldwijd. Het geld gaat naar het Rode Kruis. Het bedrag is inclusief een bijdrage van de regering van 2,5 miljoen euro.

De drie dj's werden afgelopen vrijdag opgesloten in een Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Tot en met vanavond aten ze niet en probeerden ze zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook FOK! voerde uitgebreid actie. Uiteindelijk overhandigde FOK!user SunChaser 11.111 euro aan de dj's in het huis.

Ook het Vlaamse Studio Brussel had een Glazen Huis. In Gent werd 3.503.246 euro opgehaald. In Zweden werd met een Glazen Huis 227.778 euro opgehaald. In totaal heeft de actie dus 9.368.961 euro opgeleverd.

Glazen Huis Giel

Giel neemt 11.111 euro in ontvangst. (Foto: Mirjam Ravensbergen)
Met dank aan rbman en Glacier voor de submit.

Left 4 Dead boxshot gecensureerd in Japan

De covers van Left 4 Dead zullen gecensureerd worden in Japan. De Xbox 360 versie van de game zal een vijfde vinger bevatten, en de PC versie zal een ''Best of E3'' plaatje over de ontbrekende vinger hebben. De aangepaste boxshot van de Xbox 360 vind je ook terug in de winkels in Duitsland, daar worden voor beide versies van de game die met de vijfde vinger gebruikt. Verder is in de game zelf niets anders dan de versie die wij kennen.

[Prijsvraag] Voorspel het weer tijdens oud en nieuw!

 

 

In het weersvoorspellingstopic van het forum DE (De Elementen: Onstuimige Aarde) voorspellen we wekelijks het weer. We zijn alweer toe aan de 100e voorspellingsronde en die valt toevalligerwijs samen met de jaarwisseling!

Daarom kun je dit keer zowel in FEE als in DE het weer op 31 december en 1 januari voorspellen. De beste voorspeller wint het boek Het weer in spectaculaire beelden van Uitgeverij Elmar, ter waarde van € 27,50! Door middel van informatieve teksten en meer dan 250 prachtige foto's verkent dit boek alle aspecten van zowel dagelijkse als extreme weersomstandigheden.

Maar eerst even een temperatuursoverzicht van meer dan eeuw van nieuwjaarsnachten... en een vooruitblik op de aankomende jaarwisseling!

 

 

 

 

 

 

Vanaf tweede kerstdag krijgen we bezoek van koning winter. De temperaturen zullen vanaf dan nauwelijks meer boven nul uitkomen. Mogelijk houdt die winterperiode aan tot en met de jaarwisseling. Op deze termijn is de onzekerheid groot, maar zacht zal het waarschijnlijk niet worden. De kansen op neerslag (sneeuw) zijn vooralsnog vrij klein. Tot zover de computermodelletjes, nu mag jij voor Piet Paulusma gaan spelen

klik hier om verder te lezen!

Vier Sega klassiekers naar Xbox LIVE en PSN

Sega is bezig met voorbereidingen voor een release van vier klassiekers op Xbox LIVE en PSN. Deze vier klassiekers zijn Gunstar Heroes, Phantasy Star II, Comix Zone and Sonic The Hedgehog 3. Op zich is het niet heel gek dat deze games naar de Xbox 360 en PS3 komen aangezien ze ook al een tijdje op de Virtual Console van de Wii te vinden zijn. Er is nog niets bekend over een releasedatum of prijs.


Ferrari wil toekomst van Schumacher bespreken

Scuderia Ferrari is van plan om de samenwerking met Michael Schumacher voort te zetten. Het huidige contract van de voormalige Formule 1-coureur loopt eind 2009 af, dus beide partijen zullen met elkaar om de tafel moeten gaan zitten.

Schumacher fungeerde sinds eind 2006 als adviseur en testrijder van auto's voor de openbare weg, die Ferrari produceerde. "Hij heeft voor volgend jaar nog een contract met ons, dus in 2009 werkt hij nog steeds voor Ferrari," aldus Stefano Domenicalli, teambaas van Scuderia Ferrari.

Domenicalli besloot met de woorden: "De activiteiten die hij de afgelopen tijd voor ons deed, zal hij gewoon blijven doen. Toch, maar dat is puur iets van mij persoonlijk, is het wel duidelijk dat zijn toevoeging aan Ferrari voortdurend zal moeten worden beoordeeld. Tijdens het seizoen zullen we dus ook bespreken of de samenwerking zal worden voortgezet."

Gewonden door antivries in vliegtuig

Meer dan twintig mensen zijn vandaag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij gewond waren geraakt in een vliegtuig op de luchthaven in het Amerikaanse Seattle. Een woordvoerder van het Amerikaanse luchtvaartagentschap FAA maakte dat bekend.

Vermoedelijk is antivriesvloeistof in het ventilatiesysteem van het vliegtuig van Alaska Airlines terechtgekomen. De meeste mensen hadden last van hun ogen, maar twee mensen liggen volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het is nog onduidelijk hoe de antivriesvloeistof in het toestel terecht kon komen. Op vliegvelden wordt de vloeistof gebruikt om ijs van de landingsbanen te verwijderen. De luchthaven van Seattle heeft al de hele week last van sneeuwstormen.

Xbox LIVE statistieken van afgelopen week

Bungie houdt stand met Halo 3 op de eerste plaats. Een paar maanden geleden leek het er nog op dat Halo 3 zijn beste tijd gehad had en de top niet meer zou zien. Het tegendeel is waar en de game staat dan ook al vier weken op nummer één. Call of Duty: World at War staat op de tweede plek, gevolgd door zijn voorganger Call of Duty 4. We zijn benieuwd hoe Halo 3 stand houdt de komende vakantieweek. Check hieronder de volledige lijst.

Xbox 360 Top Live Titles (based on UU's)

1. Halo 3
2. CoD: World at War
3. Call of Duty 4
4. Gears of War 2
5. GTA IV
6. Dash of Destruction
7. Left 4 Dead
8. Madden NFL 09
9. FIFA 09
10. Fable II

Top Arcade Titles (Full Versions purchased)

1. Super Street Fighter II Turbo HD Remix
2. Bomberman Live
3. A Kingdom for Keflings
4. Castle Crashers
5. Worms
6. UNO
7. Banjo-Kazooie
8. Ultimate Mortal Kombat 3
9. Portal: Still Alive
10. Braid

Original Xbox Top Live Titles (based on UU's)

1. Halo 2
2. Star Wars: Battlfrnt 2
3. Fable
4. Counter-Strike
5. Conker: Live Reloaded
6. Call of Duty 3
7. Splinter Cell Chaos
8. Battlefield 2: MC
9. Star Wars: Battlefront
10. Doom 3

Consumenten pinnen meer dan 10 miljoen keer

Consumenten hebben vandaag voor het eerst op één dag gezamenlijk meer dan tien miljoen keer gepind. Een woordvoerder van de verwerker van elektronische betalingen Equens heeft dat laten weten. Bij elkaar registreerde het bedrijf een recordaantal van 10,4 miljoen transacties. Het vorige record dateerde van gisteren, toen 9,7 miljoen keer met een pasje werd betaald.

Beide aantallen overtroffen het tot dan toe geldende record van 22 december 2007, toen er ruim 9 miljoen keer met een pasje werd afgerekend. Ook het aantal transacties per seconde was groter dan ooit. Equens telde vanmiddag tussen twee uur en half drie het recordaantal van 378 transacties per seconde. Het oude record was van 24 december vorig jaar met 366 transacties.

'Klein bedrag, pinnen mag!' ook met de kerst  (foto: ANP)

Coach Rangers wil Atlantic League met Nederlandse

De Schotse Premier League staat niet negatief tegenover het concept van een Atlantic League, een competitie van topclubs uit kleinere landen, waaronder Nederland, Portugal en Schotland.

Glasgow Rangers-manager Walter Smith liet het proefballonnetje van een Atlantic League als eerste in de lucht. Hij ziet met lede ogen aan dat clubs uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland aan de horizon verdwijnen. "Rangers en Celtic zijn twee wereldclubs. Die verdienen betere omstandigheden. Financieel kunnen we nauwelijks nog stappen zetten. Heel veel clubs in Europa zitten in hetzelfde schuitje."

De Schotse Premier League heeft begrip voor de visie van Smith. "We begroeten ideeën die het Schotse voetbal vooruit kunnen helpen," aldus een zegsman tegenover de BBC. "Maar op korte termijn zal er niets veranderen, omdat we net een televisiecontract hebben afgesloten met Setanta Sports tot 2014."

Beerens onzeker bij sc Heerenveen

Het is nog maar de vraag of sc Heerenveen dit weekend over Roy Beerens kan beschikken. De speler van de Friezen liep afgelopen woensdag een blessure op, waardoor achter zijn naam nog een vraagteken staat.

Daarnaast is het ook nog niet duidelijk Danijel Pranjic, Michel Breuer en Kenny Steppe in actie kunnen komen. Beerens begon de training van vrijdag in elk geval nog wel met het overige deel van de selectie, maar haakte op een later moment af. Vervolgens richtte hij zich vooral op loopoefeningen met de looptrainer.

Stekelenburg terug op trainingsveld

Aan de revalidatie van Maarten Stekelenburg is een eind gekomen. De met een schouderblessure kampende doelman verscheen woensdag voor het eerst weer op het trainingsveld bij Ajax.

Stekelenburg stond op 28 september tegen Vitesse (3-0 zege) voor het laatst onder de lat bij Ajax. De vijftienvoudig international moest vervolgens verstek laten gaan vanwege een schouderkwetsuur. Half oktober onderging hij een operatie aan het gewricht.

