Tranen en doelpunten voor Sterchele

Sally (Tessa)
Een laatste eerbetoon voor de donderdag verongelukte voetballer François Sterchele. Zijn club, Club Brugge, had niet hoeven spelen maar trad toch aan voor de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Westerlo.

De wedstrijd ging om een ticket naar de Champions League en werd begonnen met de spelers en staf die een grote foto van 'de nummer 23' naar de middenstip droegen. Vervolgens gingen ze er arm in arm in een cirkel omheen staan, waarbij ze hun tranen niet konden bedwingen. Ze namen een minuut stilte in acht en daarna zong iedereen uit volle borst 'You'll never walk alone' mee. Er werd gespeeld in blauwzwarte shirts waar in plaats van de shirtsponsor, nummer 23 voorop stond.

Er werd met overmacht gewonnen met 4-0, maar dat was niet zo belangrijk. De spelers die de doelpunten maakten, lieten hun tranen de vrije loop en droegen ze op aan de overleden speler. Op een spandoek stond 'Een ster was geboren, nu schitter je aan onze blauwzwarte hemel'. Aan het einde van de wedstrijd werd de foto van François Sterchele het hele stadion rondgedragen waarbij afwisselend applaus en stiltes klonken.

Hier staat een filmpje van het eerbetoon.