Lopes vrijwel zeker naar Dordrecht

Michel (methodmich)
Cecilio Lopes keert zo goed als zeker terug bij FC Dordrecht. De aanvaller van SC Heerenveen, die eerder dit seizoen als huurling werd weggestuurd bij Volendam, traint al enige tijd mee bij de club uit de Jupiler League.

De 29-jarige Rotterdammer werd in de zomer van 2005 van Excelsior naar de Krommedijk gehaald. Door een blessure had de international van Kaapverdiė toen een tijd niet gespeeld en was FC Dordrecht de enige club die het nog aandurfde met hem. Lopes liet zien dat de club een juiste keuze had gemaakt, door in 58 competitieduels 35 keer te scoren.

In de winterstop van het seizoen 2006/07 haalde SC Heerenveen Lopes weg uit Dordrecht. De speler werd verhuurd aan Sparta Rotterdam, maar liep daar een zware blessure op. Die hield hem lang aan de kant. Dit seizoen zou hij dus bij Volendam spelen, maar trainer Frans Adelaar stuurde Lopes weg na een conflict.

Eerder haalde FC Dordrecht in de persoon van Jurrick Juliana van SC Cambuur-Leeuwarden al een aanvallende versterking voor de tweede seizoenshelft. Met het terughalen van Super Lopes hopen de Schapenkoppen alsnog iets van het tegenvallende seizoen te maken.