Perez over Aissati: "Nóg een offensieve speler"

Kenneth Perez is niet bang dat de komst van Ismaïl Aissati naar Ajax roet in het eten van de Deense spelmaker gaat gooien. Dat zegt de Ajacied vandaag.

Perez kent Aissati nog van zijn tijd bij PSV. "Het is een prima speler," vindt de Deen, die met de middenvelder een concurrent erbij heeft. "Maar bang ben ik niet voor zijn komst. Er is in ieder geval genoeg concurrentie."

Tóch doorklinkt er enige frustratie uit de stem van Perez. "De filosofie van de club is blijkbaar dat er nóg een offensieve speler bij moest komen. Verdedigend hebben we ook nog wel wat nodig, maar daar wordt aan gewerkt, geloof ik."

Met de wedstrijd tegen VV Noordwijk (2-5 winst) werd de eerste trainingsweek van de Amsterdammers afgesloten. "We hebben veel loopwerk gedaan," vervolgt Perez "Van Basten staat vooralsnog veel te observeren. Echt met hem gesproken heb ik nog niet. Wél heeft hij zijn voetbalvisie aan de groep uitgelegd. Over een aantal weken zal meer duidelijk worden over hoe het elftal gaat staan," denkt Perez, die met '21' een hoog rugnummer toegewezen heeft gekregen. "Dat zou wat kunnen betekenen, maar dat zullen we dan wel merken."