Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 26

Wekelijks zal FOK!sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de zesentwintigste en laatste speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A ging het nog om bekervoetbal en plaats twaalf. In de strijd om die positie, die veroordeelt tot een beslissingsduel om handhaving, wist Ter Leede wat het moest doen. De Sassenheimers stonden twaalfde en moesten minimaal een punt pakken. Dan was men wel nog afhankelijk van de concurrentie. Mede dankzij een arbitrale dwaling pakte Ter Leede bij ASWH inderdaad een punt (2-2), maar men had er niets aan. Quick Boys legde Excelsior Maassluis immers niets in de weg, zodat de formatie uit Maassluis door een 1-3 zege de elfde plek vast wist te houden. In de strijd om bekervoetbal deed Capelle goede zaken. De formatie versloeg concurrent Katwijk met 1-0, uiteraard dankzij een treffer van Henk Roeland. Capelle eindigde hierdoor als vierde en gaat de KNVB-beker in. Katwijk liet deze kans dus liggen, net als Barendrecht (3-2 nederlaag bij FC Lisse), Noordwijk (2-0 verlies bij Rijnsburgse Boys) en ASWH (2-2 tegen Ter Leede). DOTO greep door een 2-2 bij Zwaluwen '30 de vijfde plaats en gaat dus met het laatste bekerticket aan de haal. Topscorer Michael van Dommelen scoorde vier minuten in extra tijd de beslissende goal.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 22
2. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 17
3. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
4. Henk Roeland (Capelle) 15
5. Glynor Plet (FC Lisse) 14

In de Hoofdklasse B ging het nog om het kampioenschap. Spakenburg wist dat het moest winnen om te mogen vieren. Dit lukte dan ook, al vielen er enkele treffers die door tegenstander LRC Leerdam fel betwist werden. Desondanks was 4-1 een duidelijke uitslag. De 5-0 winst van achtervolger Sparta Nijkerk op Bennekom werd dus waardeloos. LRC Leerdam verloor niet alleen van Spakenburg, maar zag zich ook nog zakken naar de twaalfde plaats. De ploeg moet nu een beslissingsduel tegen een eersteklasser gaan spelen. Kozakken Boys, een week eerder al verliezend van LRC, was zo vriendelijk om dit ook tegen Nunspeet te doen. Het werd 2-3, waardoor Nunspeet naar plek elf klom en dus volgend jaar weer in de hoofdklasse mag spelen. Titelverdediger en zaterdagkampioen IJsselmeervogels sloot een inktzwart seizoen af als vijfde, na een 2-3 overwinning op Nivo Sparta. GVVV legde beslag op de derde plaats, na een klinkende 5-0 tegen AFC Ajax. Hoek wist de voorlopig laatste Zeeuwse derby op hoofdklasseniveau te winnen. Bij degradant Kloetinge werd het 0-2.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 23
2. Thijs Houwing (Spakenburg) 12
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 12
4. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 11
Sergio Cameron (AFC Ajax) 11
Rudy van Doorn (GVVV) 11
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 11
Sam Ysebaert (Hoek) 11

Ook in de Hoofdklasse C viel de beslissing om de titel pas op de laatste dag. HHC Hardenberg moest winnen bij Staphorst om de titel te prolongeren en deed dat ook. Het werd 1-3. Concurrent Be Quick '28 speelde overigens met 2-2 gelijk bij Excelsior '31, zodat een puntendeling achteraf ook genoeg was geweest voor de Hardenbergers. Ook onderin was het nog spannend. ACV, toch een instituut in het zaterdagvoetbal, degradeerde. Men had moeten winnen om een klein kansje te houden, maar het werd tegen ONS Sneek 3-3. Achteraf had een zege de ploeg ook niet meer geholpen, want de concurrentie pakte ook punten. VVOG werd twaalfde. De ploeg won zelf knap met 3-1 van WHC, maar werd het slachtoffer van een ouderwetse salonremise. De Groningse hoofdklassers PKC '83 en Oranje Nassau hadden in hun stadsderby genoeg aan een punt en dus bleef het 0-0. Daarbij wonnen de andere ploegen die eventueel nog gepasseerd konden worden ook. Flevo Boys klopte degradant DOS Kampen met 3-0, Go Ahead Kampen won met 1-0 van SC Genemuiden. VVOG moet nu een beslissingsduel gaan spelen om lijfsbehoud.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 17
3. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 14
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 14
5. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 13

Submitter:  Bron: FOK! sport