Het is nog onduidelijk wanneer Stekelenburg voor het eerst weer zijn opwachting zal maken in de wedstrijdselectie van Ajax. Het Amsterdamse doel wordt momenteel verdedigd door Kenneth Vermeer die dit naar behoren doet. De jonge doelman is nu alweer 3 duels niet gepasseerd.

Stekelenburg mist zondag de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Het is nog niet duidelijk of Rasmus Lindgren de laatste wedstrijd van Ajax dit kalenderjaar meemaakt. Hij is nog steeds niet hersteld van een enkelblessure. Lindgren ontbrak woensdag op de training.

Basso kijkt uit naar Giro d'Italia

Ivan Basso kijkt nu al uit naar de Giro d'Italia. De renner van Liquigas is erg te spreken over het parkoers, maar denkt dat wel dat het zware weken gaan worden.

"Het wordt een heuse veldslag. Vooral in de laatste week is er geen moment om bij te komen. Het is wel heel lang geleden, dat we zo'n Giro-route hebben meegemaakt. Prachtig misschien voor de kijkers, maar de renners zullen zeker niet lachen. Dag in, dag uit wordt het een hel," liet Basso in een reactie weten.

In 2005 schreef Basso de Ronde van Italië al op zijn naam. Niet veel later werd hij echter geschorst, vanwege de betrokkenheid bij het Fuentes-schandaal.

Belg betaalt boete voor dronken rijden met slok op

Een Belgische militair heeft duidelijk weinig geleerd van de boete die hij eind vorige maand kreeg in Den Helder voor het rijden onder invloed. Hij bleek namelijk opnieuw te veel drank soldaat te hebben gemaakt toen hij de boete kwam betalen bij de marechaussee in de marinestad.

De Belg kwam samen met zijn zoontje van zes speciaal vanuit Brussel naar Den Helder om de bekeuring van 350 euro te betalen, maar viel bij de wachtmeester van dienst op vanwege de dranklucht die hij uitwalmde. Hij werd aan een blaastest onderworpen en blies nog eens 242 euro boete en een rijverbod van vier uur bij elkaar.

Met dank aan Rensjebree voor de submit.

Waterman mag weg bij ADO Den Haag

André Wetzel heeft Boy Waterman niet meer nodig bij ADO Den Haag. Dit zei de trainer vanmiddag na afloop van de training.

Als er in de winterstop interesse is van andere clubs, mag de 24-jarige keeper vertrekken. Waterman kwam in de zomer over van AZ. Naast de keeper kregen nog zeven anderen te horen dat zij weg mogen. Ook Robin Faber, Samir El Moussaoui, Virgilio Teixeira, Ekrem Kahya, Wesley Verhoek, Levi Schwiebbe en Tim de Meersman mogen uitzien naar een andere club.

Castle Crashers update eindelijk beschikbaar

We hebben er sinds september op moeten wachten maar de multiplayer-fixende update voor Castle Crashers is nu eindelijk daar!

Een voorlopige changelog is al bekend gemaakt, later wordt een meer uitgebreide changelog verwacht, maar de volgende problemen zijn in ieder geval verholpen:

Saved data loss issues
Quick Match/Custom Match multiplayer games not working/displaying error messages
Xbox LIVE games dropping unexpectedly
Arena Master achievement will now unlock after any mixed arena matches.
Overall network performance improvements
A few crash bugs
NXE related issues
Boomerang exploit is now resolved
Alien Hominid can now drop the pitchfork!

De patch is dus vanaf nu te downloaden door, als je verbonden bent met Xbox Live, Castle Crashers te starten. Je zal dan automagisch gevraagd worden om de update te downloaden.

Oliebol halen levert Hagenaar boeteregen op

Voor een 43-jarige Hagenaar heeft zijn trek in een oliebol gisteren behoorlijk duur uitgepakt. De man wilde de lekkernij halen bij een oliebollenkraam op het Regentesseplein in zijn woonplaats, en parkeerde in de gauwigheid zijn auto op een fietsstrook. Dat kwam hem op een regen aan boetes te staan, zo meldt een woordvoerder van het korps Haaglanden vandaag.

Niet alleen kreeg de man van passerende agenten een boete voor het foutief parkeren van zijn voertuig op de fietsstrook, hij kon hen ook geen geldig rijbewijs overleggen. Ook merkten de agenten de alcohollucht op die om de smulpaap heen hing. Hij werd dan ook meegenomen naar het bureau, waar hem een blaastest werd afgenomen. Het resultaat daarvan leidde tot bekeuring nummer drie. Verder bleek de man nog 110 euro aan eerdere boetes open te hebben staan.

Met dank aan Bennootje voor de submit. 

Canadese bevalt op straat van tweeling

Een 26-jarige vrouw is middenin een besneeuwde winkelstraat in de Canadese stad Windsor bevallen van een tweeling. De politie zag de vrouw 's avonds liggen en dacht dat ze in elkaar was geslagen. Maar toen de agenten dichterbij kwamen, bleek dat de vrouw een pasgeboren baby vasthield.

Dat schrijft The Globe and Mail vandaag. De agenten wilden de vrouw naar het ziekenhuis helpen, toen het tweede kind zich aandiende. Een van de kinderen ligt in kritieke situatie in het ziekenhuis. De kinderbescherming onderzoekt de zaak.

Lopes vrijwel zeker naar Dordrecht

Cecilio Lopes keert zo goed als zeker terug bij FC Dordrecht. De aanvaller van SC Heerenveen, die eerder dit seizoen als huurling werd weggestuurd bij Volendam, traint al enige tijd mee bij de club uit de Jupiler League.

De 29-jarige Rotterdammer werd in de zomer van 2005 van Excelsior naar de Krommedijk gehaald. Door een blessure had de international van Kaapverdië toen een tijd niet gespeeld en was FC Dordrecht de enige club die het nog aandurfde met hem. Lopes liet zien dat de club een juiste keuze had gemaakt, door in 58 competitieduels 35 keer te scoren.

In de winterstop van het seizoen 2006/07 haalde SC Heerenveen Lopes weg uit Dordrecht. De speler werd verhuurd aan Sparta Rotterdam, maar liep daar een zware blessure op. Die hield hem lang aan de kant. Dit seizoen zou hij dus bij Volendam spelen, maar trainer Frans Adelaar stuurde Lopes weg na een conflict.

Eerder haalde FC Dordrecht in de persoon van Jurrick Juliana van SC Cambuur-Leeuwarden al een aanvallende versterking voor de tweede seizoenshelft. Met het terughalen van Super Lopes hopen de Schapenkoppen alsnog iets van het tegenvallende seizoen te maken.

Een klein biertje....

Wat een ellende om zo voor de kerstdagen door de binnenstad te lopen! Koopziekelingen! Bovendien is winkelend publiek niet erg aardig. Een vrouw die mij passeerde bleek een echte multitasker te zijn. Roken en bellen tegelijk. “Ja, ik hét un boek gekoch.” “Zo zeg! Nu nog leren lezen,” meende ik te denken. In werkelijkheid dacht ik hardop. Eucalypta vond dit niet leuk. Ik vluchtte de Ici Paris in, bang om in een pad getoverd te worden. Wat een kutwinkel! Alsof je het toilet van iemand betreed die bij de plaatselijke bingo een jaar lang gratis WC-eend heeft gewonnen. Gatverdamme wat een loeft!

Eerste slachtoffers van wintersport terug

De eerste gipsvlucht van het seizoen is vandaag kort voor het middaguur geland op Rotterdam Airport. De wintersporters die in het toestel zaten, hadden voornamelijk enkel- en beenbreuken en knieblessures opgelopen.

"Mijn draai pakte niet goed uit, ik hoorde 'krak' en toen bleek mijn enkel gebroken", vertelt een mevrouw uit België. Zij is een van de tien vrouwen en drie mannen die in het toestel zaten. Met rolstoelen werden de patiënten uit het vliegtuig gereden, het merendeel van hen werd vervolgens op brancards in ambulances geschoven.

De jongste passagier heette Sarah den Breejen. Het 6-jarige meisje was met haar vader aan het skiën, toen het opeens mis ging. "Ik viel en brak mijn scheenbeen", vertelt zij steeds weer opnieuw aan de toegestroomde pers.

Een snowboarder die zijn onderbeen brak is net als zijn medepassagiers met een bosje bloemen verwelkomd in Rotterdam. De man lag na zijn ongelukkige val negen dagen in het ziekenhuis en verwacht dat hij nog drie tot vier maanden moet revalideren. "Maar volgend jaar ga ik absoluut weer!", roept hij lachend.

De speciale gipsvlucht vertrok rond de klok van tien uur vanochtend uit Innsbruck in Oostenrijk. Naast de onfortuinlijke sporters vlogen er ook vijf begeleiders mee. De vlucht vond eerder in het seizoen plaats dan voorgaande jaren. Dat komt doordat de kerstvakantie vroeg is begonnen. Bovendien zijn door de goede sneeuwomstandigheden veel wintersporters op de piste te vinden.

Eerste gipsvlucht weer geland  (foto: ANP)
Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.

Snelle oplossing voor Belgische crisis verwacht

De Belgische oud-premier Wilfried Martens, die namens de Belgische koning oplossingen zoekt voor de politieke crisis, trekt volgens politici nog deze week conclusies. Martens rondt al vanmiddag zijn gesprekken met partijvoorzitters af.

Hij weigerde alleen de voorzitter van het extreemrechtse Vlaams Belang te ontvangen, die daartegen met spandoeken en liederen betoogde. Meest besproken geschilpunt onder de partijvoorzitters is of de huidige vijf regeringspartijen moeten doorgaan tot de regionale verkiezingen in juni of tot de geplande parlementsverkiezingen in 2011.

Van de regeringspartijen wil alleen het Vlaamse liberale Open VLD de verkiezingen houden in juni. Samenvallende verkiezingen voor zowel deelstaten, het federale en Europese parlement zouden een einde maken aan de permanente verkiezingskoorts onder Belgische politici.

