FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 mei 2008

Ook lichte vier-zonder naar Spelen

Na skiffeur Sjoerd Hamburger en de Holland vier heeft ook de lichte mannen vier-zonder zich bij de wereldbekerwedstrijd in München geplaatst voor de Olympische Spelen. In de B-finale werden zij tweede, wat voldoende was om de nominatie te verzilveren.

Tijdens de wereldbeker kwamen er meer boten in actie. Roeisters Marit van Eupen en Kirstin van der Kolk behaalden een vierde plaats in de lichte dubbel-twee, waarmee ze een olympische nominatie in de wacht sleepten. Ook de heren en dames acht en skiffeuse Sanne Beukers verdienden een nominatie. In het Poolse Poznan hebben zij eind juni de laatste mogelijkheid om zich voor de Olympische Spelen te plaatsen.

Drent opgepakt na 'magnetronbom'

De politie van het Drentse Hoogeveen heeft gistermiddag een 29-jarige inwoner van het nabijgelegen Nieuweroord aangehouden. De Drent zou namelijk in een Hoogeveense woning een flinke explosie hebben veroorzaakt met behulp van een magnetron. De knal was zo hevig dat de politie in een omtrek van twintig meter restanten van de magnetron heeft teruggevonden. Door de ontploffing is de muur ontzet en gedeeltelijk naar binnen geslagen.

De man uit Nieuweroord heeft zich op eigen houtje bij de aanwezige politieagenten gemeld. Hij vertelde doodleuk dat hij de ontploffing had veroorzaakt, waarna hij is meegenomen naar het bureau. Hoe de man de magnetron tot ontploffing heeft weten te brengen is de agenten nog een raadsel. Gelukkig is er tijdens de explosie niemand gewond geraakt.

 


Misschien is de man wel fan van Brainiac?

Duitse bond ziet komst Rutten en Jol als signaal

De technisch directeur van de Duitse bond, Matthias Sammer, ziet de komst van de Nederlandse coaches Fred Rutten en Martin Jol als een signaal voor Duitsland.

Sammer vindt dat Duitsland niet kan beschikken over bekwame oefenmeesters. Hij ziet het dan ook als een waarschuwing dat er twee Nederlanders in de Duitse competitie aan de slag gaan. “Met Rutten en Jol krijgen we twee absolute vakmensen in de Bundesliga. Ze zijn dan ook van harte welkom. Maar ik ben toch niet helemaal gelukkig met deze ontwikkeling. Kennelijk zijn er geen Duitse trainers geweest die de beleidsbepalers van Schalke 04 en Hamburger SV hebben kunnen overtuigen van hun kwaliteiten.”

Uitslag FC Zwolle - De Graafschap

Vanavond stond het promotie/degradatieduel tussen FC Zwolle en De Graafschap op het programma. Hieronder vind je de karakteristieken.

FC Zwolle - De Graafschap 1-3
27’ Tarvajärvi 0-1
31’ Tarvajärvi 0-2
66’ Van Polen 1-2
90+3’ Biseswar 1-3

Toeschouwers: 4.753
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Oosterenkstadion, Zwolle
Gele kaart: E. Rotman (FC Zwolle), Hese, Meijer (De Graafschap)


Opstellingen

FC Zwolle: Boer, Botteghin, E. Rotman, Moisander, Jongsma, Van Polen, Van der Wal, Bakker, Zuidam, Garritsen (46/Toze), Kleizen

De Graafschap: Van Fessem, Fung a Wing, Volmer, Hese ( 49/Keller), Schuurman, Vidarsson, Van den Ouweland (68/Biseswar), Schöne, Robbemond, Meijer, Tarvajärvi (40/De Groot)

Safina wint in Berlijn

Dinara Safina heeft zondag het WTA-toernooi van Berlijn gewonnen. De 22-jarige Russin versloeg in de finale haar landgenote Elena Dementieva in drie sets (3-6 6-2 6-2)

De als zevende geplaatste Dementieva won nog wel de eerste set, maar daarna kwam de goede vorm van Safina weer bovendrijven. Het is de vijfde titel voor Safina uit haar loopbaan en de eerste van 2008.

De zus van Marat Safin eindigde het toernooi in stijl. Ze versloeg op weg naar de finale Justine Henin, Serena Williams. In de halve finale was ze te sterk voor de Wit-Russische Viktoria Azarenka. Door de toernooizege komt Safina een stuk dichter bij de top-tien.

Zelf is ze nog niet bewust van haar succes, "Ik hoop dat ik morgen niet wakker word en me realiseer dat ik alles gedroomd heb" aldus de nummer 13 van de wereld. Veel tijd om te genieten heeft ze niet. Komende week staat het toernooi van Rome op het programma.

Man steekt eigen auto in de fik tijdens barbecue

Blij met het onverwacht mooie weer besloot een Duitser gisteren een barbecuefeestje te organiseren. Het feest was echter gauw afgelopen toen zijn auto in rook opging.

De 37-jarige oosterbuur stond op het balkon en goot een beker met benzine leeg over de smeulende kooltjes. Dit had echter een een flinke steekvlam tot gevolg. De kameraad van de man schrok hier zo van, dat hij van schrik de fles met benzine liet vallen. De benzinefles vatte vlam en viel op de auto van de 37-jarige man die onder het balkon stond geparkeerd.

De auto ging verloren in de vuurzee. Twee andere auto's moesten het ook ontgelden; zij liepen ernstige schade op. Wonderwel vielen er geen gewonden, maar de materiële schade bedraagt zo'n dertigduizend euro.

Terry onzeker voor CL finale

Het is onzeker Chelsea tijdens de finale van de Champions League kan beschikken over John Terry. De aanvoerder van Chelsea liep in competitieduel met met Bolton Wanderers een armblessure op.

In het duel moest Terry al na een kwartier naar de kant met de blessure die hij opliep door een botsing met zijn eigen doelman Petr Cech. "Terry heeft niets gebroken, maar we moeten afwachten", aldus manager Avram Grant. "Als het neerkomt op karakter speelt hij zeker, maar de medische staf bepaalt."

In de slotfase van het duel liep ook Didier Drogba een blessure op, hij verdraaide zijn knie. "Het ziet er niet goed uit, maar we moeten afwachten. We hebben nog tien dagen tot de finale", aldus Grant over de blessure van Drogba. De finale van de Champions League is op 21 mei in Moskou, tegenstander is dan Manchester United.

Uitslag FC Groningen - NEC

Dankzij een 3-1 overwinning op FC Groningen heeft NEC zich geplaatst voor de laatste ronde in de play-offs om een UEFA Cup-ticket. FC Groningen kan zich gaan opmaken voor volgend seizoen.

Karakteristieken

FC Groningen - NEC 1-3
5’ Holman 0-1
45+1’ Vadócz 0-2
60’ Berg 1-2
72’ Davids 1-3

Toeschouwers: 19.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Euroborg
Gele kaart: Levtsjenko (FC Groningen)

Opstellingen

FC Groningen: v.Loo, De Roover (Metaj/61), ¦vejdík, Cahais, Stenman, Fledderus, Hiariej (Veldmate/63), Nijland, Levtsjenko, Berg, Kolder (Powel/54)

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Fernández, Sibum (v.d.Boogaart/84), Vadócz, Davids, Lens (Janssen/74), Holman (Kivuvu/46)

In de laatste ronde zal NEC uitkomen tegen de verliezer van de tweeluik tussen NAC en SC Heerenveen. Laatstgenoemde zal morgen naar Breda afreizen om een 2-0 voorsprong te verdedigen.

Banjo Kazooie 3 toont zich met eerste screenshots

Stop de persen, de eerste twee screenshots van Banjo Kazooie 3 zijn op het internet verschenen. Deze exclusieve 360-platformer is al een lange tijd geleden aangekondigd, maar Rare bleef na de aankondiging stil. Ze werden steeds geheimzinniger, naarmate er meer naar de game gevraagd werd.

Gelukkig zijn vandaag de allereerste twee screenshots verschenen. Eind dit jaar moet Banjo Kazooie 3 uitkomen. De Xbox 360 heeft platformers hard nodig, want het aantal platformers voor de Xbox 360 kun je op één hand tellen.



Djokovic zegeviert in Rome

Novak Djokovic heeft zondag het graveltoernooi van Rome op zijn naam geschreven. De 20-jarige Serviër versloeg in de finale in drie sets de ongeplaatste Zwitser Stanislas Wawrinka (4-6 6-3 6-3).

In de eerste set gingen de twee redelijk gelijk op, maar Djokovic wist geen breaks te verzilveren, iets wat de twee jaar oudere Zwitser wel lukte. In de tweede set waren de rollen omgekeerd. Djokovic wist de enige break van de set te benutten en won zo de tweede set. In de derde set kwam Djokovic beter in zijn spel en wist hij de nummer 24 van de wereld twee keer te breken.

Djokovic, de huidige nummer drie van de wereld, behaalde in Italië zijn derde ATP-titel van het jaar. Hij won eerder de Australian Open en Indian Wells. De zege in Rome betekende de 10de ATP-titel voor de pas 20-jarige rechtshandige tennisser.

Grote brand in verpleeghuis Zevenbergen

Op dit moment woedt er een grote brand in een verpleeghuis in Zevenbergen. Eind van deze middag brak de brand uit in een linnenkamer op de vijfde verdieping van het verpleeghuis. Ruim 250 mensen zijn geëvacueerd en de brandweer probeert met man en macht het vuur te bestrijden. Inmiddels zijn ook de brandweerkorpsen uit omliggende plaatsen opgeroepen om versterking te bieden. Er zijn zeven brandweerwagens en drie hoogwerkers aanwezig om het vuur te bestrijden. 

Om 17:11 kreeg de brandweer een automatische brandmelding binnen die via een handmatige brandmelder werd geactiveerd. Eenmaal ter plaatse bleek het om een grootschalige uitslaande brand te gaan. De rook is in de verre omtrek te zien.

 

Foto gemaakt door HPoi

[LMS] Uitslag 1000km Spa

Peugeot heeft de duizend kilometer van Spa-Francorchamps gewonnen. Het team, dat reed met Jacques Villeneve, Marc Gené en Nicolas Minassian, hield de Audi van Mike Rockenfeller en Alexandre Preamt achter zich. In de LMP 2 was er een Nederlandse zege voor Jos Verstappen en Peter van Merksteijn, die samen rijden voor Van Merksteijn Autosport.

Uiteraard was oud-F1-coureur Villeneuve erg blij met de zege. "Ik ben erg blij met deze overwinning. De auto is erg competitief en mijn teamgenoten zijn geweldig. Ze hebben geen fouten gemaakt en alles ging vandaag goed. De laatste keer dat ik een race won, was in 1997, dus dat was al wel weer een tijdje geleden. Ik kijk nu erg uit naar volgende maand, wanneer we op Le Mans rijden."

Voor Verstappen en Van Merksteijn was het een zware middag. Ze waren zwaar in gevecht met de bolide van Horag Racing, waar op dat moment Jan Lammers achter het stuur zat. Het zat het team sowieso niet bepaald mee. Halverwege de race brandde er maar één lamp aan de voorkant van de Porsche en dat moeten er volgens de regels twee zijn. Tijdens een ingelaste pitstop werd een nieuwe voorkant gemonteerd. Hetgeen wel tijdverlies betekende.

nrteamcoureursmerkklasse
1Team Peugeot TotalGene, Villeneuve, MinassianPeugeotLMP1
2Audi Sport Team JoestPremat, RockenfellerAudiLMP1
3Team Oreca MatmutPanis, LapierreCourageLMP1
4Audi Sport Team JoestCapello, McNischAudiLMP1
5Pescarolo sportCollard, BoullionPescarolo-JuddLMP1
6Van Merksteijn MotorsportVerstappen, MerksteijnPorsche RS SpyderLMP2
7Horag RacingLammers, Lienhard, TheysPorsche RS SpyderLMP2
8Team EssexElgaard, NielsenPorsche RS SpyderLMP2
9Creation AIMHall, KerrCA07-AIMLMP1

Bedankt voor de submit Modest71

Webber wil contract verlengen

Australiër Mark Webber wil zijn aflopende contract graag verlengen. Red Bull wil de coureur ook graag behouden dus lijkt het erop dat het allemaal snel geregeld is.

"We zijn erover aan het praten. Ik ben vrij voor volgend jaar, maar ik zou erg graag bij Red Bull blijven. Als ik elke race door iedereen voorbij gereden word, ga ik liever een stukje fietsen met mijn hond," aldus de coureur die vanmiddag in Turkije zevende werdt en zodoende twee punten pakte.

Uitslagen Italië speelronde 37

In Italië werd dit weekend de 37e ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Internazionale leek al vroegtijdig de titelstrijd te beslissen maar dat pakte anders uit. De ruime voorsprong die het had op AS Roma slonk naar één schamel puntje met nog één speelronde op het programma. Thuis tegen Siena leek alles de goede kant op te gaan voor Inter toen Patrick Vieira de thuisploeg na elf minuten op voorsprong zette. Massimo Maccarone maakte daarop gelijk waarna Mario Balotelli, de 17-jarige spits van Internazionale, zijn ploeg weer aan de leiding bracht. Door een doelpunt na rust van Houssine Kharja werd het 2-2. Twaalf minuten voor tijd konden de Nerazzurri alsnog met drie punten de wedstrijd beëindigen toen Marco Materazzi een strafschop mocht nemen. De Italiaan miste echter waardoor de titelstrijd tot het eind spannend blijft.


