"Veiligheid boven alles"

Tijdens de GP van Turkije verbaasde de beide McLaren-coureurs door drie maal te stoppen. Heikki Kovalainen raakte bij de start Kimi Räikkönen en kreeg een lekke band, Lewis Hamilton kwam voor de veiligheid één keer extra binnen.

"Het was jammer voor Heikki. Hij raakte Kimi Räikkönen bij de start, waardoor hij met zijn wiel tegen de muur kwam. Dit leverde een lekke band op en hij moest een pitstop maken. Het belangrijkste is dat we dit weekend competitief waren en wat punten hebben goedgemaakt op de leider in het kampioenschap," aldus teambaas Ron Dennis tegen de pers.

"Bij Lewis maakten we ons het hele weekend eigenlijk al zorgen over zijn banden. We hebben hier met Bridgestone over gesproken en namen daarna de beslissing om drie pitstops te maken. Er kwam in de band iets los, wat gelukkig wel werd ontdekt door Bridgestone. In de race wilden we echter geen problemen met de banden krijgen. We hadden op zich twee stops kunnen doen, maar de veiligheid van onze rijders is het belangrijkst en daarom namen we geen risico."

Kovalainen werd uiteindelijk twaalfde en Hamilton stond als nummer twee op het podium.