Maar de andere regeringspartijen willen het geplande mandaat afmaken tot 2011. Dat zorgt voor meer stabiliteit, stelde voorzitter Didier Reynders van de Franstalige liberale MR na zijn gesprek met Martens.

Onzeker is of een langdurige regering een beroep kan doen op Jean-Luc Dehaene (68), die veel wordt genoemd als kandidaat-premier. Dehaene is naar verwachting alleen beschikbaar voor een overgangsregering. Zijn vrouw heeft hem publiekelijk afgeraden opnieuw premier te worden.

Maar Herman van Rompuy, eveneens een veelgenoemde kandidaat, heeft nu gezegd niet beschikbaar te zijn als premier. Alternatief is nog de liberale premier Guy Verhofstadt, die momenteel teruggetrokken in Italië leeft.

Smit wint in Biddinghuizen

Arjan Smit heeft vanmiddag in Biddinghuizen de tweede Superprestigewedstrijd gewonnen. Na een tocht van 75 kilometer over de langste kunstijsbaan ter wereld was Smit de snelste van een kopgroep van dertien schaatsers. Geert Plender eindigde als tweede, Sandor Stuut werd derde.

De eerste Superprestigewedstrijd vorige week was een prooi voor Roy Boeve. De Superprestige is een nieuw onderdeel. In Biddinghuizen, waar sinds kort een baan van 5 kilometer ligt, zijn er in een tijdsbestek van een maand vijf wedstrijden.

FOK! overhandigt ¤11.111,- aan 3FM Serious Request

Dinsdagavond heeft namens FOK! en alle betrokken users FOK!tv-ster Sunchaser het geld van de FOK! Serious Request acties aan dj Giel Beelen overhandigd. Dit gebeurde door de overhandiging van een FOK!shirt met daarop het bedrag €11.111,-.

Giel, welbekend met FOK! of 'FOK!zine' zoals hij het noemde, was zichtbaar verrast door het enorme bedrag dat de FOK!users bijeen gebracht hebben. De best lopende actie is wel de naaktreportage van FOK!ster en crewlid SHE. Deze actie bracht ruim zeven duizend euro in het laatje.

 

Met dank aan Sirolf voor de opname.

 

Kerst is in Japan goed voor Nintendo en Sony

De laatste week voor kerst bleek niet alleen enorm positief voor Nintendo, ook Sony wist er flink de vruchten van te plukken. Zo was de best verkochte game met een half miljoen verkochte exemplaren Final Fantasy voor de PSP, ook wisten twee PS2- en één PS3-titel tot de top 10 van best verkochte games door te dringen. Fable II was de best verkochte game voor Microsoft, maar die komen we pas tegen op de 23e plaats. Welke game op de 20e plaats staat is neit helemaal duidelijk en ons Japans is niet genoeg om dat te achterhalen. Zodra we het weten, wordt die uiteraard aan het lijstje toegevoegd.

Software
01. [PSP] Dissidia Final Fantasy (Square Enix) - 504,000 / NEW
02. [PS3] Gundam Musou 2 (Bandai Namco) - 162,000 / NEW
03. [WII] Animal Crossing: City Folk (Nintendo) - 159,000 / 728,000
04. [NDS] Tales of Hearts: Anime Movie & CG Movie (Bandai Namco) - 142,000 / NEW
05. [NDS] Kirby Super Star Ultra (Nintendo) - 142,000 / 697,000
06. [PS2] Fate/Unlimited Codes (Capcom) - 95,000 / NEW
07. [PS2] Gundam Musou 2 (Bandai Namco) - 92,000 / NEW
08. [NDS] Pokemon Platinum (Pokemon) - 91,000 / 2,093,000
09. [NDS] Wagamama Fashion: Girl's Mode (Nintendo) - 91,000 / 429,000
10. [WII] Taiko no Tatsujin Wii (Bandai Namco) - 70,000 / 200,000
11. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 70,000 / 2,887,000
12. [NDS] Penguin no Mondai: Saikyou Penguin Densetsu! (Konami) - 69,000 / 127,000
13. [NDS] Rhythm Heaven (Nintendo) - 64,000 / 1,258,000
14. [NDS] Momotarou Dentetsu: 20th Anniversary (Hudson) - 64,000 / NEW
15. [NDS] Gensou Suikoden Tierkreis (Konami) - 63,000 / NEW
16. [WII] Karaoke Joysound Wii (Hudson) - 63,000 / NEW
17. [NDS] Professor Layton and the Last Time Travel (Level 5) - 55,000 / 571,000
18. [NDS] Power Pro-Kun Pocket 11 (Konami) - 54,000 / NEW
19. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo) - 52,000 / 1,930,000
20.
21. [NDS] Little Magicians Magic Adventure (Konami) - 48,000 / 180,000
22. [WII] Wii Music (Nintendo) - 39,000 / 271,000
23. [360] Fable II (Microsoft) - 36,000 / NEW
24. [NDS] Ragnarok Online DS (GungHo) - 33,000 / NEW
25. [WII] Wii Sports (Nintendo) - 32,000 / 3,255,000
26. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G, PSP the Best (Capcom) - 32,000 / 145,000
27. [PS3] Gran Turismo 5 Prologue: Spec III (SCE) - 29,000 / 183,000
28. [NDS] Bokujou Monogatari: Youkoso Kaze no Bazaar e (Marvelous) - 28,000 / NEW
29. [360] Gundam Musou 2 (Bandai Namco) - 27,000 / NEW
30. [WII] Wii de Asobu: Donkey Kong Jungle Beat (Nintendo) - 27,000 / 52,000

Hardware
Nintendo DSi 215.000
Wii 151.000
PSP 148.000
Nintendo DS Lite 48.000
PS3 37.000
360 13.000
PS2 9.700

'Snowzilla' duikt weer op

'Snowzilla' is weer opgedoken. Ieder jaar duikt in Anchorage, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska, een gigantische sneeuwman op. Hij wordt bovendien ieder jaar groter.

Snowzilla verscheen voor het eerst in het jaar 2005 in de voortuin van Billy Powers, een inwoner van Anchorage. Hij was toen zo'n vijf meter groot, had een pijp in zijn mond, een wortel als neus en twee bierglazen als ogen. Blijkbaar vond hij de voortuin van Powers wel gezellig, want sindsdien komt hij er ieder jaar terug. Dit jaar staat hij er alweer, en hij is inmiddels meer dan acht meter groot geworden.

De overheid in Anchorage heeft eerder geprobeerd om de sneeuwman te verbieden. Hij zorgt namelijk voor verkeersopstoppingen in de nauwe straten van Anchorage. Die zijn niet berekend op de stroom toeristen die een glimp willen opvangen van de reusachtige sneeuwman.

Billy Powers blijft er stoïcijns onder: "Ze vinden iedere keer wel een nieuw bezwaar," zegt hij. Hij beweert niets te maken te hebben met de sneeuwman en niet te weten wie het gevaarte elk jaar in zijn voortuin plaatst.

Timmer op tijd fit

Henk Timmer verdedigt tweede kerstdag waarschijnlijk gewoon het doel van Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda.

Timmer lijkt hersteld te zijn van de kwetsuur aan zijn voet. Die liep hij vorig weekend op, tijdens de warming up van het duel met PSV. Timmer keerde vandaag terug op het trainingsveld. "Ik heb zonder problemen de hele training afgewerkt. Het voelt weer helemaal goed. Ik ga er vanuit dat ik vrijdag weer kan spelen."

Tegen PSV werd Timmer vervangen door Rob van Dijk.

Stage Gerritsen in Engeland

Patrick Gerritsen hoopt een contract bij Preston North End in de wacht te kunnen slepen.

De 21-jarige aanvaller van FC Twente loopt momenteel stage bij de nummer acht van de Championship in Engeland. Ook SC Cambuur-Leeuwarden zou belangstelling hebben voor de aanvaller.

Gerritsen speelde 27 competitieduels in het eerste elftal van FC Twente waarin hij zesmaal wist te scoren. Na een dubbele beenbreuk in september 2007 wist hij niet meer terug te komen in de hoofdmacht.

Veel overheidsgebouwen hebben hoog energieverbruik

Een groot deel van de overheidsgebouwen gebruikt te veel energie. Ruim een kwart van de panden eindigt het slechtst op basis van de lijst van energielabels. Dat blijkt uit een inventarisatie die RTL Nieuws vandaag heeft gepubliceerd.

De nieuwsrubriek heeft de energielabels van 334 overheidsgebouwen opgevraagd. Uit het overzicht blijkt dat 82 panden in de categorie A of B vallen, en dus relatief weinig energie verbruiken. De overige 252 gebouwen zitten tussen de labels C en G. Tot de panden die slecht scoren, behoren ook enkele ministeries.

De departementen Sociale Zaken en Volksgezondheid hebben helemaal geen milieulabel. Deze twee ministeries hebben het label niet tijdig aangevraagd.

Europese PSN-update een dag eerder

Wisten we vanochtend/vanmiddag nog te melden dat de demo van WipeOut HD te downloaden is, weten we nu te melden dat de Europese PSN update vandaag plaats vindt. Morgen is het namelijk Eerste Kerstdag en dan werken veel mensen, dus ook Sony, niet.

En omdat het Kerstmis is, viert Sony het met jullie mee. Maar liefst drie demo's en drie nieuwe games zijn beschikbaar gesteld voor download. Ook de Metal Gear kostuums voor LittleBigPlanet zijn nu beschikbaar. Daarnaast zijn de prijzen van vele games verlaagd, dus redenen genoeg om even een kijkje te nemen.