Uitslagen
ThuisUitEindstand
AS RomaAtalanta Bergamo2 - 1
UdineseCagliari0 - 2
NapoliAC Milan3 - 1
GenoaLazio Roma0 - 2
RegginaEmpoli2 - 0
PalermoSampdoria0 - 2
JuventusCatania1 - 1
InternazionaleSiena2 - 2
LivornoTorino0 - 1
FiorentinaParma3 - 1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Internazionale3724103672682
2AS Roma372494713681
3Juventus 3720116693471
4Fiorentina 3718910543963
5AC Milan 37171010623761
6Sampdoria 3717812534359
7Udinese 3716912474957
8Napoli 3714815495150
9Genoa 3713915445248
10Palermo 37121015455546
11Atalanta Bergamo37111214505645
12Lazio Roma37101314455043
13Siena 3791612384343
14Cagliari 3711818385441
15Torino 3781613364840
16Reggina 3791216355439
17Catania3781217324436
18Parma 3771317426034
19Empoli 378920275133
20Livorno # 3761219345830


++ = CL
+ = Voorronde CL
* = UEFA Cup
# = Degradatie


Programma

DatumThuisUit
18-5SampdoriaJuventus
18-5Lazio RomaNapoli
18-5ParmaInternazionale
18-5SienaPalermo
18-5TorinoFiorentina
18-5CagliariReggina
18-5EmpoliLivorno
18-5CataniaAS Roma
18-5AC MilanUdinese
18-5Atalanta BergamoGenoa

[GP2] Senna ramt hond

Vanmiddag was Bruno Senna witheet nadat hij uitgevallen was in Turkije. Zelf kon de Braziliaan er weinig aan doen, er liep namelijk een zwerfhond over de baan en die kwam onder de iSport-bolide.

"De race ging erg goed, tot het incident met de hond. Ik had een goede start en wist uit de problemen te blijven. Zonder al te veel risico te nemen, greep ik elke kans die ik kreeg. Ik wist dat ik met deze auto punten kon scoren. Ik zat dicht achter Mike Conway toen hij plotseling naar rechts stuurde. Ik dacht dat hij een probleem had, dus ik ging naar links, en toen zag ik de hond lopen. Hij liep rechts op de baan, dus ik bleef links rijden, maar toen draaide hij plotseling naar links en raakte mijn wiel. Ik kon het niet geloven."

Olav Mol zei tijdens de uitzending van de F1-race dat de FIA gaat onderzoeken hoe het kan dat er twee honden op de baan liepen. De andere hond is tijdens een safety car-situatie van de baan gehaald.

Uitslagen Duitsland speelronde 33

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de 33e speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

In de Bundesliga werd dit weekend de voorlaatste speelronde afgewerkt. Bayern München is al kampioen en zeker van directe plaatsing voor de Champions League. Het tweede ticket gaat naar Werder Bremen, de nummer twee of Schalke 04. De laatstgenoemde club heeft 61 punten behaald, twee minder dan Werder Bremen. Bovendien heeft Bremen een beter doelsaldo (+29 om +21). Schalke neemt het volgende week op tegen 1 FC Nürnberg. Bayer Leverkusen is de tegenstander van Werder Bremen.

Plekken vier en vijf geven recht op een UEFA Cup-ticket en daarvoor zijn nog vier ploegen in de race. Bayer Leverkusen, Hamburger SV, VfL Wolfsburg en VfB Stuttgart. Alle vier hebben 51 punten. Onderin is Hansa Rostock vanaf volgend seizoen niet meer actief in de hoogste Duitse klasse. Met 27 punten kan het niet meer de veilige vijftiende plek halen. Datzelfde geldt voor MSV Duisburg dat 29 punten bij elkaar sprokkelde. Nürnberg kan de dans nog ontspringen maar dan moet het volgende week wel winnen en moet Arminia Bielefeld verliezen of gelijkspelen.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Werder BremenHannover 966 - 1
Schalke 04Eintracht Frankfurt1 - 0
Hertha BSC1.FC Nürnberg1 - 0
VfL WolfsburgVfB Stuttgart4 - 0
Energie CottbusHamburger SV2 - 0
KarlsruheVfL Bochum1 - 3
Arminia BielefeldBorussia Dortmund2 - 2
MSV DuisburgBayern München2 - 3
Hansa RostockBayer Leverkusen1 - 2


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München ++ 3321102642073
2Werder Bremen 331968744563
3Schalke 04 3317106533261
4Bayer Leverkusen 3315612573951
5Hamburger SV 3313128402651
6VfL Wolfsburg 3314910544451
7VfB Stuttgart 3316314555551
8Hannover 96 33121011505646
9Hertha BSC 3312813384044
10Karlsruhe 33111012384643
11Eintracht Frankfurt 33111012394843
12VfL Bochum 33101112475241
13Borussia Dortmund 33101013485840
14Energie Cottbus 339915355236
15Arminia Bielefeld 338916335833
161.FC Nürnberg 3371016354931
17MSV Duisburg # 338520345129
18Hansa Rostock # 337620285127


++ = CL
+ = Voorronde CL
* = UEFA Cup
# = Degradatie

Programma

DatumThuisUit
17-5Borussia DortmundVfL Wolfsburg
17-5Hamburger SVKarlsruhe
17-5Hannover 96Energie Cottbus
17-5Eintracht FrankfurtMSV Duisburg
17-5VfB StuttgartArminia Bielefeld
17-5Bayer LeverkusenWerder Bremen
17-5VfL BochumHansa Rostock
17-51.FC NürnbergSchalke 04
17-5Bayern MünchenHertha BSC

Stakingsacties Schiphol voorbij na cao-akkoord

Passagiers op Schiphol hoeven niet langer te vrezen voor extra lange wachttijden bij de bagageband. De vakbonden en het in bagageafhandeling gespecialiseerde bedrijf Menzies Aviation hebben vandaag een akkoord bereikt over een nieuwe cao.

Verdere acties zijn afgeblazen, meldden de bonden. Sinds vrijdag staakte een deel van de 500 werknemers van de onderneming voor een hoger loon. Vanmorgen kwamen de bonden en de bedrijfsleiding alsnog tot een oplossing in het cao-conflict.

De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst heeft een looptijd van twintig maanden, waarin de werknemers een totale structurele loonsverhoging krijgen van 6 procent. Daarnaast keert de werkgever een eenmalige loonsverhoging van 0,4 procent uit en betaalt Menzies de volledige zogeheten WGA-premie.

"Dit is echt een overwinning voor de werknemers", meent Marjolein Dubbelaar, die de onderhandelingen voerde namens FNV Bondgenoten. Maarten Hoelscher, bestuurder bij vakbond De Unie is ook positief. "Staken op Schiphol kan dus wel degelijk en het zorgt er uiteindelijk voor dat ook deze werkgever luistert naar zijn werknemers."


Werknemers van Menzies zijn blij met het bereikte cao-akoord

Dodelijk ongeluk Maastricht nog een raadsel

Het is nog steeds niet bekend wie de drie jonge mannen zijn die op het Oranjeplein in Maastricht zaterdagochtend vroeg om het leven zijn gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Een 21-jarige inzittende overleefde het ongeval, maar ligt nog zwaargewond (hersenletsel) in het ziekenhuis en is nog niet in staat te getuigen.

De auto botste met hoge snelheid tegen een betonnen muur. De politie vermoedt dat er nog een tweede auto bij betrokken was, maar die is doorgereden. Mogelijk waren ze aan het straatracen.

Volgens de politie is de identificatie van de slachtoffers een probleem, omdat ze geen papieren bij zich hadden. Ook zijn er geen vermisten die aan een van de signalementen voldoet. Er wordt vandaag en morgen sectie op het verongelukte drietal verricht.

Onder de bevolking van Maastricht gaan sterke geruchten dat het mogelijk (Marokkaanse) drugsrunners zou betreffen. De enige aanwijzing is vooralsnog een  bos bloemen die door een onbekend persoon is neergelegd. Even verderop lag een stuk papier met daarop de tekst 'Allah Rahakoem'.

Maastricht wordt al maanden geteisterd door naar schatting 400 Marokkaanse drugsrunners uit de Randstad, die met hun auto's met zeer hoge snelheid door de stad rijden en daarbij levensgevaarlijke capriolen uithalen. Ze rijden op de A2 tussen Maastricht en de Belgische grens bij herhaling buitenlandse automobilisten klem om hen drugs te verkopen.

Hattrick voor Afonso Alves

Afonso Alves heeft zich tijdens het laatste competitieduel van zijn club Middlesbrough tegen Manchester City van zijn beste kant laten zien. De Braziliaanse spits trof drie keer doel in de met 8-1 gewonnen wedstrijd.

Voor zowel Middlesbrough als Manchester City stond er niets meer op het spel. De oud-speler van SC Heerenveen scoorde het tweede, vierde en laatste doelpunt voor zijn club in de wedstrijd tegen City.

Alves kwam tot nu toe elf duels in actie voor Middlesbrough en trof hierin zes keer doel. Vorig jaar werd Alves topscoorder van de Nederlandse competitie met 34 doelpunten.

"Veiligheid boven alles"

Tijdens de GP van Turkije verbaasde de beide McLaren-coureurs door drie maal te stoppen. Heikki Kovalainen raakte bij de start Kimi Räikkönen en kreeg een lekke band, Lewis Hamilton kwam voor de veiligheid één keer extra binnen.

"Het was jammer voor Heikki. Hij raakte Kimi Räikkönen bij de start, waardoor hij met zijn wiel tegen de muur kwam. Dit leverde een lekke band op en hij moest een pitstop maken. Het belangrijkste is dat we dit weekend competitief waren en wat punten hebben goedgemaakt op de leider in het kampioenschap," aldus teambaas Ron Dennis tegen de pers.

"Bij Lewis maakten we ons het hele weekend eigenlijk al zorgen over zijn banden. We hebben hier met Bridgestone over gesproken en namen daarna de beslissing om drie pitstops te maken. Er kwam in de band iets los, wat gelukkig wel werd ontdekt door Bridgestone. In de race wilden we echter geen problemen met de banden krijgen. We hadden op zich twee stops kunnen doen, maar de veiligheid van onze rijders is het belangrijkst en daarom namen we geen risico."

Kovalainen werd uiteindelijk twaalfde en Hamilton stond als nummer twee op het podium.

[Giro] Riccò pakt tweede etappe

Riccardo Riccò is er in geslaagd om de tweede etappe van de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. Danilo di Luca eiste de tweede plaats voor zich op en Davide Rebellin werd derde. Christian Vandevelde mocht zijn roze trui aan Franco Pellizotti afstaan, aangezien hij slechts één seconde te kort kwam.

In de slotfase van de tweede etappe bepaalde LPR, de ploeg van Di Luca, de snelheid in het peloton. Het tempo lag zo hoog dat er geen enkele renner kon ontsnappen. Uiteindelijk wist de Spaanse kampioen, Joaquin Rodríguez, op een kilometer van de finish te demarreren. In de finale werd hij echter voorbij gereden door Riccò, die meteen de dagzege pakte.

Team Slipstream, dat gisteren de ploegentijdrit op hun naam schreef, verloor een belangrijke pion. David Zabriskie kwam namelijk ten val en moest opgeven. Igor Astarloa verscheen helemaal niet meer aan de start van de Italiaanse wielerronde.


Uitslag tweede etappe:

#NaamLandPloegTijd
1Riccardo RiccòItaliëSaunier Duval05:48,35
2Danilo di LucaItaliëLPRz.t
3Davide RebellinItaliëGerolsteinerz.t
4Franco PellizottiItaliëLiquigasz.t
5Paolo SavoldelliItaliëLPRz.t
6Joaquim RodríguezSpanjeCaisse d'Epargnez.t

Algemeen klassement:

#NaamLandPloegTijd
1Franco PellizottiItaliëLiquigas06:15,16
2Christian VandeveldeVerenigde StatenTeam Slipstream+ 0,01
3Chris SørensenDenemarkenTeam CSC+ 0,07
4Danilo di LucaItaliëLPRz.t
5Morris PossoniItaliëTeam High Road+ 0,08

Grote bos- en heidebrand in Heldense bossen

In de Heldense bossen vlakbij de gelijknamige Limburgse plaats Helden heeft vanmiddag een grote bos- en heidebrand gewoed. Dat liet de brandweer weten.

De brandmelding kwam rond kwart voor drie binnen. Ongeveer een hectare bos en hei ging in de vuurzee verloren. Rond 16.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

In Noord- en Midden-Limburg is de Code Rood van kracht. Dat betekent dat de brandweer bij elke brand in een natuurgebied met groot materieel uitrukt. Ook een vliegtuig van de brandweer controleert de bossen op mogelijke vuurhaarden.

Australiër overleeft aanval van haai

Een Australische zwemmer heeft zondag een aanval van een vijf meter lange haai overleefd. Het 37-jarige slachtoffer, Jason Cull, liep diepe wonden aan zijn linkerbeen op. Het strand van Middleton Beach in het zuidwesten van Australië werd na de aanval afgesloten.

Cull zei dat hij voorafgaand aan de aanval een schaduw zag, maar dacht dat die van een dolfijn was. Vanaf zijn ziekenhuisbed vertelde hij dat hij doorkreeg dat hem om een haai ging toen het beest tegen hem opbotste. "Ik stompte hem en toen greep hij me bij mijn been en trok me onder water", aldus Cull. "Ik herinner me dat ik achteruit onder water werd getrokken en dat ik op de tast zijn oog vond en erin prikte. Op dat moment liet hij me los."

