Ali B. heeft te veel Hyves-vrienden

Hoewel Ali B. al een tijdje geen hit meer heeft gescoord, is hij in de virtuele wereld van Hyves ongekend populair. "Hij heeft honderdduizend Hyves-vrienden", zo staat te lezen in een verklaring namens de 26-jarige rapper. "In minder dan drie maanden is Ali van vijftigduizend naar honderdduizend vrienden gegaan!"

Die populariteit heeft ook een keerzijde. Bekende gebruikers van de populaire netwerksite kunnen niet meer dan honderdduizend vrienden toevoegen. "Maar hey, daar heeft Ali natuurlijk iets op bedacht", laat de hiphopper weten. "Ali heeft gewoon een tweede Hyves-pagina aangemaakt." Op zijn nieuwe Hyves heeft de hiphopper inmiddels 242 vrienden.

Hyves wordt steeds vaker als platform gebruikt door BN'ers en politici, onder wie ook premier Jan Peter Balkenende, die met 99.912 vrienden onderdoet voor Ali B. De hiphopper gebruikt zijn virtuele stekje om zijn fans op de hoogte te houden van zijn bezigheden. Zo schrijft hij columns en plaatst hij filmpjes van zijn nieuwe talkshow De Flat.

Voor BN'ers op Hyves wordt voor het toegestane aantal vrienden een uitzondering gemaakt. Doorsnee gebruikers zijn gebonden aan een maximum van 750 vrienden. Zogenoemde goldmembers kunnen tegen betaling maximaal duizend vrienden toevoegen.