'Snowzilla' duikt weer op

Pieter (Chancard)

'Snowzilla' is weer opgedoken. Ieder jaar duikt in Anchorage, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska, een gigantische sneeuwman op. Hij wordt bovendien ieder jaar groter.

Snowzilla verscheen voor het eerst in het jaar 2005 in de voortuin van Billy Powers, een inwoner van Anchorage. Hij was toen zo'n vijf meter groot, had een pijp in zijn mond, een wortel als neus en twee bierglazen als ogen. Blijkbaar vond hij de voortuin van Powers wel gezellig, want sindsdien komt hij er ieder jaar terug. Dit jaar staat hij er alweer, en hij is inmiddels meer dan acht meter groot geworden.

De overheid in Anchorage heeft eerder geprobeerd om de sneeuwman te verbieden. Hij zorgt namelijk voor verkeersopstoppingen in de nauwe straten van Anchorage. Die zijn niet berekend op de stroom toeristen die een glimp willen opvangen van de reusachtige sneeuwman.

Billy Powers blijft er stoïcijns onder: "Ze vinden iedere keer wel een nieuw bezwaar," zegt hij. Hij beweert niets te maken te hebben met de sneeuwman en niet te weten wie het gevaarte elk jaar in zijn voortuin plaatst.