Een vrouwelijke strandwacht schoot de zwemmer te hulp toen zij mensen op het strand in paniek zag raken. Zij zwom naar hem toe en wist het slachtoffer terug naar het strand te krijgen. Daar aangekomen bleek dat de haai een flinke hap uit zijn kuit had genomen. Na een operatie was zijn toestand echter stabiel.

In Australië vallen haaien gemiddeld vijftien keer per jaar een mens aan, een van de hoogste cijfers ter wereld. Toch kent doorgaans maar een van die aanvallen een dodelijke afloop. Vorige maand doodde een haai in Oost-Australië een 16-jarige surfer.

Langste file van Mini's ooit

Met maar liefst 3,2 kilometer aan Mini's is zondag in Lelystad een wereldrecord gevestigd. 868 Van de kleine en niet zo kleine autootjes vormden officeel de langste rij Mini's die ooit achter elkaar hebben gereden.

Dat heeft de organisatie van de International Mini Meeting (IMM) bekendgemaakt. De auto's mochten met een afstand van maximaal zes meter achter elkaar rijden. De gemiddelde Mini meet drie meter.

De recordpoging maakte onderdeel uit van de IMM, die voor het eerst in zestien jaar weer Nederland aandeed. Het evenement, dat het hele pinksterweekeinde duurt, werd bezocht door 2250 eigenaren en liefhebbers van de kleine autootjes.

In augustus 2001 is een officieus record met 973 van de kleine auto's in Nederland gevestigd, toen met alleen maar classic Mini's. Nu mochten alle Mini's meedoen. Tijdens de IMM waren veel classics te zien, maar ook modellen die niet eerder in Nederland te zien waren. Mini Engeland had ze beschikbaar gesteld.

Ali B. heeft te veel Hyves-vrienden

Hoewel Ali B. al een tijdje geen hit meer heeft gescoord, is hij in de virtuele wereld van Hyves ongekend populair. "Hij heeft honderdduizend Hyves-vrienden", zo staat te lezen in een verklaring namens de 26-jarige rapper. "In minder dan drie maanden is Ali van vijftigduizend naar honderdduizend vrienden gegaan!"

Die populariteit heeft ook een keerzijde. Bekende gebruikers van de populaire netwerksite kunnen niet meer dan honderdduizend vrienden toevoegen. "Maar hey, daar heeft Ali natuurlijk iets op bedacht", laat de hiphopper weten. "Ali heeft gewoon een tweede Hyves-pagina aangemaakt." Op zijn nieuwe Hyves heeft de hiphopper inmiddels 242 vrienden.

Hyves wordt steeds vaker als platform gebruikt door BN'ers en politici, onder wie ook premier Jan Peter Balkenende, die met 99.912 vrienden onderdoet voor Ali B. De hiphopper gebruikt zijn virtuele stekje om zijn fans op de hoogte te houden van zijn bezigheden. Zo schrijft hij columns en plaatst hij filmpjes van zijn nieuwe talkshow De Flat.

Voor BN'ers op Hyves wordt voor het toegestane aantal vrienden een uitzondering gemaakt. Doorsnee gebruikers zijn gebonden aan een maximum van 750 vrienden. Zogenoemde goldmembers kunnen tegen betaling maximaal duizend vrienden toevoegen.

'Botox vermindert kwijlen bij beperkt kind'

Kwijlen door kinderen met een beperking kan worden verminderd door botoxinjecties in speekselklieren, aangevuld met gedragstherapie.

Dat leidt tot kinderen die beter in hun vel zitten, omdat nare praktische, sociale en emotionele gevolgen van het kwijlen voor het kind en diens ouders verminderen. Dat concludeert docent orthopedagogiek Jan van der Burg van de Radboud Universiteit in een promotieonderzoek, zo meldt de wetenschapsagenda van de universiteit.

Kwijlen is een chronisch probleem voor een grote groep kinderen met een motorische of meervoudige beperking. In de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden voor behandeling van dit probleem sterk uitgebreid en wetenschappelijk onderzocht.

Van den Burg deed onderzoek bij 45 kinderen die werden behandeld met botoxinjecties in de speekselklieren. De gedragstherapie tegen kwijlen is samen met de Sint Maartenskliniek ontwikkeld. Van der Burg promoveert op 30 mei.

Zwemster velt pelikaan op ramkoers

Een Amerikaanse zwemster is voor de kust van St. Petersburg in Florida in het gezicht getroffen door een pelikaan. De 50-jarige vrouw werd donderdag door het beest geraakt en moest twintig maal worden gehecht. De snavel van de pelikaan zorgde voor een flinke jaap in het gezicht van de zwemster. Het beest overleefde de botsing niet.

Volgens een expert was de pelikaan bezig aan een duikvlucht op jacht naar vis. De plaatselijke autoriteiten zeiden nog nooit van een soortgelijk incident te hebben gehoord.

Manchester United kampioen van Engeland

Manchester United is voor de 17e keer kampioen van Engeland geworden. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson wist de uitwedstrijd tegen Wigan Athletic met 2-0 te winnen. Directe concurrent Chelsea speelde gelijk tegen Bolton Wanderers (1-1) en kon de titel vergeten.

The Mancunians kwamen voor rust al op voorsprong. Cristiano Ronaldo wist namelijk een strafschop te benutten. In de tweede helft wist Ryan Giggs een einde aan alle onzekerheid te maken. De speler was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de bezoekers.

Hierdoor was het niet meer van belang wat directe concurrent Chelsea zou doen. Manchester United en The Blues hadden de afgelopen weken evenveel punten, maar de ploeg uit Manchester had de betere papieren door een hoger doelsaldo.

Marcouch krijgt Marokkaanse prijs

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft gisteren de TANS Achievement Award 2008 in de wacht gesleept. Die kreeg hij tijdens het jaarlijkse gala van de organisatie van Marokkaanse Nederlanders TANS in het Okura Hotel.

De organisatie reikt ieder jaar een prijs uit aan een persoon van Marokkaanse komaf die een sleutelrol speelt in de Nederlandse samenleving. Marcouch kreeg de prijs, omdat hij bruggen slaat tussen verschillende gemeenschappen en omdat hij een rolmodel is voor andere Marokkaanse Nederlanders. Marcouch is blij met de prijs en het ziet het als een belangrijke stimulans voor zijn werk.

Eerder voerde Marcouch een felle discussie met de imam Jned Fawaz die meende dat hij de stadsdeelvoorzitter geen echte moslim was. TANS is een club die in 1997 is opgericht door hoger opgeleide, succesvolle Marokkaanse jongeren. Zij willen de positie van de Marokkaanse gemeenschap in de samenleving in ons land verbeteren.

Italiaanse minister wil paspoortcontroles

De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken in Italië wil mogelijk weer paspoortcontroles invoeren. Minister Roberto Maroni wil de controles terug voor mensen uit de zogenaamde Schengenlanden. Zijn plan richt zich vooral tegen Roemeense immigranten die volgens Maroni verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de criminaliteit.

Reizigers uit de Schengenlanden waaronder Nederland mogen nu vrij in en uitreizen, maar Maroni wil daar een eind aanmaken. De minister van de radicale partij Lega Nord wil daarmee het verdrag van Schengen overboord zetten. Volgens dat verdrag mogen paspoortcontroles alleen als de veiligheid of de openbare orde in het geding is. De komende week buigt het Italiaanse kabinet van Berlusconi zich over de plannen.

Jochie zwaargewond na motorcrossongeluk

Een 13-jarige knaap heeft hersenletsel opgelopen na een zwaar ongeluk op het motorcrosscircuit in het Flevolandse Rutten. De jongen was vanmiddag aan het rondscheuren op zijn crossbommer toen hij na het rijden over een verhoging de macht over het stuur verloor.

De jongen uit het Noord-Hollandse Schagen sloeg over de kop en belandde op zijn hoofd. Een traumahelikopter heeft de tiener naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is kritiek.

Man (30) bijna overvaren door zeeschip

Een man van 30 jaar oud is voor de boulevard van Vlissingen bijna overvaren door een zeeschip. De man was zover het water ingegaan dat hij in de vaargeul zwom. Op een gegeven moment passeerde een groot zeeschip hem op slechts een paar meter.

De man moest uit eindelijk uit het water worden gehaald door medewerkers van een reddingsboot. De dertiger is op de Eerste Hulp van een badstrand behandeld voor onderkoelingsverschijnselen. Het water in de vaargeul was slechts dertien graden.

Eerste gameplaybeelden Wall*E

Deze zomer komt de nieuwste film uit van Disney Pixar: Wall●E, en wat zou een animatiefilm zijn zonder een gelijktijdige launch van een game. Dus komen Heavy Iron Studios en THQ op 4 juli met de game. In onderstaande trailer zie je hoe de gameplay in zijn werk zal gaan. Leuk voor je kleine broertje/zusje/neefje/nichtje? of toch ook voor de wat oudere gamer?

Gebaseerd op de gelijknamige Pixar-film waarin je speelt me de robots Wall●E en EVE. De game zal momenten kennen uit de film, maar ook deels zijn eigen verhaallijn hebben. Je krijgt dan ook compleet nieuwe omgevingen voorgeschoteld verspreid over tien levels. De voice-overs zullen gedaan worden door de acteurs die ook de stemmen in de film hebben ingesproken.

Burnout Paradise te spelen in Ultra Wide Screen

Als je gisteren de screenshots van Burnout Paradise op de PC goed hebt bekeken, zal het je zijn opgevallen dat er een screenhot is dat wel een heel breed aspect ratio heeft. De game zal namelijk te spelen zijn op een resolutie van 3840 x 1200.

Volgens de blog van ontwikkelaar Criterion zijn ze aan het experimenteren geslagen, met als een van de resultaten deze Ultra Wide Screen,zoals ze het zelf noemen.
Als je wilt weten hoe dit er in beweging uitziet kun je hier een filmpje downloaden.

Fietser (21) zwaargewond na botsing

Een fietser van 21 jaar oud uit de gemeente Terneuzen is vannacht zwaar gewond geraakt toen hij werd aangereden in de Zeeuwse plaats Zaamslag. Hij werd aangereden door een 36-jarige automobilist uit Hulst die rond 03.30 uur over de Zaamslagsedijk reed.

De autobestuurder zag in een bocht plotseling een fietser op zich af komen. Het lukte hem niet om de Terneuzenaar te ontwijken. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk zwaar hersenletsel opgelopen en is opgenomen in het ziekenhuis van Gent.

Van Gelder wint goud op EK

Yuri van Gelder heeft bij het EK Turnen in Lausanne goud gewonnen op het onderdeel ringen. In de finale bleef hij met zijn score van 16,500 de Bulgaar Jordan Jovtsjev en de Fransman Danny Rodriguez voor.

Het was al de tweede Europese titel voor the Lord of the Rings in zijn carrière. Daarnaast heeft Van Gelder vele wereldbekerwedstrijden gewonnen en werd hij in 2005 wereldkampioen op de ringen. Op het wereldkampioenschap van 2007 werd hij echter tweede achter de Chinees Yibing Chen, waardoor hij niet naar de Olympische Spelen in Beijing mag.

Naast Van Gelder kwam ook turner Jeffrey Wammes in actie. Op het onderdeel paard sprong wist Wammes het podium niet te halen. Hij werd met een score van 15,975 gedeeld vijfde. De titel op dit onderdeel ging naar de Pool Leszek Blanik. Ook op het onderdeel rek werd Wammes vijfde. De titel ging hier naar de Duitser Fabian Hambüchen.

Warmste Pinksteren sinds 1985

Doordat het kwik in De Bilt zondag bijna de 26 graden bereikte, is het volgens het KNMI de warmste Pinksteren sinds 23 jaar. In 1985 werd het 28,5 graden.

Verder heeft het weerinstituut in de eerste tien dagen van mei nog nooit zoveel uren zonneschijn gemeten als dit jaar. Het vorige record dateert van 1909, toen de eerste tien meidagen 110 uur zon opleverden. Dit jaar waren het er 125. In 1901 is men met deze metingen begonnen.

Woordvoerder Harry Geurts van het KNMI zegt dat het huidige mooie lenteweer zeker tot en met donderdag aanhoudt. Daarna wordt het wat wisselvalliger met kans op een bui, maar blijven de temperaturen nog altijd aangenaam voor de tijd van het jaar.

Met het warme weer gaat de periode van ijsheiligen (11-14 mei) dit jaar ongemerkt voorbij. IJsheiligen wordt gezien als de grens tussen weer met mogelijk nachtvorst en zomers weer.

Aangename temperatuur

Populaire stranden vrijwel onbereikbaar met auto

Bij zonnige omstandigheden stromen de wegen naar de populaire stranden van Scheveningen en Kijkduin altijd in een mum van tijd vol. De politie waarschuwde vanmiddag dat het geen zin meer heeft om met de auto naar het strand te komen.

''Niet alleen de doorgaande wegen, maar ook de sluiproutes staan helemaal vol'', aldus een woordvoerder van politiekorps Haaglanden. Trams en bussen richting de Noordzeestranden zitten ook geregeld vol. De (huur)fiets is de snelste en meest comfortabele optie voor strandliefhebbers.

De wegen tussen Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal staan ook vol in beide richtingen. ''Alleen heel af en toe zit er een beetje beweging in'', aldus een woordvoerder van politiekorps Kennemerland.

In Zeeland is het ook druk, maar de stranden zijn volgens een woordvoerster van de politie nog wel met de auto bereikbaar.

Foto's kleertjes vondeling verspreid

De politie in Duitsland heeft plaatjes verspreid van de kleren die de vondeling droeg die vrijdag werd gevonden in het plaatsje Gangelt-Birgden vlakbij het Limburgse Schinveld. Het kindje werd achtergelaten in de hal van een huizenblok. Het gaat om een meisje van circa een week oud.

