[LMS] Uitslag 1000km Spa

Peugeot heeft de duizend kilometer van Spa-Francorchamps gewonnen. Het team, dat reed met Jacques Villeneve, Marc Gené en Nicolas Minassian, hield de Audi van Mike Rockenfeller en Alexandre Preamt achter zich. In de LMP 2 was er een Nederlandse zege voor Jos Verstappen en Peter van Merksteijn, die samen rijden voor Van Merksteijn Autosport.

Uiteraard was oud-F1-coureur Villeneuve erg blij met de zege. "Ik ben erg blij met deze overwinning. De auto is erg competitief en mijn teamgenoten zijn geweldig. Ze hebben geen fouten gemaakt en alles ging vandaag goed. De laatste keer dat ik een race won, was in 1997, dus dat was al wel weer een tijdje geleden. Ik kijk nu erg uit naar volgende maand, wanneer we op Le Mans rijden."

Voor Verstappen en Van Merksteijn was het een zware middag. Ze waren zwaar in gevecht met de bolide van Horag Racing, waar op dat moment Jan Lammers achter het stuur zat. Het zat het team sowieso niet bepaald mee. Halverwege de race brandde er maar één lamp aan de voorkant van de Porsche en dat moeten er volgens de regels twee zijn. Tijdens een ingelaste pitstop werd een nieuwe voorkant gemonteerd. Hetgeen wel tijdverlies betekende.

nrteamcoureursmerkklasse
1Team Peugeot TotalGene, Villeneuve, MinassianPeugeotLMP1
2Audi Sport Team JoestPremat, RockenfellerAudiLMP1
3Team Oreca MatmutPanis, LapierreCourageLMP1
4Audi Sport Team JoestCapello, McNischAudiLMP1
5Pescarolo sportCollard, BoullionPescarolo-JuddLMP1
6Van Merksteijn MotorsportVerstappen, MerksteijnPorsche RS SpyderLMP2
7Horag RacingLammers, Lienhard, TheysPorsche RS SpyderLMP2
8Team EssexElgaard, NielsenPorsche RS SpyderLMP2
9Creation AIMHall, KerrCA07-AIMLMP1

Bedankt voor de submit Modest71