Eerste FIFA 09 informatie komt naar buiten

Enkele journalisten van grote gamebladen, waaronder de GamePro, hebben een exclusieve demonstratie van de nieuwe FIFA-game gezien. Er is een hoop veranderd qua gameplay. Bijvoorbeeld, je kan tackles op het nippertje ontwijken door op het juiste moment op een knop te drukken. Daarnaast zal de AI zal meer alert zijn op onverwachte acties. Keepers kunnen erachter komen dat ze een bal verkeerd hebben ingeschat, en de rest is dan geschiedenis. Het passen, duwen en dribbelen zullen veel realistischer overkomen dan eerst.

Een nieuwe FIFA-game heeft natuurlijk verbeterde graphics. Het ziet er, als we de bron mogen geloven, weer een stuk beter uit. Ook zullen de animaties veel mooier overkomen. Zo lijkt het dat de game een stuk sneller is.

EA gaat zich meer focussen op het tactische gedeelte van de game. Het zal veel dieper zijn dan eerst. Zo kun je een aanvallende, of verdedigende tactiek ontwerpen voor je team. Agressiviteit, mentaliteit en ook hoeveel risico een speler mag nemen bij bepaalde acties kun je bepalen.

De Be A Pro mode wordt natuurlijk ook verder uitgebreid. Door zelf een speler aan te maken, krijg je vier seizoenen de tijd om te bewijzen dat je een legende op het voetbalgebied bent.

Het is momenteel nog onbekend voor welke consoles de game uitkomt. Wel gaan we ervan uit dat de game voor de PC, PlayStation 3, Xbox 360 en de Wii uitkomt.