Playable Content

* Savage Moon full game (£6.29/€7.99)
* Mahjong Tales: Ancient Wisdom full game (£7.99/€9.99)
* Street Fighter Alpha Warriors' Dreams PS1 game (£4.79/€??)
* WipEout HD demo
* Metal Gear Online demo
* Sonic Unleashed demo

Seasonal Offers

* WipEout HD (£11.99/€14.99)
* Super Stardust HD (£3.99/€4.99)
* PAIN (£3.99/€4.99)
* The Last Guy (£3.99/€4.99)
* Toy Home (£3.99/€4.99)
* echochrome (£4.79/€5.99)
* Toy Home: Second Gear expansion (£1.59/€1.99)
* Snakeball Team Mode add-on (£1.59/€1.99)
* Eye of Judgment Set 2 & 3 combo pack (£8.39/€11.99)
* flOw (£3.99/€4.99)

Add-on Content

* LittleBigPlanet DLC (listed after the break)
* Shaun White Snowboarding "Glamour" pack (£3.99/€4.99)
* Buzz! Quiz TV "National Geographic: Undersea" pack (£6.29/€7.99)
* Everybody's Golf: World Tour "Mainichi Issho Lobby Character Headwear" (free)
* Everybody's Golf: World Tour "Toro" character pack (free)
* Rock Band DLC (listed after the break)
* Guitar Hero World Tour DLC (listed after the break)

Videos

* 2x Mirror's Edge trailers
* MotorStorm Pacific Rift "Water Zone" trailer
* Shoot! episode 6 -- "The Dreaming"

LittleBigPlanet DLC

* Metal Gear Solid costume kit (£4.79/€5.99)
* Metal Gear Solid level kit (£4.79/€5.99)
* Metal Gear Solid "Raiden" costume (£1.59/€1.99)
* Metal Gear Solid "Screaming Mantis" costume (£1.59/€1.99)
* Metal Gear Solid "Meryl" costume (£1.59/€1.99)
* Metal Gear Solid "Solid Snake" costume (£1.59/€1.99)

Rock Band DLC

Foo Fighters Pack 1 (£2.49/€3.99)

* "DOA" - Foo Fighters (£0.99/€1.49)
* "This is a Call" - Foo Fighters (£0.99/€1.49)
* "Times Like These" - Foo Fighters (£0.99/€1.49)

Rockin' the Holidays 2008 Pack (£1.69/€2.29)

* "Blue Christmas" - The Pretenders (£0.59/€0.79)
* "Christmas Is The Time To Say I Love You" - Billy Squier(£0.59/€0.79)
* "Hanukkah Blessings" - Barenaked Ladies (£0.59/€0.79)

Guitar Hero World Tour DLC

* "Because of You" by Nickelback (£4.39/€5.49)
* "Light It Up" by Rev Theory (£1.59/€1.99)
* "Use Me" by Hinder (£1.59/€1.99)
* Hard Rock Track Pack (£1.59/€1.99)

[MLB] Ook Teixeira naar Yankees

De Yankees blijven zich bezig houden tijdens de winter maanden. Nadat eerder CC Sabathia e A.J. Burnett de New Yorkse ‘pinstripes’ mochten aantrekken is het nu de beurt aan eerste honk-man Mark Teixeira.

Teixeira stond in de belangstelling van verschillende clubs, waaronder de Nationals, Orioles en de aardrivalen van de Yankees, de Red Sox. Maar uiteindelijk wisten toch de Yankees er met de voormalig speler van de Angels vandoor te gaan. Naar verluidt krijgt hij een contract voor acht jaar met een salaris van 180 miljoen dollar. Bovendien worden er clausules in het document opgenomen waarin staat dat hij in die acht jaar zijn contract niet mag laten ontbinden en tevens niet worden overgenomen door een andere club.

Met de komst van Teixeira naar New York bezitten de Yankees nu de vier best betaalde honkballers in de MLB. Naast Teixeira zijn dat de eerder deze maand aangetrokken Sabathia en de sterspelers Alex Rodriguez (275 miljoen dollar voor tien jaar) en Derek Jeter (189 miljoen dollar voor tien jaar). Met de komst van Tex is het onwaarschijnlijk dat ook Manny Ramirez zijn weg vindt naar The Big Apple. De Yanks hebben nog wel wat geld over, maar lijken dat te gaan besteden aan pitcher Andy Pettitte, die op het punt staat een eenjarig, tien miljoen dollar omvattend, contract te tekenen.

"Slecht bewaard geheim dat Liverpool te koop is"

Keld Strudahl, een hoge functionaris van Liverpools hoofdsponsor Carlsberg, heeft gezegd dat het een ‘een slecht bewaard geheim’ is dat Liverpool te koop is. Strudahl heeft tegenover de krant The Guardian gezegd dat Dubai International Capital (DIC) al langere tijd geïnteresseerd is in een overname van de club.

Strudahl, de internationaal marketing directeur van biermerk Carlsberg, zegt dat de sponsoren niet blij zijn met het uitstellen van de bouw van het nieuwe stadion. Ze kijken daarom, ondanks een goede relatie met de huidige eigenaren Tom Hicks en George Gillett ook om zich heen. "We hebben een gesprek gehad met DIC en hun businessplan zag er goed uit. Als het bedrijf uit Dubai de nieuwe eigenaar wordt, zie ik geen problemen."

Strudahl zegt dat een overname van DIC ook vanwege de kredietcrisis een goede zaak is. "Niemand heeft geld om te investeren nu. Alleen zij die niet geïnteresseerd zijn in winst maken zouden het kunnen," waarmee Strudahl doelt op DIC.

Geen kerst voor PSV en Feyenoord

De voetballers van PSV en Feyenoord zijn deze kerstdagen niet vrij. De selectie van PSV moet op zowel eerste als tweede kerstdag trainen. Feyenoord traint eerste kerstdag en treedt een dag later in de Kuip aan tegen NAC Breda.

De spelers van AZ en Ajax hoeven alleen op tweede kerstdag hun opwachting te maken op het trainingsveld. Twente is net als Ajax en AZ eerste kerstdag vrij. Ajax heeft zondag een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, AZ speelt zondag thuis tegen NEC.

Left 4 Dead nu ook in Java

Voor de mensen wiens PC Valve's nieuwste hit Left 4 Dead niet kan draaien is hier de oplossing: Left 4K Dead. Het betreft een Java game geinspireerd op het PC/Xbox 360 spel.

Het spelletje is ontwikkeld door Markus Persson voor de jaarlijkse 4K coding competition, een wedstrijd waar wordt gestreden het beste spel van niet groter dan 4k te maken.

Klik hier om het spel te spelen.Hoogstaande graphics


De verlokkingen van easy


Mijn levensmotto is altijd geweest \"waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan\". Op de kleuterschool uitte dit zich al bij het prikken. Met een grote prikpen moest je op een lijntje gaatjes prikken in dik papier. Had je een hele rits gaatjes dan kon je die kapot ritsen met diezelfde prikpen en had je een figuurtje uitgeprikt. In mijn variatie sloeg ik echter de gaatjes prik-stap over en was het direct het figuurtje uitritsen, het resultaat was hoe dan ook een lelijk stukje dik papier dat op een poes moest lijken. Mijn grote broer was op de hoogte van mijn motto en één van de eerste woordjes Engels die hij me leerde was \'easy\';. Wat het precies betekende werd me niet verteld, maar ik wist wel dat ik dat moest kiezen als dat mogelijk was.

Aanvoerder Van Dijk wil band inleveren

Na alle perikelen bij FC Utrecht wil aanvoerder Gregoor van Dijk zijn aanvoerdersband inleveren .

"Het stoort me enorm wat er is gebeurd. De spelers wilden door met Van Hanegem en dat wist de clubleiding heel goed", aldus een woedende Van Dijk. "Maar blijkbaar zijn bij deze club de spelers niet belangrijk en draait het alleen om de mensen in de top." In een gesprek met voorzitter Jan Willem van Dop heeft Van Dijk zijn onvrede kenbaar gemaakt, maar hij kreeg geen respons. "Ik ben boos weggelopen uit dat gesprek."

Tim Cornelisse is ook zwaar teleurgesteld. "Het blijft maar doorgaan. Normaal doet een club er alles aan om de best mogelijke voorwaarden te creëren waarin het elftal kan presteren. Hier lijkt wel het tegenovergestelde het geval."

Boca wint Argentijnse landstitel

Boca Juniors is de nieuwe kampioen van Argentinië. De ploeg uit Buenos Aires had aan een 1-0 nederlaag tegen Tigre precies genoeg om de titel te pakken. Als Boca met twee doelpunten of meer had verloren was Tigre de nieuwe kampioen geworden.

De Argentijnse competitie moest in een unieke nacompetitie worden beslist, omdat drie ploegen na de laatste speeldag even veel punten hadden. In Argentinië is het doelsaldo niet doorslaggevend.

Van Seumeren wil verder met Du Chatinier

Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, heeft gezegd dat als het aan hem ligt Ton du Chatinier het komende halfjaar als hoofdcoach op de bank bij FC Utrecht blijft.

"Du Chatinier is onze man", aldus Van Seumeren. De man die twee maanden geleden als assistent van Willen van Hanegem werd binnengehaald heeft echter nog niet de vereiste papieren. "We zullen dispensatie aan moeten vragen. Of hem anders in een combinatie moeten laten werken met iemand die de papieren wel heeft. Bij ons is dat momenteel alleen Henk Vonk."

Wipeout HD demo online

WipEout HD is reeds enkele maanden uit. WipEout HD is een Playstation Network game die voor een zacht prijsje te downloaden is. Hier bij FOK!games waren we dik tevreden met de game. Sony gooit er nu een leuke actie tegen aan rond de kerstdagen.

