Agenten mishandeld na aanspreken meisje

In het Britse plaatsje Croydon zijn gisteren op klaarlichte dag twee agenten mishandeld door een groep mensen. De agenten zagen hoe een tienermeisje een verpakking van fastfood op het trottoir liet vallen. Hierop spraken zij het meisje aan en vroegen ze haar deze verpakking netjes op te ruimen. In eerste instantie leek het meisje te luisteren en pakte ze het afval op, maar vervolgens liet ze de verpakking op een spottende manier opnieuw vallen.

Toch gaven de agenten niet op en vroegen ze het meisje opnieuw of ze het afval wilde opruimen. Weer werd er niet geluisterd en vervolgens begon een 15-jarige vriendin van het tienermeisje de agenten aan te vallen. Niet veel later stond er een hele menigte van wel dertig man om de agenten heen. De groep, bestaande uit zowel oudere mannen als vrouwen, mishandelde vervolgens de agenten. Een agent werd onder andere gebeten in zijn schouder.

Getuigen van het incident verklaarden dat de agenten zodanig mishandeld werden, dat ze bang waren dat de agenten vermoord zouden worden. Beide mannen hebben ziekteverlof gekregen om te herstellen van dit incident. Verder is een 15-jarig meisje samen met twee mannen van 34 en 38 jaar oud gearresteerd.