Verdonk blijft stijgen

Trots op Nederland van Rita Verdonk blijft stijgen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders levert steeds meer terrein in.

Trots op NL haalt deze week 26 Tweede Kamerzetels, een meer dan vorige week. De PVV daalt van elf naar tien, nog altijd een zetel meer dan bij de laatste verkiezingen. De Hond constateert dat de PVV steeds meer last krijgt van Trots op NL. In september 2007 stond de partij in zijn peiling nog op meer dan twintig zetels.

Verder verandert er weinig in de peiling van De Hond. Het CDA wint weer een zetel en komt uit op 33, acht minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD levert in de peiling een zetel in en komt uit op twaalf, een verlies van tien vergeleken met de verkiezingen.

De PvdA blijft op negentien (min veertien). De SP zou zestien zetels halen (min negen). GroenLinks blijft staan op tien (plus drie), ChristenUnie op zeven (plus een). Ook D66 houdt met dertien zetels (plus tien) de winst vast. SGP en PvdD houden de twee zetels die zij bij de laatste verkiezingen kregen.