Ten eerst wordt het zachte prijsje nog zachter. Voor €14,99 haal je de game binnen. Ten tweede heeft Sony een demo online gezet in de store. De demo is uiteraard gratis en dus zeker het proberen waard.Verbeek roept spelers van vakantie terug

Mitchell Schet, Luis Pedro en Norichio Nieveld zijn door Feyenoord-coach Gertjan Verbeek teruggeroepen van hun vakantie. Het drietal is bij de selectie voor de wedstrijd tegen NAC Breda gehaald omdat Verbeek door schorsingen en blessures heel dun in zijn manschappen zit.

Samen met de drie spelers van Jong Feyenoord heeft Verbeek achttien man tot zijn beschikking voor het thuisduel van tweede kerstdag tegen NAC. Tim de Cler, Serginho Greene, Jonathan De Guzman, Kevin Hofland, Denny Landzaat, Tim Vincken, Jon Dahl Tomasson en Ron Vlaar zijn geblesseerd. Andre Bahia, Luigi Bruins en Karim El Ahmadi zitten een schorsing uit.

Kesler spreekt schande van vertrek Kuijer

De directeur betaald voetbal van de KNVB, Henk Kesler, heeft geen goed woord over voor de aanleiding van het vertrek van Roda JC-voorzitter Servé Kuijer. Kuijer is opgestapt omdat er aanhoudende dreigementen werden geuit richting hem persoonlijk en zijn gezin.

"Het is uitermate treurig en verwerpelijk dat zich supporters noemende personen zo ver kunnen gaan. Wij kennen de heer Kuijer als een zeer betrokken en verbindende persoon, waar het Limburgse voetbal trots op moet zijn," aldus Kesler die zegt dat hij alles in het werk zal stellen om de Limburgse politie te helpen in haar zoektocht naar de daders.

Er zijn al lange tijd gesprekken gaande over een mogelijke fusie tussen Roda JC en aartsrivaal Fortuna Sittard. Nadat Kuijer duidelijk maakte dat hij de mogelijkheid tot een samengaan graag wilde onderzoeken, haalde hij zich de woede van supporters van de club uit Kerkrade op de hals.

Totti blijft welkom bij Azzurri

Francesco Totti blijft altijd welkom bij het nationale team van Italië. De Italiaanse voetbalbond heeft dit gezegd. Na het Europees kampioenschap van dit jaar kondigde de aanvoerder van AS Roma aan dat hij stopte als international.

"Totti is een grootse speler en hij heeft nog steeds de goede leeftijd om mee te gaan naar het WK van 2010", aldus de directeur van de Italiaanse bond, Giancarlo Abete. "Hij moet natuurlijk wel tot een akkoord komen met bondscoach Marcello Lippi, maar daar heeft Totti een uitstekende relatie mee."

In 2006 won de 32-jarige aanvaller de wereldtitel met Italië en nam na het behalen van die titel al een pauze bij het nationale elftal. Mede door fysieke problemen nam hij na het EK deze zomer definitief afscheid.

[Special] De sensatie die 1899 Hoffenheim heet

Dit seizoen zijn in Duitsland alle ogen gericht op de voorheen onbekende ploeg 1899 Hoffenheim. De ploeg kwam vanuit het niets in de Bundesliga terecht en voert na zeventien speelrondes verrassend de ranglijst aan. Ook de topscorerlijst wordt aangevoerd door een speler van datzelfde Hoffenheim.

Op de grens van Midden- en Zuid-Duitsland vindt men het dorpje Hoffenheim. Dat biedt onderdak aan 3000 inwoners. Ook heeft men een lokale voetbalclub, genaamd 1899 Hoffenheim. Achttien jaar geleden ging Dietmar Hopp, oud-speler van 1899 Hoffenheim en oprichter van SAP, de grootste softwarefabrikant van Europa, zich met de club bemoeien. Met een vermogen van meer dan zes miljard euro, behoort Hopp tot de tien rijkste ondernemers van Duitsland. Na verschillende doelen te hebben gesteund, wil Hopp ook in de sport bekend worden.

Met 1899 Hoffenheim zou deze doelstelling in de ogen van Hopp gehaald kunnen worden. Om de club naar hoger niveau te tillen, werd als eerst een nieuwe trainer in dienst genomen. In het seizoen 2006/07 werd Ralf Ragnick aangetrokken als nieuwe trainer van 1899 Hoffenheim. Op dat moment speelde de club slechts op het derde niveau van Duitsland, de Regionalliga Süd. Rangnick was onder andere ex-trainer van Schalke 04 en VfB Stuttgart en beschikte over de gewenste ervaring die Hopp zocht voor zijn team. In zijn eerste seizoen, lukte het Rangnick meteen te promoveren met zijn ploeg. Op 5 mei 2007 wist 1899 Hoffenheim met 4-0 te winnen van Sportfreunde Siegen en de promotie naar de 2. Bundesliga was een feit. In het seizoen 2007/08, toen 1899 Hoffenheim in de 2. Bundesliga uitkwam, werd de portemonnee van geldschieter Hopp opnieuw opengetrokken. Er werd in dit jaar voor maar liefst twintig miljoen euro aan nieuwe spelers gehaald. Spelers als Carlos Eduardo, Vedad Ibisevic en Per Nilsson werden naar het kleine dorpje gelokt om de volgende doelstelling van 1899 Hoffenheim te behalen; promotie naar de eerste Bundesliga.

Het seizoen 2007/08 werd een fantastisch jaar voor 1899 Hoffenheim. De ploeg wist van begin af aan mee te draaien in de top van de 2. Bundesliga. Op de laatste speeldag van de competitie stond de wedstrijd tegen SpVgg Fürth op het programma. Werd deze wedstrijd gewonnen, dan was 1899 Hoffenheim zeker van promotie naar de eerste Bundesliga. Een vooraf onmogelijke opgave; in een tijdbestek van twee jaar te promoveren van de Regionalliga naar de Bundesliga. Maar 1899 Hoffenheim kon tijdens deze laatste speelronde deze droom werkelijkheid maken. De wedstrijd werd uiteindelijk simpel met 5-0 gewonnen en daardoor maakte 1899 Hoffenheim in het seizoen 2008/09 deel uit van de Bundesliga.

De eerste wedstrijd van 1899 Hoffenheim in de Bundesliga is het uitduel tegen Energie Cottbus. Deze wordt ruim met 0-3 gewonnen en de kop werd meteen gepakt. Ook in de weken erop weet 1899 Hoffenheim voor verrassende uitslagen te zorgen. Zo wordt er thuis met 4-1 van Borussia Dortmund gewonnen en ook Hamburger SV, de ploeg van Martin Jol, wordt met een keiharde 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Ook tijdens het uitduel bij Werder Bremen leek er een verrassende uitslag aan te komen. 1899 Hoffenheim kwam van een 4-1 achterstand terug tot 4-4, maar acht minuten voor tijd weet Bremen alsnog de winnende 5-4 te scoren. Thuis is 1899 Hoffenheim onverslaanbaar. Van de negen thuisduels worden er zeven wedstrijden gewonnen en twee duels eindigden onbeslist. De vier verliespartijen die de club van coach Ragnick tot nu toe leden, werden allemaal buitenshuis geleden. 1899 Hoffenheim mag zich dit jaar zelfs Herbstmeister van de Bundesliga noemen. De ploeg heeft weliswaar even zoveel punten als Bayern München, maar op basis van doelsaldo voert 1899 Hoffenheim halverwege het seizoen verrassend de ranglijst aan.

Niet alleen in de Bundesliga laat 1899 Hoffenheim van zich horen, ook de individuele klasse van de ploeg laat van zich spreken. Dé spits van 1899 Hoffenheim, Vedad Ibisevic, heeft dit seizoen al achttien maal het net gevonden en mag zich op dit moment topscorer van de Bundesliga noemen. Ook werd er afgelopen week opnieuw een bekende naam binnengehaald. Keeper Timo Hildebrand kwam transfervrij over van Valencia. De toekomst van 1899 Hoffenheim ziet er op dit moment dus rooskleurig uit. In het tweede gedeelte van de competitie zullen vast en zeker alle ogen gericht blijven staan op deze opvallend presterende ploeg. Europees voetbal, en in het mooiste geval zelfs het kampioenschap, komen langzamerhand binnen handbereik. Iets waar Ragnick en Hopp twee jaar terug alleen nog maar gedroomd van zouden kunnen.

'Rangorde Vogelaarwijken blijft geheim'

De Raad van State heeft vandaag bepaald dat de brief over de rangorde van probleemwijken, die oud-minister Vogelaar in 2007 naar de Kamer stuurde, geheim mag blijven. Eerder oordeelde de rechter nog dat de brief geopenbaard mocht worden, nadat RTL Nieuws hier om had gevraagd.

Uit de brief zou volgens Vogelaar blijken dat er een rangorde bestaat van de probleemwijken. Zij vond het niet wenselijk dat dit openbaar zou worden. Het zou volgens haar leiden tot veel negatieve publiciteit en stigmatiserend werken voor de bewoners van deze wijken. De rechtbank was het op dit punt oneens met Vogelaar, de Raad van State ging echter mee in haar mening en verklaarde het bezwaar gegrond.

De volledige uitspraak is hier te lezen.

Maxim kiest meest lekkere videogame-vrouwen van 2008

De lijstjes van "Beste ..... van 2008" stromen met regelmaat binnen. Zo ook het lijstje van de meest lekkere videogame-vrouwen van 2008. Maar liefst zestien videogame-chicks zijn kanshebbers voor die titel. Maxim is met haar lijstje gekomen, voor plaatjes en uitleg moet je even naar de website van Maxim gaan. Hieronder volgt het lijstje, op willekeurige volgorde.

