Veel biseksuele vrouwen in MMO's

Een groep onderzoekers hebben een onderzoek gedaan in Everquest II. Voor het invullen van een vragenlijst kregen de deelnemers een in-game item, en op die manier zijn er 2400 enquêtes verzameld.

Uit de enquête is gebleken dat 40% van de (geïnterviewde) Everquest-spelers vrouw zijn. De vrouwen hadden verder een "ongewoon hoog niveau van biseksualiteit" die zelfs "vijfmaal hoger is dan die van de 'gemiddelde bevolking'. Professor Caplan, een der onderzoekers, had het volgende daar over te zeggen:

"These are not people who are following strict gender stereotypes, I think that the game itself is right now a very non-traditional activity for women, and so I think what you would find in this population are going to be people who are in other ways less traditional than the majority population."

De studie merkt ook op dat mannen en vrouwen de games spelen met andere redenen, mannen spelen de game om te winnen en vrouwen spelen de game voor het sociale aspect.

Je kan je natuurlijk afvragen hoe betrouwbaar resultaten zijn die op die manier verzameld zijn. Mensen kunnen online zomaar wat invullen en zeker als ze er een item mee kunnen krijgen is het iets wat ze snel kunnen doen. Toch is dit nieuws iets om over na te denken als je weer een cyberende nightelf tegenkomt tijdens je nachtelijke avonturen in WoW. Misschien is het toch geen man.