Een praktische handleiding: dickcontrol

Redactie
Column door alex-

Laten we beginnen met het vaststellen van het gedrag omtrent de copulatie. Wat is seks? Evolutionair gezien dienen we als menselijk ras onszelf voort te planten door middel van copulatie. Een man en een vrouw zorgen beide voor hun genetische aandeel in het voortgebrachte: het kind. Bij zoogdieren krijgt het grootste en sterkste mannetje (de alfaman) de voorrang om een vrouwtje te bestijgen (lees te bevruchten) en daarmee zijn genen door te geven, maar bij de mens is dit al sinds duizenden jaren niet meer het geval. Door de jaren heen zien we een ontwikkeling ontstaan naar een andere voorkeur in mannen. Er is een ontwikkeling gaande die zorgt voor een mindere vraag naar grote, sterke mannen; juist intelligentie, status en schoonheid vormen een grote drijfveer bij het kiezen van een partner. Het vormen van een complexe cultuur heeft deze trend gedeeltelijk gedragen.

Wat nog meer opvalt is het feit dat seks een andere waarde begint te krijgen. Seks heeft niet alleen de functie voor het zorgen van nageslacht, integendeel, wanneer de daad wordt begaan is er vaak geen wil naar het krijgen van nageslacht: het is een uiting van plezier. Een eenvoudige manifestatie van lustvolle zondes. De seksuele revolutie, de emancipatie, de verheerlijking van seks door de media; ze spelen allen een rol bij het veranderend beeld dat geprojecteerd wordt op het blote doek van onze samenleving. Nog niet iedereen is even ver met de sexual shift, maar langzaamaan begint de massa copulatie -zonder oog op de bevruchting- te zien als een middel voor een beter welzijn. Enkele duizenden jaren geleden was men in uitheemse gebieden wellicht verder dan nu, maar het geloof -of de indoctrinatie- heeft in de loop der eeuwen een kuisheidsstempel op het vleselijke gedrukt.

Ikzelf heb ook behoefte aan deze uiting van plezier, maar het wil zo zijn dat de vrouwen over het aanbod gaan in deze maatschappij. Wij mannetjes vormen slechts de vraag. Het voeren van een paringsdans is zo ingewikkeld geworden, dat de gemiddelde man zichzelf tot een climax moet brengen om niet in frustratie te verdrinken. Als het al tot een seksuele belevenis aankomt, wordt het vrouwtje niet juist gepikkeld, niet op de manier waarop ze geprikkeld dient te worden. Zo blijft het smeken om weer opnieuw genomen te worden uit. Vaak is er meer sprake van een aanvaring, maar veel vrouwen nemen dit voor lief. Het zou anders moeten gaan: mannen zouden de stappen van de dans zonder aarzeling moeten kunnen zetten; het bevredigen van een vrouw zou als hoofdzaak gezien moeten worden, zelfs al betekent het dat je zelf geen orgasme zal beleven.

Ik ga hier dus niet in op de paringsdans, maar ik ga je juist enkele praktische aanwijzingen voor het verbeteren van je liefdesleven proberen te leren. Je hebt hier zelfs geen welwillend subject voor nodig; je hand voldoet.

Ten eerste moet je het beeld dat je over seks hebt enigszins veranderen. Waarschijnlijk ben je nu te veel gefocust op het laten klaarkomen van je partner en van jezelf. Ik begrijp dat je je partner zo vaak mogelijk klaar wilt laten komen, want de schoonheid van een vrouw is op zijn hoogtepunt als zij culmineert, maar probeer je te concentreren op het samenzijn zelf. Probeer de seks (zonder climax) als doel te zien. Een man hoeft niet altijd klaar te komen als hij van goede seks wil genieten, een vrouw ook niet altijd, maar een vrouw zit op dit gebied ingewikkelder dan een man in elkaar, want menig vrouw is niet in staat om clitoraal of vaginaal klaar te komen, terwijl enkele gelukkigen juist kunnen spuiten als hun g-spot hardnekkig met middel- en ringvinger wordt gemasseerd. Tja.. diversiteit is a bitch.

De clitoris heeft geen praktische functies. Jullie winnen deze slag. Ik laat het vrouwtje dus uit the picture en richt me op de man. Je zal zien dat er een wereld, met ongelooflijk veel mogelijkheden, te maken hebbende met de kwaliteit van je lid, voor je opengaat: het dickcontrol-principe, maar je moet echt proberen om tijdens een sessie de climax achterwege te kunnen laten. Probeer dit stap voor stap te doen, je hoeft ook niet helemaal zonder orgasmen te leven, niemand houdt dit immers vol.