1. Naomi Hunter - Metal Gear Solid 4 (Konami)

2. Anya Stroud - Gears of War 2 (Epic Games)

3. Kendra Daniels - Dead Space (EA Games)

4. Catwoman - MK vs. DC Universe (Midway)

5. Zoey - Left 4 Dead (Valve)

6. Sophitia Alexandra - Soul Calibur IV (Namco Bandai)

7. Natasha Volkova (Gina Carano) & Special Agent Tanya Adams (Jenny McCarthy) - Command and Conquer: Red Alert 3 (EA Games)

8. Trish - Devil May Cry 4 (Capcom)

9. Maria Sharapova - Top Spin 3 (2K Sports)

10. Detective Chase Linh (Played by Maggie Q) - Need for Speed Undercover (EA Games)

11. Celeste - Mirror´s Edge (EA Games)

12. Elle Holloway - Silent Hill Homecoming (Konami)

13. Lola del Rio - Grand Theft Auto IV (Rockstar Games)

14. Chun-Li - Super Street Fighter II Turbo HD Remix (Capcom)

15. Elika - Prince of Persia (Ubisoft)

16. Lara Croft - Tomb Raider Underworld (Eidos Interactive)

Nou, wat is jouw favoriet? Kom op, je hebt er vast ééntje die je graag in 'real life' wel eens wil 'onderzoeken'.

Loterij heeft baat bij kredietcrisis

De kredietcrisis zorgt voor een stormloop op eindejaarsloten. Volgens trendwatchers doen we dat in de hoop te kunnen ontsnappen aan de crisis. Doordat de jackpot dit jaar is verhoogd tot 25 miljoen euro, fantaseren mensen om in één klap te kunnen ontsnappen aan de crisis.

Volgens trendwatcher Reinier Evers is het voor loterijen altijd big business als het economisch iets minder gaat. "Ze bieden consumenten betaalbare hoop om in één keer financiële onafhankelijkheid te verkrijgen", aldus Evers. Opvallend is dat mensen die denken een laag salaris te hebben, tweemaal zoveel loten te kopen in dergelijke loterijen dan mensen die denken goed te verdienen.

Naast de oudejaarsloterij verloot ook de Postcodeloterij een zak geld; op 1 januari wordt 27,9 miljoen euro verdeeld onder leden met dezelfde postcode.

DVD - Van Oekel's Discohoek

"Pardon!…Reeds!… Wat zullen we nou krijgen?" Wie denkt dat BNN grensverleggende televisie maakt, loopt ruim dertig jaar achter. Want grenzen werden verlegd door de VPRO, in een tijd dat de betekenis van die afkorting al lang niet meer 'Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep ' was. Volgens kleinburgerlijk Nederland stond dat eerder voor Vies, Plat, Raar en Ordinair! Sinds een jaar brengt de beruchte omroep in samenwerking met Living Colour Entertainment het televisiewerk van Wim T. Schippers uit op dvd. Onder de overkoepelende titel ‘Wim T. Schippers’ Televisiepraktijken - sinds 1962′ verschenen zo legendarische VPRO-programma’s als De Fred Haché Show, Waldolala, De Barend Servet Show, Op zoek naar Yolanda, Plafond over de vloer en We zijn weer thuis op dvd. Nu is het de beurt aan het meest krankzinnige popprogramma aller tijden: Van Oekel’s Discohoek!
"Reeds!"

VOR: Team Delta Lloyd finisht als achtste

In de Volvo Ocean Race is het Nederlandse Team Delta Lloyd in de derde etappe als achtste en laatse gefinisht. De boot had onderweg zware schade aan de zwenkkiel opgelopen, waardoor op zee een noodreparatie plaats moest vinden en de boot daarna niet op topsnelheid verder kon varen.

"Gelukkig zijn we op tijd voor kerst binnen," zei bemanningslid Gerd-Jan Poortman. Door de schade aan de boot bestond er een kans dat de kiel door de bodem van de boot zou schieten en de bemanning van boord zou moeten. "Dan zouden we water maken," aldus de schipper Bermudez de Castro. "We hebben de veiligheidsuitrusting klaargelegd voor het geval het fout zou gaan."

De bemanningen van de schepen in de Ocean Race mogen even kerst en nieuwjaar vieren. De volgende etappe vangt op 10 januari aan en is een havenrace in Singapore.

Bomberman Live verkoopt goed op XBLA

De Xbox Live statistieken van week 51 zijn weer eens door Major Nelson bekend gemaakt. In de meest gespeelde Xbox Live titels zien we nauwelijks veranderingen ter vergelijking met vorige week. Alleen is Fallout 3 uit de lijst verdwenen en Dash of Destruction komt binnen op de zesde plaats. Gears of War 2 is het nog steeds niet gelukt om boven Call of duty 4 uit te komen.

Super Street Fighter II Turbo HD Remix is nog steeds de meest verkochte Xbox Live Arcade titel. Bomberman Live doet het ook erg goed en is gestegen van de tiende naar de tweede plaats.

Klik HIER voor de complete lijst.


Verkoopt ineens als een trein.

'Unicef mag tsunamigeld niet verantwoorden'

Unicef Nederland ontving in totaal 22 miljoen euro van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) om hulp te bieden na de tsunami op tweede Kerstdag 2004 in de getroffen landen. De organisatie kan nu niet bewijzen wat er met het geld is gebeurd en dat is precies een van de eisen om lid te mogen zijn van SHO; elke aangesloten organisatie moet transparant zijn.

"We hebben kunnen vaststellen welke bedragen naar Unicef International in New York zijn overgemaakt, maar daar blijft het bij. Unicef stuit op een veto van de hoogste autoriteit in de wereld, de Verenigde Naties", aldus Henk Koning, voorzitter van de Raad van Toezicht van SHO. De VN verbiedt aan haar verbonden organisaties om rapportages en accoutantsverklaringen aan derden te verstrekken.

De directeur van Unicef Nederland, Jan Boeke Wijbrandi, benadrukt dat het geld goed is besteed, maar hij kan hier geen bewijs, bijvoorbeeld in de vorm van een accountantsverklaring, van overleggen. De positie van Unicef, als lid van SHO, staat nu openlijk ter discussie.

'België zette Bos voor blok'

België en Luxemburg werkten eind september volledig buiten Nederland om aan een plan om Fortis met een overheidsdeelname te redden, zo blijkt uit een reconstructie door het Financieele Dagblad van de ondergang van Fortis.

Toen Nederland op het laatste moment met de plannen werd geconfronteerd, ontstond zo veel wantrouwen tussen Nederlandse en Belgische onderhandelaars, dat er uiteindelijk geen andere oplossing was dan het opbreken van het concern langs nationale lijnen, schrijft de krant.

Achteraf geloven Fortis-bestuurders dat Fortis als geheel had kunnen voortbestaan als de drie landen gezamenlijk aan een oplossing hadden gewerkt. De bestuurders wijzen erop dat andere banken later directe kapitaalsteun kregen. Dat had mogelijk de uitstroom van spaargeld tot stilstand gebracht.


"'België zette Bos voor blok'  (foto: DAG)

Boek: Gordon Campbell - De ontbrekende getuige

Sommige amateurschrijvers sturen jaarlijks manuscripten naar talloze uitgeverijen, zonder er ooit een letter mee gepubliceerd te krijgen. Het kan echter ook anders: auteur Gordon Campbell stuurde zijn debuut, een lijvige advocatenthriller, naar uitgever Morrow en zag binnen een week een dikke cheque op zijn deurmat vallen. Niet vreemd dus dat Missing Witness nu vertaald is in het Nederlands onder de titel De ontbrekende getuige.

Een kijkje in de kledingkast van Velvet Assassin

Ontwikkelaar Replay Studios heeft een aantal shots vrijgegeven van verschillende uniformen die je in de game Velvet Assassin als Violette zult kunnen dragen tijdens je missies. Het zwartleren pak is bedoeld voor het echte sneakwerk, je zult minder goed te zien zijn in het donker en beter langs de vijanden kunnen sluipen. Het Nazi-uniform is bedoeld om te infiltreren in de vijandelijke rangen. Zodra je dit uniform aantrekt zal Violette zich gedragen als een Duitse soldaat en vijanden zullen het niet doorhebben, zolang je geen rare dingen doet. De piloot-outfit is het standaardpak van Violette. Het levert je weinig bijzonders, maar het voldoet voor gewone missies.

De nachtjurk is geen outfit waarin je vaak zult spelen. Deze zit in de game vanwege de achtergrond van het spel. In werkelijkheid ligt Violette namelijk in een coma en beleeft ze alle gruwelen van de Tweede Wereldoorlog opnieuw in haar hoofd. Je zult tijdens missies de mogelijkheid hebben om op bepaalde momenten een injectie te krijgen met morfine door een zuster, als dat gebeurt wordt de wereld wat wazig en draag je tijdelijk de kleding die Violette daadwerkelijk aanheeft.

Velvet Assassin komt begin 2009 naar de Xbox 360 en PC.

In Velvet Assassin zal je als Britse geheim agente Violet Summer achter de vijandelijke linies proberen zo veel mogelijk schade aan te richten aan alles wat in Nazi-handen is. Het verhaal van de game is losjes gebaseerd op een echt bestaande persoon, genaamd Violette Szabo. Zij was echt een geheim agente tijdens WOII.

Zeeuw (19) dood na ongeval op A58

Een 19-jarige man uit Borsele is gisterenavond na een eenzijdig ongeval op de A58 bij Goes overleden. Dat laat de Zeeuwse politie vanochtend weten.

De automobilist reed over de rechterrijbaan in de richting van Vlissingen. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg. Doordat er geen vangrails langs de weg geplaatst zijn, kwam de auto tussen bomen en struiken onzacht tot stilstand. Tussen de bosschages raakte de auto van de man bekneld.

Het slachtoffer raakte door het ongeval zwaargewond. Nadat de brandweer de man uit de auto had bevrijd, moest hij direct gereanimeerd worden. Dit mocht echter niet baten en het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval.

