Limburgse beschuldigt politie van miskraam

De politie wil een onderzoek instellen naar een aanhouding waarbij een vrouw naar eigen zeggen van schrik een miskraam kreeg toen een arrestatieteam haar woning in het Limburgse Herten binnenviel. Dat bevestigt een woordvoerder van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland zaterdag na een bericht van de lokale televisiezender L1.

Om het onderzoek van de Bovenregionale Recherche te beginnen, is alleen nog een aangifte en een medische verklaring van de vrouw nodig. Er is al een gesprek met haar geweest.

Een gezamenlijke arrestatieteam van de zes zuidelijke politiekorpsen deed 24 juni een inval om de partner van de vrouw op te pakken. Bij de inval werd een zogenoemde lichtbom gebruikt. Dat is een soort granaat die alleen een felle flits en een luide knal geeft om mensen te desoriënteren. Door de schrik zou de vrouw een miskraam hebben gehad.

Het arrestatieteam wist volgens de woordvoerder dat de vrouw ook aanwezig kon zijn. "Maar het was niet bekend dat zij zwanger was." Of het team anders had gehandeld als dit bekend was geweest, kan de woordvoerder niet met zekerheid zeggen. "Als het bekend is dat mensen zwanger zijn, wordt daar wel rekening mee gehouden."