Manchester United kampioen van Engeland

Manchester United is voor de 17e keer kampioen van Engeland geworden. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson wist de uitwedstrijd tegen Wigan Athletic met 2-0 te winnen. Directe concurrent Chelsea speelde gelijk tegen Bolton Wanderers (1-1) en kon de titel vergeten.

The Mancunians kwamen voor rust al op voorsprong. Cristiano Ronaldo wist namelijk een strafschop te benutten. In de tweede helft wist Ryan Giggs een einde aan alle onzekerheid te maken. De speler was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de bezoekers.

Hierdoor was het niet meer van belang wat directe concurrent Chelsea zou doen. Manchester United en The Blues hadden de afgelopen weken evenveel punten, maar de ploeg uit Manchester had de betere papieren door een hoger doelsaldo.

Submitter:  Bron: FOK!sport