Bergkamp maakt indruk op Ajacieden

Dennis Bergkamp is terug bij de club waar het allemaal voor hem begon, Ajax. De voormalig aanvaller begon vrijdag aan zijn stage bij de Amsterdamse club en maakte direct indruk op de huidige spelersgroep.

"Ik ken Dennis Bergkamp vooral uit zijn periode bij Arsenal," liet Sulejmani in een reactie weten. "Voor zijn Ajax-tijd ben ik iets te jong. Bergkamp was echt een topvoetballer. Natuurlijk ben ik blij dat hij hier is. Ik weet zeker dat ik van mensen zoals hij en Marco van Basten veel kan leren."

Ook één van de nieuwe aankopen, Dario Cvitanich, is op de hoogte van de prestaties van Bergkamp. Toch is zijn grootste herinnering niet één van de prettigste. "Ja, het WK 1998, hè," aldus de Argentijn. "Hij scoorde in de kwartfinale tegen ons. In de laatste minuut nog wel. Het was een prachtig doelpunt."

Marco van Basten, trainer van Ajax, is erg blij met de komst van Bergkamp. Hij bood de oud-speler aan om stage bij de Amsterdammers te komen lopen. "Bij ons kan hij rustig om zich heen kijken en indrukken opdoen," aldus de oefenmeester, die overigens ook hoopt dat de spelers wat van de voormalig Ajacied kunnen leren. "Iemand als Dennis Bergkamp spreekt bij voetballers ontzettend tot de verbeelding."