Het kind was in handdoeken gewikkeld en verblijft in het ziekenhuis in Heinsberg. Een paar maanden geleden werd ook al net over de Duitse grens in Karken een baby achtergelaten. Toen werd vermoed dat de ouders uit ons land kwamen, maar die zijn nooit getraceerd. De politie denkt dat de ouders van het vondelingetje uit Gangelt-Birgden wel uit Duitsland komen.

Hond gestikt in hete auto

Een hond die gistermiddag was achtergelaten in een auto aan de Sluissingel in Breda heeft het niet overleefd. De Franse eigenaren hadden de auto op slot gedaan en het arme dier zonder drinkwater en zonder een raampje te openen in de volle zon achtergelaten.

Toevallige passanten zagen de hond zitten en waarschuwden de politie. Agenten hebben een raampje kapot gemaakt en geprobeerd de boxer met behulp van omstanders af te koelen. Toen de dierenarts kwam was de hond al dood. De Franse eigenaren hebben zich later op het politiebureau gemeld. De officier van justitie heeft besloten hen niet te vervolgen, omdat de hond al was overleden. Het stel moet de dode hond wel mee terug nemen naar Frankrijk en de vervanging van het kapotgeslagen raampje komt voor hun eigen rekening.

HGC verliest finale EHL

Het is HGC niet gelukt om de finale van de EHL te winnen. In Rotterdam werd in de finale na verlenging met 1-0 van het Duitse Uhlenhorster HC verloren. Twee minuten voor het eind van de eerste verlenging werd de wedstrijd beslist door een ‘silver goal’ van Köpp.
De uitslag was niet onterecht, Uhlenhorster had de gehele wedstrijd veruit het meeste balbezit en creëerde meer kansen dan HGC. Dat HGC pas in het slot van de eerste verlenging capituleerde, had het te danken aan het feit dat het vizier bij de meeste Duitsers niet op scherp stond. Ook Oranje-goalie Guus Vogels keepte een prima wedstrijd.

Voor ex-international Bram Lomans (33) was het zijn laatste wedstrijd. Hij zet een punt achter een imposante carrière, waarin hij tweemaal olympisch kampioen werd, 205 interlands speelde en 141 keer scoorde.

Eerder op de dag wist Rotterdam de strijd om de derde plaats te winnen. Na strafballen werd het Spaanse Club Egara verslagen. In de reguliere speeltijd wisten de beide teams niet verder te komen dan 2-2.

Uitslag ADO Den Haag - RKC Waalwijk

Vanmiddag werd de eerste finale tussen ADO Den Haag en RKC Waalwijk gespeeld. De return tussen deze twee ploegen wordt op 15 mei gespeeld. De winnaar van het tweeluik zal volgend seizoen in de Eredivisie spelen. Hieronder vind je de uitslag van de zojuist gespeelde wedstrijd.

ADO Den Haag - RKC Waalwijk 1-1
4’ Gudde 0-1
88’ Immers 1-1

Toeschouwers: 7.430
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: ADO Den Haag Stadion
Gele kaart: Immers, Victoria, Verhoek (ADO Den Haag), Gudde, van Diemen (RKC Waalwijk)

Opstellingen

ADO Den Haag: Zwinkels, Kum (Victoria/14), Janmaat, Rankovic, Immers, Bosschaart, Cornelisse, Knijnenberg (Meric/57), van de Haar, El Kadi, Verhoek

RKC Waalwijk: Zwarthoed, Mulder, van Mosselveld, Svendsen, Gudde, Obodai, di Gregorio (van Diemen/33), de Ceulaer (Exouzidis/73), Benson, Reuser, Peters (Garcia/63)

Theater: Claudia de Breij - iClaudia

Het theaterseizoen begint op zijn einde te lopen. Het is een siezoen geweest waarin ik veel cabaretvoorstellingen heb bezocht en op het scheiden van de markt lagen er nog kaarten voor Claudia de Breij (en kind!). Met haar theaterprogramma iClaudia deed zij op zaterdag 10 mei het Chassé Theater in Breda aan. Samen met 'haar' mannen -Sander Geboers (toetsen), Rogier Wagenaar (gitaar), Reyer Zwart/Thijs Lodewijk (bas, drums), Jasper Verhaart (licht) en Frank van Schie (geluid, hoofd techniek)- maakte zij er een ware beleving van. Nog nooit eerder had ik deze vrouw live gezien in het theater, maar ze heeft mijn hart weten te veroveren. Wat een vakvrouw, wat een programma. Een show die van begin tot eind geen moment verveelt. Van een lach tot een traan, van komedie tot ingetogen ballads, van zachte, warme klanken tot hard rockgeluid. Het zat er allemaal in. Hoogzwanger of niet, Claudia laat zien dat ze thuishoort in het rijtje van artiesten die de grote theaterpodia waard is.

Warme zomerdag? Eikel in je smoel...

Kijk, als je op straat je tieten richting elke mannelijke voorbijganger duwt kun je natuurlijk een reactie verwachten.  Natuurlijk niet in de vorm van een paar handen, maar een paar ogen en een 'sow dan, de tering!', 'yo, check die bitch de boezem!' of 'legitimatie alstublieft en zou u zo vriendelijk willen zijn uw tieten te bedekken in naam der wet' zijn natuurlijk volstrekt normale reacties.  Stiekem vinden ze dat ook wel, alleen willen ze die reacties slechts van een beperkte categorie mannen horen.  Die met geld, een wasbordje, zon(nebank)gebruinde huid en strak kapsel.  Guido's.  Als je een dikke Molukker bent met een pokdalig gezicht en een zwabber als kapsel kun je de tering krijgen als je kijkt.  Als je een dikke, kale Rotterdammer bent ook trouwens.

F1: Pitstrategie bepaalt uitslag GP Turkije

Felipe Massa heeft zijn derde overwinning op rij in Turkije gepakt, en dat in de vier races die er ooit verreden zijn. De Braziliaan vertrok ook van poleposition. Lewis Hamilton pakte voor McLaren de tweede plek, net voor Kimi Räikkönen die de derde plek opeiste.

De start van de wedstrijd ging goed, maar Heikki Kovalainen raakte een paar plaatsen kwijt omdat hij op het vuile deel startte. Al in de eerst paar bochten crashten twee wagens: Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil waren de ongelukkigen. Fisichella moest uitstappen, Sutil moest binnenkomen voor een nieuwe neus. Ook Kazuki Nakajima moest naar binnen voor een nieuwe achtervleugel: daar was de Force India-bolide achterop gereden. De safety car moest uitrukken voor troep op de baan. Kimi Räikkönen kende zeker geen goede start, hij werd ingehaald door Robert Kubica en Fernando Alonso en lag daardoor ineens zesde.

Nadat de safety car weer van de baan was, zat Lewis Hamilton uitstekend achter Massa. Räikkönen plaatste op het langste rechte stuk van het circuit een aanval op Alonso die vlak voor hem reed, het lukte om de Renault in te halen. Massa startte op de zachte compound, terwijl Hamilton de hardere variant verkoos. Het is wel duidelijk te zien dat de Ferrari een tikje harder reed, want Massa liep steeds verder uit. De eerste pitstops in de tweede ronde waren voor Sebastian Vettel, Sutil en Nakajima. Ook Kovalainen moest naar de pits, vanwege een lekke band. Nakajima moest twee rondes later opgeven.

In het middenveld was Jarno Trulli, die plekken verloren had bij de start, aan het jagen op David Coulthard. Verder naar achteren waren ook Timo Glock, Sébastien Bourdais en Nelsinho Piquet aan het vechten met Rubens Barrichello om de twaalfde plaats. In de twaalfde ronde plaatste Kovalainen, die ver naar het achterveld was teruggevallen door zijn lekke band, een aanval op Sutil en ditmaal lukte het wel. Hamilton in zijn McLaren Mercedes kroop naar Massa toe, tot op 0.7 seconden. De eerste reguliere pitstops in de zestiende ronde waren voor Alonso en Hamilton, die daardoor terugviel naar de zesde stek. Het was een snelle pitstop van 6,4 seconden, met opnieuw de harde banden eronder. Mogelijk dat hij heeft gedacht dat hij meer tijd verloor achter Massa, om nu al een pitstop te maken.

Kovalainen leek met veel brandstof na de vroege pitstop te rijden, hoewel hij toch wel inliep op voorganger Piquet. Mark Webber en Massa maakten ook hun pitstop, waarbij Massa toch Hamilton voorbleef. Ook Kubica had inmiddels een stop gemaakt. Raikkonen nam met zijn lichtere wagen de snelste ronde over van Hamilton. Na zijn stop behield de Ferrari-coureur toch de derde plaats, voor Kubica. Na een geweldige actie van Hamilton haalde hij Massa in in de 24e ronde. Weer op het lange rechte stuk, de McLaren leek toch harder te lopen dan de Ferrari. Achterin haalde Kovalainen Piquet jr. in, die een verkeerde remactie had.

Een gele vlag omdat Bourdais zijn bolide in de grindbak parkeerde. Opnieuw geen finish voor de voormalig ChampCar-rijder. Na 28 ronden zijn er nog steeds drie coureurs die een pitstop moesten maken: Jenson Button, Timo Glock en Piquet jr. hadden nog geen stop gemaakt. Normaal gesproken is dit een tweestopcircuit. De topsnelheid ligt boven de 323 km/u. Hamilton bouwde zijn voorsprong uit tot bijna acht seconden, maar mogelijk had hij een vorige pitstop minder brandstof tank getankt. Hij kwam dan ook een ronde later binnen en stond dus op een driestopstrategie. Vandaar dat hij zo snel van Massa kon weglopen.

Kovalainen en Glock hadden een geweldig gevecht om de dertiende plek, al stuivertje wisselend gingen ze dansend de baan over. En ook Button was een prooi voor de Fin, nadat die vlak daarvoor door Piquet jr. ingehaald werd in een 'close racinggevecht'. Na de tweede stop van Massa was hij teruggevallen naar de derde plaats, achter Hamilton, die nog een stop moest maken. Räikkönen maakte zijn stop in de 43e ronde vanaf de leiderspositie en kwam terug op de baan op de derde plaats, waardoor Hamilton weer aan de leiding lag. De Brit zou proberen zo veel mogelijk voorsprong op te bouwen om toch een stop te kunnen maken. En in de 44e ronde moest ook Hamilton een derde stop maken, waarbij hij voor het eerst naar de zachtere band ging. Er werd 5,9 seconden gepit, maar toch wist Massa net voor Hamilton te blijven.

David Coulthard moest toch zijn meerdere erkennen in Kovalainen, want de Fin nam na opnieuw 'close racing' de tiende stek over van de Schot. Binnen een rondje probeerde de Fin het opnieuw bij Nico Rosberg, die op een onopvallende negende plek reed. Daar was het weer even stuivertje wisselen, maar de Duitser trok aan het kortste eind. De opmars van Kovalainen was opvallend te noemen, maar hij moest nog een pitstop maken. De Fin zou terugvallen naar de dertiende plek, met een extra pitstop aan het begin van de race. In de achterhoede reden Vettel en Sutil nog vlak bij elkaar om de zestiende plek, maar Sutil lijkt toch niet zomaar aan de kant te gaan. Vooraan was het Räikkönen die nog dichterbij aan Hamilton kwam, maar hij zou hem niet meer inhalen. Hamilton probeerde nog naderbij te komen aan de andere Ferrari-rijder, maar het gat van meer dan vijf seconden was toch te groot. Hij zou op 3,7 seconden tweede worden. Räikkönen kwam nog vlak bij de Brit, op 0,4 seconden kwam de Fin over de finish.

 

Voor meer F1-nieuws kijk je op de FOK!F1-manager!