Start eens een sessie als je bijvoorbeeld net wakker bent, of wanneer je onder de douche zit (ik heb een zitbad), maar maak het dan niet af, ga net zo lang door totdat je bijna klaarkomt, probeer zo lang als je kan op het randje te balanceren en als je merkt dat het je te veel wordt en elk moment kan komen, stop er dan mee en ga iets anders doen. Doe dit enkele keren per dag/per week. Voordat je gaat slapen kan je weer aan een sessie beginnen en het ook af maken, maar als het kan brei er dan iets minder vaak een eind aan als voorheen. Zeg een keer per week minder, dat is goed vol te houden.

Als je dit een week of twee hebt gedaan, dan heb je jezelf voldoende discipline aangetraind om naar het volgend onderdeel te gaan. De spieren in je schaamstreek hebben meerdere functies, er zijn klaarblijkelijke functies, maar ook latente functies die een toegevoegde waarde kunnen hebben voor je seksleven. Als je penis erect is, dan kan je waarschijnlijk een spier aanspannen waarmee de eikel groter wordt en daarna door te ontspannen kleiner te laten worden. Als je de eikel laat groeien wordt de penis daarmee ook een stuk harder. Je kan dit ook aan je perineum voelen, dat is dat stukje huid tussen je scrotum en je anus. Als je daar op duwt terwijl je het aanspant, dan is dat iets strakker/harder als dan wanneer je het niet zou aanspannen.

Terwijl je masturbeert kan je dit trucje uithalen en de gevoeligheid van je penis vergroten, als je het daarna ontspant zal je zien dat het iets minder gevoelig wordt dan in gespannen conditie. Er is nog een conditie die je kan behalen door het aanspannen van andere spieren. Wanneer de penis stijf is en de eikel 'klein' is, dan kan je een nieuwe conditie aannemen door de spieren die je gebruikt bij het plassen/poepen (ZONDER daadwerkelijk te urineren of te schijten) aan te spannen. (De buikspieren mede aanspannen kan in dit geval ook helpen.) Je zal zien dat de penis stijf blijft, maar iets minder hard en minder gevoelig wordt. In deze conditie kan je er hardhandig mee om gaan, je zal niet zomaar tot een climax kunnen komen. De truc is om deze twee condities, de ene waarbij de eikel op zijn grootst is (acuut actieve stijfheid) en de ander waarbij de penis iets slapper lijkt en minder gevoelig is (passieve stijfheid) af te wisselen. Door dit te doen zul je merken dat het nu ook makkelijker is om jezelf langer in de conditie van acuut actieve stijfheid te begeven en je ook harder kan thrusten zonder dat de gevoeligheid minder wordt, en zonder dat je hoeft klaar te komen.

Wil het moment komen dat je toch klaarkomt, dan kan je dat ook proberen te voorkomen. Dit kan wel tot twee verschillende situaties leiden: situatie 1) waarbij je hooguit een druppel prostaatvocht uitscheidt in plaats van een volwaardige ejaculatie, en waarbij je geen fijn gevoel krijgt en situatie 2) waarbij er een ejaculatie plaatsvindt, maar net zoals bij situatie één geen bevredigend gevoel. Je penis zal bij situatie twee iets gevoeliger worden en iets minder stijf, je zal er langer over doen om nogmaals te komen, hiervoor is vaak veel kracht en frictie voor nodig. Als je daarna toch weet te komen, dan zal het gevoel dat je krijgt intenser zijn als bij een normale ejaculatie: het lijkt dan alsof je twee keer de hoeveelheid fijne stofjes in je hersens aanmaakt en ze vervolgens tegelijkertijd door je zenuwbanen laat gieren.

Hoe kan je dus een mentale ejaculatie voorkomen en daarmee wel uit je lid spuiten: concentreer je op de climax, laat even alles voor wat het is, denk aan niks, maar focus je wel aandachtig en probeer geen fijn gevoel in je hoofd te laten ontstaan, span je kaakspieren eventueel aan, beweeg verder even niet. Voordat je gaat spuiten en wanneer er geen weg meer terug is neem je de conditie van passieve stijfheid aan. Net als de stilte voor de storm, laat je even alles voor wat het is, maar ben je wel geconcentreerd van je bewustzijn. Wanneer je schrikt heb je ook zo'n soort situatie, probeer dat te bereiken zonder daadwerkelijk te schrikken. Het duurt maar even, probeer het een seconde of twee vol te houden, het duurt dan misschien een eeuwigheid, maar als je het volhoudt dan heb je door middel van je wil alleen een orgasme weten te voorkomen. Je kan daarna verder gaan totdat je weer gaat komen. Als je jezelf vervolgens laat gaan, dan zal het orgasme onwaarschijnlijk fijn voelen.