Ubisoft wil een Tom Clancy MMO

Naar aanleiding van het bericht dat Ubisoft de rechten heeft verkregen op de naam Tom Clancy heeft boss Yves Guillemot, baas van het bedrijf, bekend gemaakt interesse te hebben in een MMO rond de boeken van de schrijver. Het idee speelt al langer bij Ubisoft en het staat bovenaan het verlanglijstje van het bedrijf.

We will be able to adapt the brand to new formats, in particular the MMO format, where the royalties were a big thing holding us back,

Een reden voor de game is dat veel ontwikkelaars bezig zijn met het ontwikkelen van MMO-games gebaseerd op hun populaire franchises. Zo gaf Activision eerder al aan geïnteresseerd te zijn in de ontwikkeling van een Call of Duty-MMO. Hoewel dat nog pure speculatie was, lijken de plannen van Guillemot al in een veel verder stadium te zijn.

Guillemot gaf verder nog aan dat door het verkrijgen van de rechten op alle Clancy-content, er mogelijkheden zijn om karakters uit verschillende boeken in dezelfde verhaallijn te stoppen. Ook ziet hij Ubisoft als een toekomstig grote speler voor de release van films, boeken en games.