De auto is weggesleept en zal door de technische recherche worden onderzocht. Door het ongeluk is de A58 enige tijd afgesloten geweest.

Reinout en Daniëlle verwachten vierde kind

Televisiemaker Reinout Oerlemans en zijn vrouw Daniëlle verwachten in juli volgend jaar hun vierde kind. "Ik ben nu negen weken op weg. En bij de gynaecoloog hebben we het hartje al horen kloppen", vertelt Daniëlle in de Telegraaf van vandaag.

Het echtpaar heeft drie kinderen: Thijmen (7), Fiene (4) en Benjamin (2). Eerder verloren ze een kind na vijf maanden zwangerschap. Reinout vertelt dat de vierde is gepland. "Daan en ik hebben er eerst over gepraat en toen besloten ervoor te gaan. Het is wonderwel gelukt."

Het gezin Oerlemans woont al weer bijna een half jaar in Los Angeles. Daar wil Oerlemans het gaan maken op de Amerikaanse televisiemarkt.

Daniëlle & Reinout  (foto: ANP)

Meer inwoners door recordaantal immigranten

In 2008 kreeg Nederland er per saldo 76.000 inwoners bij, bijna 30.000 meer dan in 2007. De sterkere groei komt vooral doordat er voor het eerst in vijf jaar meer mensen naar Nederland kwamen dan er vertrokken.

Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag gemeld.

In 2008 kwam een recordaantal van 140.000 immigranten naar Nederland. Vooral het aantal arbeidsmigranten uit andere landen van de Europese Unie nam sterk toe. Het aantal emigranten, mensen die Nederland verlieten, was met 120.000 iets lager dan in 2007.

NMa start onderzoek naar gasprijs

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vindt dat kleinverbruikers van gas een relatief hoge prijs betalen voor de afname. De gasprijs in 2008 en 2009 zal daarom door de NMa worden onderzocht. In 2010 worden de resultaten bekendgemaakt. Het onderzoek volgt op een onderzoek dat eerder werd uitgevoerd naar leverancier GasTerra.

GasTerra, dat onder meer gas levert aan Nuon, Essent en Eneco, hanteerde volgens de NMa geen buitensporig hoge prijzen, maar het prijsniveau lag wel aanmerkelijk hoger (20 tot 25 procent) dan bij de concurrentie. De prijsontwikkeling zal daarom nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Onlangs kondigde GasTerra een prijsstijging van 10 procent aan per 1 januari aanstaande. De gasprijs wordt berekend aan de hand van de olieprijs over een voorgaande periode van 6 maanden. Aangezien de olieprijs momenteel ongeveer een derde bedraagt van de prijs van een aantal maanden geleden, zou de gasprijs later volgend jaar in theorie omlaag moeten gaan.

Rock Band krijgt onder andere Snow Patrol en Deep Purple

Volgende week dinsdag kunnen Xbox 360-bezitters weer vier nieuwe tracks downloaden voor Rock Band. Drie van deze nummers nemen onze mee naar de vroege jaren '70 en één is dit jaar uitgebracht. Het meer recente nummer komt van de band Snow Patrol. Het gaat om "Take Back the City", de eerste single van hun nieuwste album "A Hundred Million Suns". De oude tracks worden gevormd door "Funk #49" van James Gang, "Space Truckin" van Deep Purple en "Hymn 43" van Jethro Tull.

De tracks zullen vanaf 30 december te downloaden zijn via Xbox Live en vanaf 8 januari in de PlayStation Store. De prijs zal zoals gewoonlijk op $1,99 liggen voor PS3-bezitters en 160 Microsoft Points voor Xbox 360-gebruikers.

Voorzitter Roda stapt op na bedreigingen

Servé Kuijer heeft gisteravond bekend gemaakt op te stappen als voorzitter van Roda JC. Hij kon niet meer leven met de dreigementen aan zijn adres. Met een open brief op de website van de Limburgers geeft hij tekst en uitleg over zjin opstappen.

"Roda JC kent vele vrienden die een echt Roda hart hebben en die alleen maar het beste willen voor onze club. De basis om met elkaar Roda te steunen is gelegen in onze grondrechten, zoals "vrijheid van meningsuiting" en "bewegingsvrijheid". Vandaag de dag voegen we daar "respect" en "veiligheid" als grondwaarden aan toe. Als ouder ben ik supporter, medewerker, speler, bestuurder, sponsor en vriend van het mooiste clubje dat ik heb, mijn grootste goed, mijn gezin. Als het veilige gevoel van het gezin wordt aangetast, weet je dat de grens is bereikt en wat je te doen staat. Roda JC speelt al 35 jaar onafgebroken op het hoogste niveau voetbal in Nederland. Slechts vier andere clubs kunnen dit zeggen. Een club die vaak meestrijdt voor de Europese tickets. Dat is het echte erfgoed van Roda JC en dat moet iedereen die het echt goed meent met onze mooie club ondersteunen. Ook al zou dit kunnen betekenen dat je op individueel niveau misschien concessies moet doen. Mijn gezin en ik genieten van het voetbal in het algemeen en van Roda in het bijzonder. Wij zullen dit blijven doen."

Kuijer was sinds 2004 voorzitter van Roda JC en bekleedde die functie eerder al tussen 1988 en 1991.

Zonneveld mogelijk naar Panathinaikos

Henk ten Cate lijkt interesse te hebben in Mike Zonneveld, die bij PSV mag vertrekken.

"Ik heb daar met Jan Reker over gesproken," zegt Panathinaikos-trainer Henk ten Cate in De Telegraaf. "We hebben maar één linksback in de selectie. Mijn vraag was of hij weg mocht. PSV wilde hem eerst níét laten gaan, maar later werd ik teruggebeld dat dit was veranderd. Wij willen Mike graag huren; PSV alleen over verkoop praten. We hebben afgesproken erop terug te komen."

Zonneveld komt bij PSV niet voor in de plannen van trainer Huub Stevens en kwam dit seizoen pas tot vijf optredens. De 28-jarige verdediger/middenvelder is sinds medio 2007 actief voor de Eindhovenaren.

Grens Gaza blijft dicht na raketbeschieting

De grens met de Gazastrook blijft vandaag dicht nadat Palestijnen in de nacht vijftien raketten en acht mortiergranaten vanuit Gaza hadden afgevuurd op Israël. Israëlische militairen schoten gisterenavond drie strijders van Hamas dood. Zij waren volgens het leger bezig explosieven langs de grens te plaatsen.

Volgens Israëlische media raakte een huis in een kibboets in de Negev door een raket zwaar beschadigd. De militaire vleugel van Hamas liet weten achter de beschietingen te zitten. Het was een vergeldingsactie voor de dood van zijn drie strijders.

De Israëlische autoriteiten verklaarden gisteren de grensovergangen met de Gazastrook een dag te zullen openen om voedsel en medicijnen uit onder meer Egypte door te laten. Door de blokkade kampen de 1,5 miljoen inwoners van Gaza al lang met grote tekorten aan alles.

Bush verleent postuum gratie

De Amerikaanse president George Bush heeft gisteren gratie verleend aan een man die al ruim twintig jaar dood is. Dat meldden Amerikaanse media.

Charlie Winters hielp zestig jaar geleden joodse strijders die vochten voor een onafhankelijke staat Israël. Hij smokkelde onder meer twee Amerikaanse oorlogsvliegtuigen en werd daarvoor in 1949 tot anderhalf jaar cel veroordeeld. Twee handlangers van Winters kregen gratie van Bush' voorganger Bill Clinton in 2000 en John Kennedy in 1961.

Een postuum pardon door een Amerikaanse president is een zeldzaamheid. Alleen Clinton deed dat bij de eerste Afro-Amerikaan die de prestigieuze militaire academie in West Point succesvol doorliep, maar valselijk werd beschuldigd van verduistering.

VVV legt Calabro een jaar langer vast

VVV-Venlo heeft een optie in het contract van Sandro Calabro gelicht om zijn contract met een jaar te verlengen. Het contract van de topscorer liep tot komende zomer.


VVV zou het contract van Calabro het liefst nog verder willen verlengen maar wacht hiermee tot er een nieuwe technisch directeur is aangesteld. Deze positie is nog steeds niet aangevuld sinds Mohammed Allach afgelopen zomer vertrok.

Calabro is bezig met zijn tweede seizoen voor de Venlose club. Dit seizoen maakte hij al zeventien goals. Ook ADO Den Haag zou interesse hebben in de 25-jarige Hagenaar.

Boek: Peter de Wit - Sigmund weet wel raad met kinderen

Peter de Wit heeft weer een aantal van zijn strips, die normaal onder andere in De Volkskrant verschijnen, gebundeld. Sinds november ligt Sigmund weet wel raad met kinderen in de winkels. Na eerdere uitgaven in deze reeks, Sigmund weet wel raad met managers en Sigmund weet wel raad met vrouwen, zijn nu de kinderen aan de beurt. En dat Sigmund wel weet wat je met deze donders aanmoet, dat mag duidelijk zijn. Geen betere psych dan Sigmund toch?

Gratis software is goed

Waarom zou je geld uitgeven als het gratis even goed is? De Consumentenbond vergeleek een aantal bekende programma's met de gratis tegenhangers.

Sommige gratis software kan zich prima meten met betaalde programma's. Voor Office- of fotobeheerprogramma's hoef je geen cent te betalen. De gratis alternatieven voldoen namelijk prima. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de bond. Vooral open source-programma's worden steeds beter.

Microsoft Office is de standaard voor tekstverwerken of een presentatie maken. De meest uitgeklede versie van het pakket kost ongeveer honderd euro. De Consumentenbond noemt het gratis OpenOffice.org een goed alternatief omdat het kleiner is, gemakkelijker in gebruik én uitgebreider dan de thuisversie van Office 2007.

