HGC verliest finale EHL

Damzkieee
Het is HGC niet gelukt om de finale van de EHL te winnen. In Rotterdam werd in de finale na verlenging met 1-0 van het Duitse Uhlenhorster HC verloren. Twee minuten voor het eind van de eerste verlenging werd de wedstrijd beslist door een ‘silver goal’ van Köpp.
De uitslag was niet onterecht, Uhlenhorster had de gehele wedstrijd veruit het meeste balbezit en creëerde meer kansen dan HGC. Dat HGC pas in het slot van de eerste verlenging capituleerde, had het te danken aan het feit dat het vizier bij de meeste Duitsers niet op scherp stond. Ook Oranje-goalie Guus Vogels keepte een prima wedstrijd.

Voor ex-international Bram Lomans (33) was het zijn laatste wedstrijd. Hij zet een punt achter een imposante carrière, waarin hij tweemaal olympisch kampioen werd, 205 interlands speelde en 141 keer scoorde.

Eerder op de dag wist Rotterdam de strijd om de derde plaats te winnen. Na strafballen werd het Spaanse Club Egara verslagen. In de reguliere speeltijd wisten de beide teams niet verder te komen dan 2-2.