 

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 26

Wekelijks zal FOK!sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de zesentwintigste en laatste speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A ging het nog om bekervoetbal en plaats twaalf. In de strijd om die positie, die veroordeelt tot een beslissingsduel om handhaving, wist Ter Leede wat het moest doen. De Sassenheimers stonden twaalfde en moesten minimaal een punt pakken. Dan was men wel nog afhankelijk van de concurrentie. Mede dankzij een arbitrale dwaling pakte Ter Leede bij ASWH inderdaad een punt (2-2), maar men had er niets aan. Quick Boys legde Excelsior Maassluis immers niets in de weg, zodat de formatie uit Maassluis door een 1-3 zege de elfde plek vast wist te houden. In de strijd om bekervoetbal deed Capelle goede zaken. De formatie versloeg concurrent Katwijk met 1-0, uiteraard dankzij een treffer van Henk Roeland. Capelle eindigde hierdoor als vierde en gaat de KNVB-beker in. Katwijk liet deze kans dus liggen, net als Barendrecht (3-2 nederlaag bij FC Lisse), Noordwijk (2-0 verlies bij Rijnsburgse Boys) en ASWH (2-2 tegen Ter Leede). DOTO greep door een 2-2 bij Zwaluwen '30 de vijfde plaats en gaat dus met het laatste bekerticket aan de haal. Topscorer Michael van Dommelen scoorde vier minuten in extra tijd de beslissende goal.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 22
2. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 17
3. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
4. Henk Roeland (Capelle) 15
5. Glynor Plet (FC Lisse) 14

In de Hoofdklasse B ging het nog om het kampioenschap. Spakenburg wist dat het moest winnen om te mogen vieren. Dit lukte dan ook, al vielen er enkele treffers die door tegenstander LRC Leerdam fel betwist werden. Desondanks was 4-1 een duidelijke uitslag. De 5-0 winst van achtervolger Sparta Nijkerk op Bennekom werd dus waardeloos. LRC Leerdam verloor niet alleen van Spakenburg, maar zag zich ook nog zakken naar de twaalfde plaats. De ploeg moet nu een beslissingsduel tegen een eersteklasser gaan spelen. Kozakken Boys, een week eerder al verliezend van LRC, was zo vriendelijk om dit ook tegen Nunspeet te doen. Het werd 2-3, waardoor Nunspeet naar plek elf klom en dus volgend jaar weer in de hoofdklasse mag spelen. Titelverdediger en zaterdagkampioen IJsselmeervogels sloot een inktzwart seizoen af als vijfde, na een 2-3 overwinning op Nivo Sparta. GVVV legde beslag op de derde plaats, na een klinkende 5-0 tegen AFC Ajax. Hoek wist de voorlopig laatste Zeeuwse derby op hoofdklasseniveau te winnen. Bij degradant Kloetinge werd het 0-2.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 23
2. Thijs Houwing (Spakenburg) 12
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 12
4. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 11
Sergio Cameron (AFC Ajax) 11
Rudy van Doorn (GVVV) 11
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 11
Sam Ysebaert (Hoek) 11

Ook in de Hoofdklasse C viel de beslissing om de titel pas op de laatste dag. HHC Hardenberg moest winnen bij Staphorst om de titel te prolongeren en deed dat ook. Het werd 1-3. Concurrent Be Quick '28 speelde overigens met 2-2 gelijk bij Excelsior '31, zodat een puntendeling achteraf ook genoeg was geweest voor de Hardenbergers. Ook onderin was het nog spannend. ACV, toch een instituut in het zaterdagvoetbal, degradeerde. Men had moeten winnen om een klein kansje te houden, maar het werd tegen ONS Sneek 3-3. Achteraf had een zege de ploeg ook niet meer geholpen, want de concurrentie pakte ook punten. VVOG werd twaalfde. De ploeg won zelf knap met 3-1 van WHC, maar werd het slachtoffer van een ouderwetse salonremise. De Groningse hoofdklassers PKC '83 en Oranje Nassau hadden in hun stadsderby genoeg aan een punt en dus bleef het 0-0. Daarbij wonnen de andere ploegen die eventueel nog gepasseerd konden worden ook. Flevo Boys klopte degradant DOS Kampen met 3-0, Go Ahead Kampen won met 1-0 van SC Genemuiden. VVOG moet nu een beslissingsduel gaan spelen om lijfsbehoud.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 17
3. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 14
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 14
5. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 13

Uitslag GP van Turkije

Felipe Massa heeft de derde overwinning op rij gepakt tijdens de Grand Prix van Turkije, en dat in de vier races die er ooit verreden zijn. De Braziliaan vertrok ook van poleposition. Lewis Hamilton pakte voor McLaren de tweede plek, net voor Kimi Räikkönen die de derde plek opeiste.

De start ging goed, maar Heikki Kovalainen raakte vanaf een tweede plek een paar plaatsen kwijt mede omdat hij op het vuile deel begon. Al in de eerst paar bochten crashten twee wagens: Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil waren de ongelukkigen. Fisichella kon uitstappen, Sutil kwam binnen voor een nieuwe neus. Ook Kazuki Nakajima moest naar binnen voor een nieuwe achtervleugel: daar was een Force India-bolide achterop gereden. De safety car rukte uit voor troep op de baan. Kimi Räikkönen kende zeker geen goede start, hij werd ingehaald door Robert Kubica en Fernando Alonso en lag daardoor ineens zesde.

Nadat de safety car weer van de baan was, zat Lewis Hamilton uitstekend achter Massa. Räikkönen plaatste op het langste rechte stuk van het circuit een aanval op Alonso die vlak voor hem reed, het lukte om de Renault in te halen. Massa startte op de zachte compound, terwijl Hamilton de hardere variant verkoos. Het is wel duidelijk te zien dat de Ferrari een tikje harder reed, want Massa liep steeds verder uit. De eerste pitstops in de tweede ronde waren voor Sebastian Vettel, Sutil en Nakajima. Ook Kovalainen moest naar de pits, vanwege een lekke band. Nakajima moest twee rondes later opgeven.

In het middenveld was Jarno Trulli, die plekken verloren had bij de start, aan het jagen op David Coulthard. Verder naar achteren waren ook Timo Glock, Sébastien Bourdais en Nelsinho Piquet aan het vechten met Rubens Barrichello om de twaalfde plaats. In de twaalfde ronde plaatste Kovalainen, die ver naar het achterveld was teruggevallen door zijn lekke band, een aanval op Sutil en ditmaal lukte het wel. Hamilton in zijn McLaren Mercedes kroop naar Massa toe, tot op 0.7 seconden. De eerste reguliere pitstops in de zestiende ronde waren voor Alonso en Hamilton, die daardoor terugviel naar de zesde stek. Het was een snelle pitstop van 6,4 seconden, met opnieuw de harde banden eronder. Mogelijk dat hij heeft gedacht dat hij meer tijd verloor achter Massa, om nu al een pitstop te maken.

Kovalainen leek met veel brandstof na de vroege pitstop te rijden, hoewel hij toch wel inliep op voorganger Piquet. Mark Webber en Massa maakten ook hun pitstop, waarbij Massa toch Hamilton voorbleef. Ook Kubica had inmiddels een stop gemaakt. Raikkonen nam met zijn lichtere wagen de snelste ronde over van Hamilton. Na zijn stop behield de Ferrari-coureur toch de derde plaats, voor Kubica. Na een geweldige actie van Hamilton haalde hij Massa in in de 24e ronde. Weer op het lange rechte stuk, de McLaren leek toch harder te lopen dan de Ferrari. Achterin haalde Kovalainen Piquet jr. in, die een verkeerde remactie had.

Een gele vlag omdat Bourdais zijn bolide in de grindbak parkeerde. Opnieuw geen finish voor de voormalig ChampCar-rijder. Na 28 ronden zijn er nog steeds drie coureurs die een pitstop moesten maken: Jenson Button, Timo Glock en Piquet jr. hadden nog geen stop gemaakt. Normaal gesproken is dit een tweestopcircuit. De topsnelheid ligt boven de 323 km/u. Hamilton bouwde zijn voorsprong uit tot bijna acht seconden, maar mogelijk had hij een vorige pitstop minder brandstof tank getankt. Hij kwam dan ook een ronde later binnen en stond dus op een driestopstrategie. Vandaar dat hij zo snel van Massa kon weglopen.

Kovalainen en Glock hadden een geweldig gevecht om de dertiende plek, al stuivertje wisselend gingen ze dansend de baan over. En ook Button was een prooi voor de Fin, nadat die vlak daarvoor door Piquet jr. ingehaald werd in een 'close racinggevecht'. Na de tweede stop van Massa was hij teruggevallen naar de derde plaats, achter Hamilton, die nog een stop moest maken. Räikkönen maakte zijn stop in de 43e ronde vanaf de leiderspositie en kwam terug op de baan op de derde plaats, waardoor Hamilton weer aan de leiding lag. De Brit zou proberen zo veel mogelijk voorsprong op te bouwen om toch een stop te kunnen maken. En in de 44e ronde moest ook Hamilton een derde stop maken, waarbij hij voor het eerst naar de zachtere band ging. Er werd 5,9 seconden gepit, maar toch wist Massa net voor Hamilton te blijven.

David Coulthard moest toch zijn meerdere erkennen in Kovalainen, want de Fin nam na opnieuw 'close racing' de tiende stek over van de Schot. Binnen een rondje probeerde de Fin het opnieuw bij Nico Rosberg, die op een onopvallende negende plek reed. Daar was het weer even stuivertje wisselen, maar de Duitser trok aan het kortste eind. De opmars van Kovalainen was opvallend te noemen, maar hij moest nog een pitstop maken. De Fin zou terugvallen naar de dertiende plek, met een extra pitstop aan het begin van de race. In de achterhoede reden Vettel en Sutil nog vlak bij elkaar om de zestiende plek, maar Sutil lijkt toch niet zomaar aan de kant te gaan. Vooraan was het Räikkönen die nog dichterbij aan Hamilton kwam, maar hij zou hem niet meer inhalen. Hamilton probeerde nog naderbij te komen aan de andere Ferrari-rijder, maar het gat van meer dan vijf seconden was toch te groot. Hij zou op 3,7 seconden tweede worden. Räikkönen kwam nog vlak bij de Brit, op 0,4 seconden kwam de Fin over de finish.

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:26:49.451
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 3.779
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari + 4.271
4 Robert KubicaBMW F1 + 21.945
5 Nick HeidfeldBMW F1 + 38.741
6 Fernando AlonsoRenault F1 + 53.724
7 Mark WebberRed Bull Racing + 1:04.229
8 Nico RosbergWilliams + 1:11.406
9 David CoulthardRed Bull Racing + 1:15.270
10 Jarno TrulliToyota Racing + 1:16.344
11 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 1 ronde
12 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes + 1 ronde
13 Timo GlockToyota Racing + 1 ronde
14 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 + 1 ronde
15 Nelson Piquet Jr.Renault F1 + 1 ronde
16 Adrian SutilForce India + 1 ronde
17 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso + 1 ronde
- Sebastien BourdaisScuderia Toro Rossocrash
- Kazuki NakajimaWilliams schade na crash
- Giancarlo FisichellaForce India crash
- Takuma SatoSuper Aguri F1 niet gestart
- Anthony DavidsonSuper Aguri F1 niet gestart

Eerste FIFA 09 informatie komt naar buiten

Enkele journalisten van grote gamebladen, waaronder de GamePro, hebben een exclusieve demonstratie van de nieuwe FIFA-game gezien. Er is een hoop veranderd qua gameplay. Bijvoorbeeld, je kan tackles op het nippertje ontwijken door op het juiste moment op een knop te drukken. Daarnaast zal de AI zal meer alert zijn op onverwachte acties. Keepers kunnen erachter komen dat ze een bal verkeerd hebben ingeschat, en de rest is dan geschiedenis. Het passen, duwen en dribbelen zullen veel realistischer overkomen dan eerst.

Een nieuwe FIFA-game heeft natuurlijk verbeterde graphics. Het ziet er, als we de bron mogen geloven, weer een stuk beter uit. Ook zullen de animaties veel mooier overkomen. Zo lijkt het dat de game een stuk sneller is.

EA gaat zich meer focussen op het tactische gedeelte van de game. Het zal veel dieper zijn dan eerst. Zo kun je een aanvallende, of verdedigende tactiek ontwerpen voor je team. Agressiviteit, mentaliteit en ook hoeveel risico een speler mag nemen bij bepaalde acties kun je bepalen.

De Be A Pro mode wordt natuurlijk ook verder uitgebreid. Door zelf een speler aan te maken, krijg je vier seizoenen de tijd om te bewijzen dat je een legende op het voetbalgebied bent.

Het is momenteel nog onbekend voor welke consoles de game uitkomt. Wel gaan we ervan uit dat de game voor de PC, PlayStation 3, Xbox 360 en de Wii uitkomt.

32e editie Eurovoetbal nadert einde

Vanmiddag wordt de finale gespeeld van de 32e editie van het Eurovoetbaltoernooi. De eindstrijd gaat tussen Fenerbahçe en Bayern München. Met deze laatste wedstrijd is er al weer een einde gekomen aan het toernooi.

In een eerder bericht over het Eurovoetbaltoernooi kon je de eindstanden van de poules al zien. Daaruit bleek dat de kruisfinales gingen tussen Fenerbahçe en Schalke 04, en Anderlecht en Bayern München.

Vanochtend werden die kruisfinales gespeeld waarbij Fenerbahçe en Bayern München als winnaar uit de bus kwamen. Beide clubs zaten toevalligerwijs ook al bij elkaar in de poule. De poulewedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Davids wekt interesse van Newcastle

Er is een mogelijkheid dat Newcastle United binnenkort een poging gaat doen om Edgar Davids van Ajax over te nemen. Dit weet de Engelse krant The People te melden. De Engelse ploeg wil de ervaren middenvelder graag aan de selectie voor volgend seizoen toevoegen.

Kevin Keegan zou interesse hebben in Davids, die eerder al aangaf bij de Amsterdammers weg te willen. De speler speelde in het verleden ook al in de Premier League, namelijk voor Tottenham Hotspur. Een ruzie met Jol zorgde er uiteindelijk voor dat hij daar moest vertrekken.

Naast Newcastle United zouden ook Sampdoria en Red Bull Salzburg belangstelling hebben getoond voor Davids. Bij de laatstgenoemde club gaat Co Adriaanse, die de middenvelder als welkome versterking ziet, volgend seizoen als trainer aan de slag.

Bayern München wil door met Sagnol

Bayern München gaat er vanuit dat het ook volgend seizoen over Willy Sagnol kan beschikken. Eerder deze week werd echter nog gesuggereerd dat de Fransman mogelijk zou vertrekken.

Sagnol heeft inmiddels een gesprek met trainer Jürgen Klinsmann gehad. "Willy wil de kans pakken om bij Bayern te blijven", liet Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Der Rekordmeister, weten. "Hij zal komend jaar wel extreem hard moeten werken. Dat heeft Jürgen hem zeer duidelijk laten weten. Willy wil die uitdaging aangaan."

Bouten dichtbij plaatsing Spelen

De kans dat Robert Bouten op de Olympische Spelen actief zal zijn, wordt steeds groter. De kanovaarder slaagde er in het Poolse Krakau namelijk in om een startbewijs voor Beijing in de wacht te slepen.

