Aan de oren naar de politie gesleept

Veerle (Volpez)

De ouders van twee jongens hebben hun zoons letterlijk bij de oren gepakt en naar het politiebureau gesleept nadat beelden van een beveiligingscamera zijn vrijgegeven waarop te zien is dat de jongens met een aantal vrienden een buschauffeuse bespuwen en uitschelden. Twee andere jongens kwamen zichzelf melden en de laatste jongen kwam naar het bureau toen hij een oproep van de rechercheur kreeg.

Op 14 september van dit jaar stapte de groep van vijf jongens in de bus bij de Marco Pololaan in Utrecht. De eerste van de jongens liet keurig een geldig vervoersbewijs zien. Ook de tweede jongen liet keurig zijn busabonnement zien, maar hij gaf deze direct door aan de jongen achter hem. Omdat de buschauffeuse dit niet kon tolereren, beval ze de jongen de bus uit te stappen.

De vrienden van de jongen pikten dit echter niet, en besloten de vrouw te bespuwen en uit te schelden. In de bus hingen camera's die beelden van het voorval registreerden. Deze beelden zin vorige week vrijgegeven, waarna de reacties binnenstroomden. Deze week werden alle vijf de jongens (allemaal tussen de 13 en 15 jaar oud) gehoord door de politie. Vermoedelijk krijgen zij via bureau HALT een alternatieve straf.

Met dank aan DJMO voor de submit.