Meer kijkers voor voetbal bij de NOS

Ongeveer een derde (32 procent) van de voetbalkijkers denkt het komende jaar meer het eredivisievoetbal te gaan volgen dan de afgelopen jaren. Dat komt omdat de NOS de uitzendingen vanaf volgend seizoen weer gaat verzorgen . Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. "De verwachting is dan ook dat er wel meer naar de samenvattingen zal worden gekeken dan de afgelopen jaren het geval was", zo stelt de opiniepeiler.

Nog eens 32 procent denkt 'iets meer' te gaan kijken vanaf volgend seizoen. 29 procent zegt hetzelfde te blijven kijken en slechts zeven procent weet het niet of geeft aan minder te gaan kijken.

78 procent van de voetbalkijkers is blij dat de samenvattingen weer bij de NOS te zien zijn. Vijf procent is er negatief over. De rest is neutraal of weet het niet.

Om de live wedstrijden te zien zal een abonnement genomen moeten worden. Vier procent van de voetbalkijkers geeft aan zo'n abonnement te zullen gaan nemen voor alle live wedstrijden, drie procent van een bepaalde club. Veertien procent geeft aan geïnteresseerd te zijn in het betalen voor specifieke wedstrijden.