In de K1 wist Bouten als 24e te finishen. Hiermee wist de Nederlander de finale niet te bereiken, maar bleef hij wel de deelnemers uit andere landen voor, die ook nog in de race zijn voor een ticket. De kanovaarder zal op individueel niveau nog wel plaatsing af moeten dwingen. Hiervoor zal hij tijdens een wereldbekerwedstrijd bij de eerste zestien moeten eindigen.

Eerder slaagde Ariane Herde er bij de dames al in om de internationale eis te behalen. Ook zij moet, net als Bouten, tijdens een wereldbekerrace bij de eerste zestien eindigen.

Maduro heeft geen spijt van transfer

Hedwiges Maduro heeft nog altijd geen spijt om naar Valencia te vertrekken. Tot de winterstop kwam de middenvelder voor Ajax uit. Volgend seizoen wil hij zich verder gaan ontwikkelen tot bepalende speler.

"Ik ben nog jong en volop in ontwikkeling. Ik heb mijn beste spel hier nog niet laten zien," liet Maduro in een reactie weten. "Valencia is een grote club en daarom heb ik voor deze transfer gekozen. Ik sta nog vier seizoenen onder contract en dat wil ik zeker uitdienen."

FOK!poll: wat doe jij met pinksteren?

Op een mooie pinksterdag, samen in de zon. Annie MG Schmidt wist driehonderd jaar geleden al wat de Nederlander het liefst doet met de pinksterdagen. Wandelen in de zon, met de kids naar het park. Maar de tijden zijn veranderd en anno 2008 kun je ook naar de meubelboulevard, autoshows bezoeken of naar een pretpark. FOK! wil weten wat jij gaat doen.

Wordt het lekker ouderwets wandelen, fietsen en in de tuin zitten of ga je lekker met vrienden zuipen op een terras? Misschien ben je toe aan lekker (bij)seksen met je partner of blijf je lekker binnen om te internetten en te FOK!ken. Wat je ook gaat doen, laat je stem gelden en vertel wat jij de komende warme dagen gaat doen. Je kunt stemmen en reageren via deze link. Mocht je je verder nog vervelen, op het Forum vind je een topic waarin mede-users hun zwemkleding showen. Aarzel niet de jouwe met ons te delen.

Stem nu!



Sfeervolle beelden Gothic 4

Op de Tsjechische website Tiscali.cz zijn de eerste screenshots van Gothic 4 opgedoken. Het vierde deel in deze RPG-serie is momenteel in ontwikkeling voor zowel de PC als Xbox360 en PS3. Het is niet bekend voor welk systeem de screenshots zijn.

Over het spel zelf kwamen onlangs pas de eerste details boven water. Zo wordt de ondertitel "Arcania" en zal het verhaal zich tien jaar na de gebeurtenissen in Gothic 3 afspelen op een groep eilanden ten zuiden van de Gothic-wereld in eerdere delen. De speler zal zelf in staat zijn de dag- en nachtcyclus te beïnvloeden met behulp van spreuken. Bepaalde dieren zijn te gebruiken als vervoermiddel.





Verdonk blijft stijgen

Trots op Nederland van Rita Verdonk blijft stijgen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders levert steeds meer terrein in.

Trots op NL haalt deze week 26 Tweede Kamerzetels, een meer dan vorige week. De PVV daalt van elf naar tien, nog altijd een zetel meer dan bij de laatste verkiezingen. De Hond constateert dat de PVV steeds meer last krijgt van Trots op NL. In september 2007 stond de partij in zijn peiling nog op meer dan twintig zetels.

Verder verandert er weinig in de peiling van De Hond. Het CDA wint weer een zetel en komt uit op 33, acht minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD levert in de peiling een zetel in en komt uit op twaalf, een verlies van tien vergeleken met de verkiezingen.

De PvdA blijft op negentien (min veertien). De SP zou zestien zetels halen (min negen). GroenLinks blijft staan op tien (plus drie), ChristenUnie op zeven (plus een). Ook D66 houdt met dertien zetels (plus tien) de winst vast. SGP en PvdD houden de twee zetels die zij bij de laatste verkiezingen kregen.

Dronken geintjes

Iedereen weet dat als je dronken bent je soms de raarste dingen doet. Ik heb eens in een dronken bui 45 minuten zitten nadenken over enkel alleen hoe je lichaam weet wat drinken is en wat eten is.

In deze video vinden ze het hi-la-risch om iemand met een plank op z'n hoofd te slaan. Zoals moeders vroeger altijd zei... dat wordt huilen.

[NBA] Prince redt Pistons

Het is de Detroit Pistons gelukt om de vierde wedstrijd van de tweede ronde in de play-offs te winnen. Er werd met 90-89 van de Orlando Magic gewonnen. De Pistons staan met deze overwinning 3-1 voor in de serie.

Er was nog minder dan negen seconden op de klok toen Tayshaun Prince sterk naar de basket ging om het laatste en beslissende punt te scoren. Hij eindigde de wedstrijd met zeventien punten, vijf rebounds en vijf assists. Richard Hamilton voegde 32 punten toe.

Bij de Magic was Hidayet Turkoglu de topscorer met twintig punten en vier assists. Dwight Howard bleef steken op acht punten en twaalf rebounds. Jameer Nelson, Maurice Evans en Rashard Lewis hadden allen vijftien punten, maar dat bleek niet voldoende om de Pistons van een overwinning te weerhouden.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Orlando MagicDetroit Pistons89-90
Cleveland CavaliersBoston Celtics108-84

Tranen en doelpunten voor Sterchele

Een laatste eerbetoon voor de donderdag verongelukte voetballer François Sterchele. Zijn club, Club Brugge, had niet hoeven spelen maar trad toch aan voor de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Westerlo.

De wedstrijd ging om een ticket naar de Champions League en werd begonnen met de spelers en staf die een grote foto van 'de nummer 23' naar de middenstip droegen. Vervolgens gingen ze er arm in arm in een cirkel omheen staan, waarbij ze hun tranen niet konden bedwingen. Ze namen een minuut stilte in acht en daarna zong iedereen uit volle borst 'You'll never walk alone' mee. Er werd gespeeld in blauwzwarte shirts waar in plaats van de shirtsponsor, nummer 23 voorop stond.

Er werd met overmacht gewonnen met 4-0, maar dat was niet zo belangrijk. De spelers die de doelpunten maakten, lieten hun tranen de vrije loop en droegen ze op aan de overleden speler. Op een spandoek stond 'Een ster was geboren, nu schitter je aan onze blauwzwarte hemel'. Aan het einde van de wedstrijd werd de foto van François Sterchele het hele stadion rondgedragen waarbij afwisselend applaus en stiltes klonken.

Hier staat een filmpje van het eerbetoon.

Leers gelauwerd door Amerikaanse universiteit

De Maastrichtse burgemeester Gerd Leers heeft zaterdag een eredoctoraat ontvangen van de University of Central Missouri in de Verenigde Staten. Dat heeft de universiteit laten weten. Leers wordt geroemd om zijn proactieve strijd tegen illegale drugshandel. Ook de goede band tussen de universiteit en de Limburgse hoofdstad is reden om de CDA'er in het zonnetje te zetten.

Leers nam het eredoctoraat persoonlijk in ontvangst. Samen met zijn echtgenote was hij daarvoor naar Warrensburg getogen. In zijn dankwoord toonde hij zich uit de grond van zijn hart vereerd en sprak hij de hoop uit dat de goede band voor altijd blijft bestaan.

De vriendschap wordt onder meer geïllustreerd door de inzet van Leers voor het Maastricht Centre for Transatlantic Studies, een internationale onderwijsinstelling in de Limburgse hoofdstad waar Amerikaanse studenten terechtkunnen. In een toelichting schrijft de universiteit dat Maastricht onder het burgemeesterschap van Leers Amerikaanse studenten altijd enorm helpt als het bijvoorbeeld gaat om het regelen van de vereiste papieren om in het buitenland te studeren.

Leers staat al jaren op de barricade tegen de drugsoverlast in zijn stad, van zowel drugsrunners als van Duitsers en Belgen die de weg naar de coffeeshop weten te vinden. Hij toont zich voorstander van de legalisering van wiet. Daarmee is hij binnen zijn partij vooralsnog een roepende in de woestijn. In zijn overtuiging gaat Leers ludieke acties niet uit de weg: met de Limburgse punkband De Heideroosjes maakte hij het nummer 'Da's toch dope man!'. Voor het plan van de gemeente Maastricht om enkele coffeeshops te verplaatsen naar de rand van de stad stak de rechter begin maart overigens voorlopig een stokje.

Coureur overrijdt hond op circuit Istanbul

Twee loslopende honden hebben vandaag de GP2-autorace op het circuit van Istanbul verstoord. Een van de honden werd overreden door de Braziliaanse autocoureur Bruno Senna. Stewards wisten de andere hond van het circuit af te jagen.

De Nederlandse autocoureurs Ho-Pin Tung en Yelmer Buurman maakten het vreemde incident niet mee. Zij waren allebei al in de eerste ronde uitgevallen.

Het is onduidelijk hoe de zwerfhonden op het volledig omheinde Istanbul Park verzeild waren geraakt. Een van de honden rende midden over het asfalt. Senna, die op hoge snelheid kwam aanrijden, kon het dier niet meer ontwijken. De bolide van de Braziliaan raakte zwaar beschadigd en kon na de aanrijding niet meer verder.

EA leent één miljard voor overname Take Two

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat het een lening heeft afgesloten van een miljard dollar om haar financiering van het overnamebod op Take Two te ondersteunen. Hoewel het bedrijf de benodigde dollars zelf ook in huis heeft, wilde het bedrijf toch wat extra financiële middelen hebben nu de overname wat uitloopt. Een hoop banken hebben geld moeten leveren, omdat zo'n grote lening niet in een klap af te sluiten is. Morgan Stanley Senior Funding, Inc., Morgan Stanley Bank, BNP Paribas, BNP Paribas Securities Corp., The Bank of Nova Scotia en KeyBank National Association hebben allemaal een deel van de lening verstrekt.

EA kan over de lening beschikken tot 9 januari 2009. Het geld zal contractueel gebruikt moeten worden voor de overname en/of de fusie. Gratis is de lening niet, er zal een fikse rente betaald moeten worden na die tijd. Duidelijk is dat EA dus alles in het werk stelt om alsnog Take Two in handen te krijgen.




Jennie Garth zeker in vervolg 90210

Jennie Garth speelt een rol in de spin-off van de populaire tienerserie Beverly Hills 90210. Dat heeft de Amerikaanse tv-zender CW bevestigd, zo meldt filmvakblad The Hollywood Reporter.

De actrice kruipt opnieuw in de huid van Kelly Taylor, die inmiddels als leerlingencoach werkzaam is op haar vroegere middelbare school West Beverly Hills High. Ze zal met de kleine rol in meerdere afleveringen te zien zijn.

Geruchten over een mogelijke gastrol van de 36-jarige Garth staken de kop op toen ze onlangs stopte met opnamen van de komedieserie My Best Friend's Girl. De blondine is het eerste lid van de originele cast dat zeker meedoet aan de spin-off. Volgens het Amerikaanse tijdschrift People zijn ook Tori Spelling en Ian Ziering, die Donna en Steve speelden, geïnteresseerd in een gastrol.

In Beverly Hills 90210 stonden de levens van acht rijke tieners centraal. Naast Garth, Spelling en Ziering werden acteurs Jason Priestley, Shannen Doherty en Luke Perry tot ware puberhelden.

Verkracht slachtoffer verdedigt Polanski

Of Amerika en de media aub willen doorgaan met hun leven. Het toenmalige 13-jarige meisje dat werd gedrogeerd en verkracht door de toenmalige 44-jarige regisseur Roman Polanski (Rosemary's Baby, The Pianist) is 'so over it', oftewel, ze is er dertig jaar na dato behoorlijk klaar mee. Samantha Geimer liet dit weten aan de New York Daily News naar aanleiding van een docu over de filmmaker.

Geimer is inmiddels in de veertig en moeder van twee kinderen: "Oke, hij misbruikte me, maar ik ben er wel overheen hoor, er gebeuren ergere dingen in de wereld met mensen. Laten we er een punt achter zetten, ik word al lang genoeg belaagd door media die om me heen zwermen."

Polanski gebruikte het huis van Jack Nicholson om Geimer te verkrachten. Voor hij veroordeeld kon worden vluchtte de regisseur naar Frankrijk. Hij is nooit meer naar Amerika geweest omdat hij daar direct zal worden opgepakt. De docu Roman Polanski: Wanted and Desired wordt volgende maand in Amerika uitgezonden.

David Reeves: De PSP heeft meer games nodig

David Reeves, president van Sony Computer Entertainment Europa, heeft in een interview met Gamesindustry.biz aangegeven dat de PSP flink te lijden heeft onder een gebrek aan een nieuwe lading games in het Westen. Hoewel op de PlayStation Day het Go!Explore navigatiesysteem en meer functionaliteiten met de PS3 werden getoond, kwamen er slechts twee nieuwe games.

Het probleem lijkt hem te zitten in de 3rd party ontwikkelaars die niks meer doen voor de PSP. Sierra bijvoorbeeld presenteerde onlangs geen enkele nieuwe PSP-game, maar werkt nog wel aan titels voor de PS2. Ook grote licentietitels zijn er maar weinig. Voorlopig komen nog Lego Indiana Jones en WWE Smackdown VS Raw, maar er komen helemaal geen exclusieve titels bij.

Waar in het Westen de PSP dus in een vrije val zit, gaat het met Japan juist fantastisch. Daar verkocht het systeem dit jaar al 1,6 miljoen exemplaren, met titels als Monster Hunter 2 die de markt enorm aanspreken. Door het succes van titels als deze, zal een aantal Japanse titels in de toekomst naar het Westen komen.

