Familie Pantani: "Riccò, houd op!"

Familie van de overleden renner Marco Pantani eist dat Riccardo Riccò stopt met het vergelijken van zichzelf met de Italiaanse wielrenner. Saunier Duval-renner Riccò heeft vaker gezegd dat Pantani zijn idool is en dat hij zich graag vergelijkt met hem.

De familie van Il Eliphantino (Het Olifantje) is verre van gelukkig met die vergelijking door de recent op dopinggebruik betrapte renner. Marco Pantani, Tour-winnaar en ook winnaar van de Giro d'Italia in 1998, overleed zelf op Valentijnsdag 2004 aan een vermeende overdosis, nadat hij het jaar ervoor vereenzaamde en hij depressief werd.

Latere persberichten spraken van een overdosis cocaïne als doodsoorzaak, maar uit de autopsie eerder bleek een hartstilstand. In 1999 werd hij uitgesloten van deelname aan 'zijn' Giro, en hij is die klap nooit echt meer te boven gekomen. Ondanks de sterke Tour van 2000. Hij wist twee ritten te winnen: de Mont Ventoux was een cadeautje van Lance Armstrong, maar de rit naar Courchevel was een bijna ouderwetse Pantani-overwinning.