Garcia-Garcia hoopt op mooie Noordelijke Derby

Peterselieman
Komend weekend stuit FC Groningen op sc Heerenveen in de Euroborg. Voor Gonzalo Garcia-Garcia heeft de derby een speciaal tintje.

De in Montevideo geboren aanvaller heeft namelijk een verleden bij Heerenveen. Onder trainer Gertjan Verbeek wist hij echter geen basisplaats te veroveren. Via Heracles Almelo kwam Garcia-Garcia bij FC Groningen terecht.

Garcia-Garcia koestert ondanks zijn weinige optredens in Friesland geen negatieve gevoelens ten opzichte van Heerenveen. "Ik doe zoals altijd mijn best. Ik weet wat ik kan en dat weten ze bij Heerenveen ook. Ik hoef me niet te bewijzen", zegt de Uruguayaan op de website van de Friezen. "Integendeel, ik vind het alleen maar leuk om tegen mijn oude ploeggenoten te spelen."

De aanvaller heeft het goed naar zijn zin bij FC Groningen. "Ik heb tijd nodig gehad om mijn draai te vinden, maar het gaat nu goed. Ik weet wat de trainer van mij verlangt. Ik ben een creatieve speler die actie’s wil maken. Dat mag, maar alleen als de organisatie staat. De organisatie en het collectief zijn belangrijke wapens van Groningen."

Wat verwacht Garcia-Garcia eigenlijk van de wedstrijd van komend weekend? "Ik hoop op een echt voetbalgevecht met veel doelpunten. Het is een cliché, maar de derby staat op zich. Zondag moet blijken wie het beste met de omstandigheden omgaat. Wij zijn thuis sterk, maar reken maar dat Heerenveen na de nederlaag tegen Sparta gebrand is op revanche."

"Bovendien slaat de winnaar zondag een gaatje van drie punten. Ik durf niet te zeggen wie gaat winnen. Ik hoop alleen dat de fans een leuke wedstrijd met veel doelpunten te zien krijgen."