We've seen in the last six months that because of the success of the PSP in Japan many Japanese developers have got some absolutely phenomenal games. They're not Monster Hunter 2G or things like that, but they are in development and we'll see them over here,"



Lessing noemt winnen Nobelprijs een ramp

De Britse schrijfster Doris Lessing noemt het een ramp dat ze vorig jaar de Nobelprijs voor de Literatuur heeft gewonnen. De 88-jarige Lessing zei dat ze door alle media-aandacht niet meer aan schrijven toekomt, aldus de BBC vandaag.

Lessing liet weten dat ze niets anders meer doet dan het geven van interviews en zich laten fotograferen. Ze heeft geen energie meer om te schrijven. ''Daarom blijf ik iedereen die jonger is vertellen dat je niet moet denken dat je het voor altijd hebt. Het glijdt weg als water in de gootsteen.''

Lessing was vorig jaar de elfde vrouw die de belangrijkste onderscheiding in de literatuur ontving. Ze schreef tientallen romans, verhalen en dichtbundels. Haar bekendste boek is The Golden Notebook uit 1962, waarmee ze naam maakte als feministe, al heeft ze zichzelf nooit zo willen afficheren.

The Get Out Clause

Wat moet je als beginnende band doen als je geen geld hebt, maar wel een videoclip wil maken? Deze vraag hield ook The Get Out Clause bezig. Gelukkig voor deze engelse band kun je daar op zo'n beetje elke straathoek wel een CCTV camera vinden. Dan is het gewoon een kwestie van gaan staan op die plekken, spelen en daarna de beelden op vragen van deze beveiligingscamera's.... En een clip is geboren...

Hind is er helemaal klaar voor

Hind is helemaal klaar voor het Eurovisiesongfestival volgende week dinsdag. De zangeres vertrok vanochtend vanaf Schiphol naar Belgrado, waar het evenement wordt gehouden. ''Ik heb gisteravond nog opgetreden dus ik ben nog niet helemaal wakker'', zei ze in de vertrekhal.

''Ik hoop op die finaleplek'', zei Hind. Ze zit volgende week dinsdag eerst in de halve finale, de eerste tien gaan door. Negen finalisten worden door het Europese publiek gekozen, een vakjury wijst de tiende finalist aan.

De grote vraag is natuurlijk wat Hind aandoet op het podium. ''Dat is nog een verrassing. Maar ik kan verklappen dat het donkere kleuren zijn. En lang én kort'', zei ze mysterieus. De zangeres doet mee met het nummer Your Heart Belongs To Me, een popnummer met oosterse invloeden. 

[NHL] Red Wings breiden voorsprong uit

De Detroit Red Wings hebben ook hun tweede duel in de finale van de Western Conference gewonnen. De Dallas Stars werden met 2-1 huiswaarts gestuurd.
Alle goals vielen al in de eerste periode. Darren Helm profiteerde in de zesde minuut van slecht uitverdedigen van de Stars en bracht de stand op 1-0. Vijf minuten later kwamen de Stars echter alweer op gelijk hoogte door een schot van Stephane Robidas. Detroits' Henrik Zetterberg bracht met een snoeihard afstandsschot nog voor het einde van de eerste periode de eindstand op het bord, 2-1. In de resterende speeltijd probeerde Dallas de achterstand nog weg te werken, maar telkens stond Detroit goalie Chris Osgood in de weg.

Door de zege brachten de Red Wings de stand in de 'best-of-seven'-series op 2-0, donderdagavond werd er in eigen huis al met 4-1 gewonnen. De finale gaat verder in Dallas, waar komende maandag en woensdag de tweede en derde wedstrijd gespeeld zullen gaan worden.

Standen Conference Finals:

Western Conference
Detroit Red Wings - Dallas Stars 2-0

Eastern Conference
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1-0

Timberlake doet Beau's The Phone in Amerika

Niemand minder dan Justin Timberlake wordt verantwoordelijk voor de productie van realityshow the Phone. Dat maakte de Amerikaanse muziekzender MTV vrijdag bekend op een presentatie in New York.  Na Brazilië, Australië, Israël, Griekenland, Rusland en Montenegro is het straks de beurt aan Amerika.

Het Nederlandse productiebedrijf Park Lane, het bedrijf van beauy van Erven Doors, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling  van the Phone won dinsdag in het Zwitserse Luzern al een gouden roos voor het realityprogramma. In The Phone krijgen wekelijks twee kandidaten drie uur de tijd om een koffer met 25.000 euro te vinden. The Phone beleeft nu zijn tweede seizoen in Nederland en wordt door de Avro uitgezonden. De Amerikaanse versie is in de herfst te zien. Vanavond zendt de Avro een nieuwe aflevering van The Phone uit op Nederland 3 om 21.15 uur. De locatie is Rotterdam.




Behind the scenes.

Pierluigi Collina; een uitstekend arbiter

Hij is waarschijnlijk de meest opvallende verschijning, die ooit op een voetbalveld te zien is geweest. Met zijn kale hoofd en aparte blik weet natuurlijk iedereen over wie het gaat, namelijk Pierluigi Collina. Hieronder volgt een special over één van de meest excentrieke scheidsrechters ter wereld.

Wie is Pierluigi Collina?
Pierluigi Collina werd op 13 februari 1960 in het Italiaanse Bologna geboren. In zijn jaren als tiener was de Italiaan al met voetbal bezig. Hij speelde destijds voor de plaatselijke voetbalclub. In 1977 wist men hem echter over te halen om te starten met een cursus tot scheidsrechter. Hier werd uiteindelijk ontdekt dat hij geboren was om arbiter te worden.

Hoe het verder ging
Elf jaar na het begin van de scheidsrechterscursus mocht Collina al in de nationale derde divisie van Italië, de Serie C1 en Serie C2, fluiten. Slechts drie jaar later werd hij al gepromoveerd tot scheidsrechter van de Serie A en Serie B. In deze periode kreeg de Italiaan last van alopecia, dat het verlies van lichaamshaar betekent. Uiteindelijk verloor hij al zijn gezichtshaar en ontstond de opvallende kale verschijning, die iedereen vandaag de dag kent.

In 1995 werd Collina, nadat hij 45 wedstrijden in de Serie A had geleid, door de wereldvoetbalbond (FIFA) op de internationale scheidsrechterslijst geplaatst. Één jaar later was de Italiaan al actief op de Olympische Zomerspelen in Atlanta. Op dit mondiale evenement leidde hij vijf wedstrijden, waaronder de finale tussen Nigeria en Argentinië, in goede banen. In 1999 bereikte hij een nieuwe mijlpaal in zijn carrière. De 48-jarige Italiaan werd door de Europese voetbalbond (UEFA) aangesteld om de finale van de Champions League tussen Bayern München en Manchester United te fluiten.

In 2002 bereikte Collina het absolute hoogtepunt in zijn loopbaan als scheidsrechter. Toen was hij verantwoordelijk voor de finale van het WK voetbal, dat destijds in Japan en Zuid-Korea werd gehouden. In datzelfde jaar moest hij er ook voor zorgen dat de finale van de UEFA Cup, tussen Valencia en Olympique Marseille, in goede banen werd geleid.

Een grote fout
In zijn carrière als arbiter maakte Collina, tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Bulgarije, een cruciale fout. Er was nog niet gescoord toen Mbo Mpenza in het strafschopgebied op een foutieve manier werd gestopt. De Italiaan gaf echter geen penalty. Als de Belgen dit buitenkansje wel hadden gekregen, dan hadden ze zo goed als zeker de eindronde van het EK 2004 kunnen bereiken. Een aantal maanden na dit voorval gaf Collina ook toe dat het eigenlijk wel een strafschop had moeten zijn. De Belgen hadden daar echter niets meer aan.

Het laatste optreden
Het Europees kampioenschap voetbal, dat in 2004 werd gehouden, zou het laatste internationale optreden voor Collina als arbiter zijn. De Italiaan bereikte in dat jaar namelijk de maximale leeftijd van 45 jaar. De Italiaanse voetbalbond (FICG) was echter niet van plan de scheidsrechter zomaar te laten gaan en besloot hem nog een jaar actief te laten zijn in de Serie A. Dit zou uiteindelijk niet lang duren. Op 29 augustus hing de Italiaan zijn fluitje aan de wilgen, nadat de FICG hem naar de Serie B had overgeplaatst. De aanleiding hiervoor was het sponsorcontract wat Collina met Opel was aangegaan. Het automerk was namelijk ook sponsor van AC Milan.

De ontvangen prijzen
Collina werd in de periode tussen 1998 en 2003 door de internationale federatie voor voetbalgeschiedenis en -statistieken zes keer uitgeroepen tot de beste scheidsrechter van de wereld uitgeroepen. Tot op de dag van vandaag is nog geen enkele arbiter er in geslaagd om dit aantal te evenaren.

Het leven na zijn afscheid als scheidsrechter
In 2004 kwam er een boek op de markt, dat door Collina was geschreven. Het heeft de titel The Rules of the Game. In het boek gaf de Italiaan zichzelf de kans om zich uit te spreken over het spel waar hij zoveel om geeft.

Twee jaar later werd Collina aangesteld als technisch consulent van de Italiaanse scheidsrechterscommissie. In deze functie begeleidt en coacht hij de scheidsrechters die actief zijn in de Serie A en Serie B.

Op 6 mei was Collina in Nederland. Op Het Plein in Den Haag kregen vijf amateurvoetballers de kans om met Frank de Boer, die tevens ambassadeur is van de stichting Spieren voor Spieren, is een aantal historische voetbalmomenten na te spelen. De Italiaanse scheidsrechter kreeg de taak om de acties te beoordelen. De winnaar van dit evenement mocht samen met iemand anders naar de finale van het EK in Oostenrijk en Zwitserland.


Pierluigi Collina; één van de beste scheidsrechters ter wereld

Ophef over Mohammed-preekstoel 'opgeklopt verhaal'

De Turkse ophef over de meer dan 300 jaar oude preekstoel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk uit het Belgische Dendermonde, lijkt een behoorlijk opgeklopt verhaal. De Turkse krant Yenicag, die deze week op de voorpagina schande sprak over de voet van de houten preekstoel waar te zien is hoe twee engelen de profeet Mohammed en de Koran vertrappelen, baseert zijn berichtgeving op een artikel uit 2006 van de conservatieve website Brussels Journal.

De burgemeester van Dendermonde en de conservator van de kerk proberen ondertussen een mogelijke nieuwe Mohammed-rel te sussen door te stellen dat het vertrapte figuur feitelijk een ongelovige moet voorstellen. Burgemeester Piet Buyse benadrukt dat het om typische iconografie van de 17e eeuw gaat ''waarbij de engelen het geloof torsen en onderaan de preekstoel het ongeloof gesymboliseerd wordt. Hier via een oosters ogende man, maar het kon evengoed om een draak of een slang gaan''. Buyse beklemtoont nog dat het niet de bedoeling is iemand te beledigen.

De schrijver van het artikel op Brussels Journal, de Leuvense hoogleraar Matthias Storme, zegt in een reactie dat het wel degelijk om een moslim figuur gaat. ''Niet noodzakelijk om de profeet. Het zou evengoed om een imam, moefti of gewone moslim kunnen gaan.''  In de 17e eeuw was de moslim voor de christenen dé verpersoonlijking van de ongelovige.

''De context van toen is die van het Beleg van Wenen, waarbij de Ottomanen en de islam voor de tweede keer aan de poorten van Wenen stonden. In die tijd was islam de grote vijand. De ongelovige werd toen afgebeeld als een oriëntaals type en dus als moslim.' Storme zegt verder dat in de iconografie van christelijke kerken de ongelovige ook wel gesymboliseerd werd via profeten van het Oud Testament, als Joden dus. Of als vrouwen of als Vikingen of Germanen.

'Racistische krant'
Terug naar de Turkse krant Yeniçag die de hele kwestie aanwakkerde. FOK!kers van Turkse komaf wezen er gisteren in reacties al op dat het een kleine krant is, die niet veel gelezen wordt.  Wat ook opviel was dat de krant bij het artikel een logo van de Europese Unie had gezet, waarbij in het midden een hakenkruis stond.

De Vlaamse krant De Standaard vroeg daarom aan de Turkse journalist Fikret Aydemir wat voor krant de Yeniçag eigenlijk is: Aydemir: ''Het is een nationalistische en racistische krant met een kleine oplage van 50.000 exemplaren. De krant wordt niet ernstig genomen door andere media omdat ze probeert te scoren met het opblazen van futiliteiten.''


Korpseer voor omgekomen brandweermannen

De brandweermannen die vrijdag om het leven kwamen door een brand op een scheepswerf in De Punt (Drenthe), krijgen een uitvaart met korpseer. Dat heeft de gemeente Tynaarlo bekendgemaakt.

De slachtoffers waren vrijwilligers van brandweerkorps Eelde. Komende woensdag heeft de eerste uitvaartplechtigheid plaats, voor brandweerman Raymond Soyer. In de avond (19.00-20.00 uur) staat een condoleancebijeenkomst gepland. De crematie heeft plaats in besloten kring.

Donderdagmorgen (10.00-11.00 uur) komt er een dienst ter nagedachtenis aan Egbert Ubels. De crematie van deze brandweerman is ook in besloten kring.

Het derde slachtoffer, Anne Kregel, wordt vrijdag begraven. Op donderdagavond is er van 19.00 tot 20.00 uur een condoleancegelegenheid. De herdenkingsdienst voor Kregel heeft plaats op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur, waarna zijn lichaam ter aarde wordt besteld.