Wie een digitale camera heeft, heeft meestal ook duizenden foto's op de PC staan. Met speciale software kun je die foto's beheren. Volgens de Consumentenbond voldoet het gratis Google Picasa beter dan ACDSee Fotomanager 2009 (EUR120). Vooral in gebruiksgemak scoort Picasa beter.

De Consumentenbond is minder goed te spreken over het gratis brandprogramma Infrarecorder. Het doet wat het moet doen, maar het kan niet tippen aan het betaalde programma Nero (EUR75). Dit programma is aanzienlijk uitgebreider. Ook over het gratis alternatief voor Photoshop is de Consumentenbond niet te spreken. Met Elements 7 (EUR98), de uitgeklede consumentenversie van Photoshop kun je alles. De gratis tegenhanger The Gimp kan veel, maar is niet gebruiksvriendelijk.

Media VS bol van Obama zonder T-shirt

Paparazzifoto's van Barack Obama met ontbloot bovenlijf hebben vele media gehaald in de Verenigde Staten. Onder meer dagblad The New York Post publiceerde de beelden van de toekomstige Amerikaanse president in zwembroek samen met zijn gezin op vakantie in Hawaï.

"Fit for Office" en "Wow" kopten kranten. "Voorbij zijn de dagen van grijze oude mannen in het Witte Huis", schreef een ander. Obama gaat elke dag voor het begin van de werkdag naar de sportschool, wat volgens velen duidelijk te zien is.

Niet iedereen was enthousiast. Sommigen vinden dat de president en zijn gezin met rust moeten worden gelaten. Foto-agentschap Bauer-Griffin liet weten dat de fotograaf gewoon vanaf het strand kiekjes had geschoten.

Chinese bling-ambtenaar loopt in de gaten

Een Chinese ambtenaar heeft zichzelf met patserig gedrag in de problemen gebracht. Internetgebruikers zagen foto's van hem waarop hij een peperduur horloge draagt en sigaretten van 150 yuan (bijna zestien euro) per pakje rookt . Zij dienden een klacht in en de autoriteiten begonnen een onderzoek.

De functionaris, Zhou Jiugeng, is directeur van de woningbouwdienst van Jiangning, een wijk van Nanjing. Volgens de klagers verdient hij als zodanig vast niet genoeg om zich een Zwitsers Vacheron Constantin horloge van honderdduizend yuan en dure sigaretten van het merk Nanjing 95 Imperial te kunnen veroorloven. De autoriteiten beloofden op hun website dat Zhou hard zal worden aangepakt als blijkt dat hij de regels heeft overtreden of zich aan corruptie schuldig heeft gemaakt.


Chinese ambtenaar loopt in de gaten  (foto: DAG)

Recordbegroting Japan

De Japanse regering heeft vandaag de begroting aangenomen voor het komende fiscale jaar. De uitgaven stijgen naar een record van 88,55 biljoen yen (702 miljard euro) in een poging de economie te stimuleren.

De een na grootste economie ter wereld heeft ernstig te lijden onder de gevolgen van de mondiale financiële crisis. De begroting voor 2009 is met 6,6 procent toegenomen ten opzichte van het huidige jaar. Om de kosten te drukken is flink bezuinigd op de uitgaven voor ontwikkelingshulp.

De Japanse premier Taro Aso kondigde eerder deze maand maatregelen ter waarde van 192 miljard euro aan om de Japanse economie, die officieel in een recessie zit, er bovenop te helpen. Dat bedrag is in de begroting meegenomen.

Bloed, Kerst en Zwanen

Helemaal voorin, net achter het hok van de machinist, heb ik een zitplaats gevonden. Een beetje weggezonken vraag ik me af wat er zou gebeuren als deze trein een aanrijding zou hebben. Zou ik wel veilig zitten? Natuurlijk. Nog geen minuut later hoor ik de trein toeteren. Seconde later een harde bonk. Meteen zit ik rechtop. Ik kijk uit het raam en zie iets wits voorbij schieten. Toch niet iemand voor de trein gesprongen?

Grootste reuzenrad zes uur stil

In 's werelds grootste reuzenrad -in Singapore- hebben dinsdag 173 mensen urenlang vastgezeten. Er was brand uitgebroken in de bedieningskamer.

De brandweer moest er aan te pas komen om tien van de dagjesmensen met touwen uit het reuzenrad te redden. Twee van de inzittenden werden met lichte klachten in het ziekenhuis opgenomen.

Het reuzenrad, de Singapore Flyer, is maar liefst 165 meter hoog. Dat is dertig meter meer dan het beroemde London Eye, dat tot voor kort als het hoogste reuzenrad ter wereld gold. Sinds de ingebruikname van de Flyer, in februari, stond het rad twee keer eerder stil. Toen duurde dat echter slechts een uurtje.

Gisteren kostte het technici zes uur om het gevaarte weer aan de praat te krijgen en de passagiers op de gewone wijze aan de grond te zetten. Alleen de tien inzittenden die het dichtst bij de grond hingen werden door de brandweer al eerder met tuigjes uit hun zittingen bevrijd.

Een 10-jarige jongen die misselijk was geworden en een 70-jarige vrouw die klaagde over duizeligheid werden voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.


Grootste reuzenrad zes uur stil  (foto: DAG)

Mexicaanse schoonheidskoningin opgepakt

Een Mexicaanse schoonheidskoningin is samen met zeven mannen gearresteerd op verdenking van drugshandel. Dat maakte de politie gisteren bekend.

De 23-jarige Laura Zuñiga werd samen met de mannen opgepakt bij een controlepost van het leger in de stad Guadalajara. "Niemand verwacht Miss Sinaloa in een SUV met stapels bankbiljetten, pistolen en wapens", zei een politiewoordvoerder.

Zuñiga werd eerder dit jaar in Bolivia gekroond tot Koningin van Latijns-Amerika. Ze zou volgend jaar meedoen aan de Miss International 2009-verkiezingen in Azië. Ook won ze in juli de missverkiezingen van haar thuisstaat Sinaloa, waar veel marihuana wordt verbouwd.

Laura Zuñiga  (foto: ANP)

Eurlings wil 17-jarigen begeleid laten autorijden

Minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) wil jongeren in staat stellen om op hun zeventiende een rijbewijs te halen. Ze mogen daarna tot hun achttiende alleen onder begeleiding van een volwassene met een speciale pas de weg op, mits hun ouders toestemming geven.

De minister wil hiervoor in 2010 net als in Duitsland mee experimenteren. Een woordvoerster van de minister bevestigde een bericht hierover in het AD van vandaag. Eerder kondigde Eurlings voorgangers al aan te kijken of het mogelijk was, maar nu lijkt het er van te komen. De begeleider hoeft geen rijinstructeur te zijn, maar moet zelf wel minstens tien jaar een rijbewijs hebben. De jonge bestuurder moet vooraf opgeven wie zijn begeleiders zijn.

Eurlings hoopt dat de jongeren onder begeleiding meer ervaring opdoen in het verkeer. Een proef uit Duitsland wijst uit dat daardoor het aantal ongevallen afneemt. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft uitgerekend dat hierdoor zestien verkeersdoden per jaar kunnen worden voorkomen.

Eurlings zal de Tweede Kamer vandaag per brief over zijn plan inlichten.

Veel biseksuele vrouwen in MMO's

Een groep onderzoekers hebben een onderzoek gedaan in Everquest II. Voor het invullen van een vragenlijst kregen de deelnemers een in-game item, en op die manier zijn er 2400 enquêtes verzameld.

Uit de enquête is gebleken dat 40% van de (geïnterviewde) Everquest-spelers vrouw zijn. De vrouwen hadden verder een "ongewoon hoog niveau van biseksualiteit" die zelfs "vijfmaal hoger is dan die van de 'gemiddelde bevolking'. Professor Caplan, een der onderzoekers, had het volgende daar over te zeggen:

"These are not people who are following strict gender stereotypes, I think that the game itself is right now a very non-traditional activity for women, and so I think what you would find in this population are going to be people who are in other ways less traditional than the majority population."

De studie merkt ook op dat mannen en vrouwen de games spelen met andere redenen, mannen spelen de game om te winnen en vrouwen spelen de game voor het sociale aspect.

Je kan je natuurlijk afvragen hoe betrouwbaar resultaten zijn die op die manier verzameld zijn. Mensen kunnen online zomaar wat invullen en zeker als ze er een item mee kunnen krijgen is het iets wat ze snel kunnen doen. Toch is dit nieuws iets om over na te denken als je weer een cyberende nightelf tegenkomt tijdens je nachtelijke avonturen in WoW. Misschien is het toch geen man.

'Siem de Jong naar De Graafschap'

Siem de Jong (19) staat volgens AD/Sportwereld in de belangstelling van De Graafschap. Bij de club waar hij eerder in de jeugd speelde, heeft zijn broertje Luuk (18) onlangs een plaats bij de selectie vergaard.

De aanvallende middenvelder Siem, die op 28 januari zijn twintigste verjaardag viert, maakt vooralsnog niet definitief deel uit van de basisplannen van Ajax-trainer Marco van Basten. Onlangs heeft de oefenmeester daarom ook aangegeven de situatie van zijn pupil in de winterstop te behandelen.

Als De Graafschap De Jong voor een huurperiode weet te strikken, dan zal zijn jongere broer Luuk daar zeker geen problemen mee hebben. "Maar ik heb er nog van niks gehoord, er wordt wel vaker wat gespeculeerd," zegt Luuk de Jong tegenover Goal.com. De jongste van de twee zou het niet erg vinden als Siem naar Doetinchem zou komen. "Nee, dat niet. Als ik in de spits speel, speel ik het liefst met hem onder mij."

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.