Het is nog niet bekend waar de diverse bijeenkomsten zullen plaatsvinden.

'Dood dreigt voor 1,5 miljoen mensen Myanmar'

Voor anderhalf miljoen mensen in Myanmar (Birma) die door orkaan Nargis zijn getroffen, dreigt de dood als ze niet snel de beschikking krijgen over schoon water en sanitaire voorzieningen. Dat heeft Sarah Ireland, regiodirecteur Oost-Azië van de hulporganisatie Oxfam, vandaag gezegd.

''Meer dan 100.000 mensen zijn waarschijnlijk omgekomen en alles duidt op een grotere catastrofe'', aldus Ireland, die vanuit Thailand reageerde. Ze stelde dat het dodental kan oplopen tot het vijftienvoudige van wat het nu is.

Ireland liet weten dat het dodental stijgt door gebrek aan voedsel en omdat mensen vervuild water moeten drinken. Ze waarschuwde voor de uitbraak van ziektes als cholera en tyfus.

Breukink niet ontevreden na ploegentijdrit

Erik Breukink is niet ontevreden na de zestiende plaats van zijn ploeg in de eerste etappe van de Giro d'Italia gisteren.

"We hebben naar onze mogelijkheden gereden. Vooraf weet je dat je te weinig echte tijdrijders in de ploeg hebt om de boel telkens op gang te trekken," aldus Breukink. "Maar de schade valt mee, want achter de eerste vijf teams zat iedereen vrij dicht bij elkaar."

Rabobank kwam gisteren met zeven man over de streep. Graem Brown moest al vroeg lossen en verloor bijna drie minuten op zijn ploeggenoten. Mathew Hayman liet pas in de slotfase los en eindigde op vijftien seconden achterstand.

"Iedereen was aan elkaar gewaagd, maar Denis en Paul staken er wel bovenuit," aldus Breukink. De Nederlander keek ook al even vooruit naar de etappe van vandaag. "Er moet onderweg veel geklommen worden, ook in de finale. En de aankomst gaat ook omhoog. Het is onmogelijk dat het in Agrigento een massasprint wordt."

Koster ziet nog steeds perspectieven

Ook al verloor Ajax gisteren met 2-1, coach Adrie Koster denkt dat zijn Ajax de voorronde van de Champions League nog wel moeten kunnen halen.

“Die 1-1 doet ons de das om”, aldus Koster. Hij keek terug op het moment dat FC Twente de strafschop kreeg. “Volgens mij kreeg Jan Vertonghen die bal niet opzettelijk tegen zijn hand. Het betekende wel de ommekeer in de wedstrijd, want daarna hebben we niet meer gevoetbald. Maar we zijn nog volop in de race. We hebben gevoetbald om te scoren en dat is gelukt. Thuis is 1-0 voldoende, dus is er niets aan de hand.”

Twente-coach Fred Rutten vond dat zijn ploeg inzet had getoond, maar had toch wat aanmerkingen waarop de spelers het uitvoerden: “Beide ploegen speelden een moeizame eerste helft. We speelden met veel energie, maar maakten daar niet goed gebruik van. We speelden zonder controle in de tiende versnelling. In de tweede helft ging dat gelukkig wel goed.”

Galatasaray kampioen van Turkije

Galatasaray is gisteren voor de zeventiende keer kampioen van Turkije geworden. De ploeg uit Istanbul won tijdens de laatste competitieronde met 2-0 van Genclerbirligi.

Fenerbahce, de kampioen van vorig jaar, ging onderuit tegen Trapzonspor (0-2). Galatasaray en Fenerbahce spelen volgend jaar in de Champions League. Besiktas verzekerde zich van de derde plaats en daarmee van de UEFA Cup. Kayserispor plaatste zich afgelopen woensdag al voor de UEFA Cup door de Turkse beker te winnen.

AZ gelijk tegen Zenit

De vriendschappelijke wedstrijd tussen AZ en Zenit Sint-Petersburg is gisteren geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

Na 33 minuten spelen stonden de Alkmaarders op een 2-0 voorsprong door treffers van Graziano Pellè en Héctor Moreno. Roman Shirokov (’45) en Pavel Pogrebnyak (’81) zorgden ervoor dat Zenit niet met een nederlaag afreist naar Manchester. Daar speelt het team van Dick Advocaat tegen Glasgow Rangers in de UEFA Cup-finale.

Stijn Schaars en Joey Didulica maakten allebei na langdurig blessureleed hun rentree in het eerste elftal. Schaars werd in de rust afgelost door Ruud Vormer. Didulica verving Boy Waterman na de pauze.

Nieuwe gevechten in Libanon

In de stad Tripoli in het noorden van Libanon zijn vanochtend zware gevechten uitgebroken tussen aanhangers van de door het westen gesteunde regering en Hezbollah. Circa 7000 inwoners zijn voor het geweld op de vlucht geslagen, aldus een veiligheidsfunctionaris.

Inwoners van de stad hoorden tijdens de nacht zwaar machinegeweervuur en het dreunen van exploderende raketgranaten. Er zijn nog geen berichten over slachtoffers.

De uitbarsting van geweld komt net nu in Libanese hoofdstad Beiroet de rust lijkt te zijn teruggekeerd. De gevechten die deze week in het Arabische land uitbraken, hebben zeker 34 mensen het leven gekost.

Obama haalt Clinton in met meer supergedelegeerden

Barack Obama heeft voor het eerst de steun gekregen van meer zogenoemde supergedelegeerden dan zijn rivaal Hillary Clinton. Beiden hebben de steun van deze partijprominenten hard nodig bij de race om presidentskandidaat te worden namens de Democratische partij.

Ten minste drie supergedelegeerden schaarden zich zaterdag achter de Afro-Amerikaanse senator, van wie er een 'overliep' uit het kamp van Clinton. Zij kreeg er zelf eentje bij waarmee de stand voorlopig is uitgekomen op 273 voor Obama en 272 voor Clinton.

De situatie is de laatste weken flink verslechterd voor Clinton. Zij liep begin februari nog negentig supergedelegeerden voor op Obama en leidde een week geleden nog met de steun van negentien prominenten. Bijna achthonderd mensen maken deel uit van het selecte groepje uit de partijelite.

Obama leidt al in het aantal gedelegeerden dat is verkozen bij de reeks voorverkiezingen van de afgelopen maanden (1860 tegen 1696). Hoewel Obama volgens Amerikaanse media zo goed als zeker de Democratische kandidaat wordt, hebben de kemphanen nog zes voorverkiezingen voor de boeg. Drie staten gaan waarschijnlijk naar Clinton; peilingen geven Obama in de overige drie de grootste kans om te winnen.

De eerstvolgende verkiezingen zijn in het landelijke West Virginia. Clinton gaat hier met meer dan 60 procent van de stemmen onbedreigd aan kop.

Rijkaard geeft anderen niet de schuld

Tijdens de persconferentie vooraf aan de wedstrijd van zondag tegen Real Mallorca, sprak Frank Rijkaard over zijn vertrek bij FC Barcelona. De coach neemt zelf de verantwoordelijkheid voor de mindere prestaties.

“Ik ben er de persoon niet naar anderen de schuld te geven. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de resultaten. Gezien de omstandigheden hebben alle spelers gedaan wat ze konden. Er is de laatste dagen ook veel gesproken over de voorzitter, maar hij kan de doelpunten niet maken”, aldus Rijkaard op de persconferentie.

De Nederlander ging nog verder: “Als de fans applaudisseren moeten ze dat doen voor de hele club, want we vormen één geheel. Dit seizoen viel er niet zoveel te juichen, want we hebben niet aan onze doelstellingen voldaan. Als er dan fluitconcerten zijn te horen, zijn die ook voor mij bestemd, want ik ben een onderdeel van het geheel.”

Rijkaard wil niet spreken over de negatieve zaken. “Ik besteed liever aandacht aan de goede dingen. De mensen met wie ik hier heb gewerkt, de vriendschappen, de nieuwe ervaringen; dat is het belangrijkste. Ondanks de moeilijke momenten is er altijd wederzijds respect geweest.”

Over zijn opvolger, Josep Guardiola, heeft Rijkaard ook nog zijn mening. “Ik heb veel respect voor Pep Guardiola. Ik denk dat het een goede keuze is.”

Tientallen huizen ontruimd in Spijkenisse

In Spijkenise heeft de politie zondagochtend wegens een brand in een garagebox met gasflessen, veertig tot vijftig omliggende woningen ontruimd. Er was ontploffingsgevaar en hevige rookontwikkeling.

Het vuur in de garagebox verspreidde zich snel, mede doordat enkele gasflessen explodeerden. Ook zes andere garageboxen brandden uit en drie liepen rook- of waterschade op. Niemand raakte gewond.

De brand aan de Marsstraat ontstond omstreeks 6.15 uur door onbekende oorzaak. De brandweer had het vuur snel onder controle en na drie kwartier konden de bewoners terug naar huis.

Afhandelaars bagage Schiphol staken weer

Passagiers op Schiphol moeten vandaag voor de derde dag op rij rekening houden met vertragingen bij de bagageafhandeling. Bij Menzies, een bedrijf dat zich bezig houdt met de verwerking van koffers op de luchthaven, heeft een deel van het personeel sinds vrijdag het werk neergelegd.

De vakbonden De Unie en FNV Bondgenoten eisen 3,5 procent meer loon, de werkgevers vinden dat te veel. Ze bonden zeggen door te gaan met de stakingsacties tot ze hun zin krijgen.

De gevolgen van de acties bleven tot nog toe beperkt tot wat extra wachttijd aan de bagageband van een aantal vluchten. Vakbond De Unie verwacht dat vandaag meer werknemers van Menzies het werk zullen neerleggen en dat de overlast voor passagiers zal toenemen.

Tornado's eisen levens in VS

Een reeks tornado's hebben gisteren in het middenwesten van de Verenigde Staten ten minste zestien mensen het leven gekost. De wervelstormen en ander noodweer richtten in de staten Oklahoma en Missouri plaatselijk grote schade aan, aldus lokale autoriteiten.

Een zwerm tornado's doodde in Missouri tien mensen. De politie sloot er ondermeer een snelweg doordat brokstukken op het wegdek waren gewaaid. In Oklahoma kwamen in het stadje Picher zes mensen om het leven. Ten minste 150 woningen raakten zwaarbeschadigd.

De stormen gingen gepaard met hagelstenen ter grootte van golfballen. Harde windstoten beschadigden stroomdraden, ontwortelden bomen en bliezen vrachtwagens omver, aldus de nationale weerdienst. De storm trekt verder naar het oosten, waar zich in staten als Mississippi en Tennessee nog meer tornado's kunnen voordoen.

Jaarlijks komen in de Verenigde Staten honderden tornado's voor, met name in het middenwesten. De 'twisters', die vaak gepaard gaan met onweersbuien, duiken vooral op in het voorjaar. In februari vielen door tornado's meer dan vijftig doden op Super Tuesday, de dag waarop in een reeks Amerikaanse staten voorverkiezingen werden gehouden voor het presidentschap.

Spel: Brain Bones

Je moet proberen een negatieve score om te zetten in een positieve score. Je krijgt per beurt vijf dobbelstenen, daar moet je twee paren van maken. Deze twee paren leveren je uiteindelijk een score op. De eerste keer dat je een bepaald paar speelt, wordt je score -100. Door dat aantal nog een paar keer te spelen, speel je de doodshoofdjes weg en kun je punten binnen gaan halen! Lees voor dat je het spel gaat spelen wel even de help (?). Succes met Brain Bones!

Shell verliest 30.000 olievaten per dag in Nigeria

Shell verliest het equivalent van 30.000 vaten ruwe olie per dag in Nigeria door aanvallen van rebellen op installaties van de Nederlands-Britse oliemaatschappij. Dat heeft een woordvoerder van Shell gisteren laten weten. Het dagelijkse verlies aan inkomsten bedraagt omgerekend 2,4 miljoen euro. Eén vat ruwe olie is bijna 159 liter.

Shell is de grootste olieproducent in Nigeria. Het bedrijf wint dagelijks meer dan een miljoen vaten olie in het Afrikaanse land. In de olierijke Nigerdelta zijn een aantal rebellengroepen actief die een groter aandeel eisen in de opbrengsten van de olie-industrie. Om hun eisen kracht bij te zetten saboteren ze oliepijplijnen en ontvoeren ze regelmatig werknemers van oliebedrijven.

Stroomstoring door luchtballon

Een deel van Haaksbergen, Eibergen en Neede heeft gisteravond enige tijd zonder elektriciteit gezeten toen een luchtballon tegen een hoogspanningsmast botste. Ook de druk op de waterleiding viel weg omdat de pompen uitvielen, aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens de politie van Twente is de luchtballon na de botsing met de mast verdwenen. De aanvaring gebeurde bij de Ellenbroekweg in Haaksbergen. Aan het eind van de avond was de stroomvoorziening weer op gang gekomen.

Borg en Becker spelen samen in Top Spin 3 screenshots

Hoewel er in werkelijkheid een aantal jaartjes zat tussen het tijdperk Borg en het tijdperk Becker, zien we ze op onderstaande 360-beelden van Top Spin 3 gebroederlijk samen. Zij zijn slechts twee van de oud wereldtoppers die in de game speelbaar zullen zijn. Natuurlijk zijn ook huidige wereldtoppers als Sharapova en Federer te spelen.

Top Spin 3 ligt vanaf 30 mei in de winkels en zal ook verschijnen op de PlayStation 3, Nintendo DS en Wii.










Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.