Presentatoren organiseren Wilders Filmfestival

Presentatoren Jeroen Kijk in de Vegte en Willem Alkema roepen amateurfilmmakers op polariserende filmpjes over minderheden te maken. Ze willen die films vertonen op het 'Geert Wilders Filmfestival' en de bijbehorende website. Dat meldden de initiatiefnemers vanochtend.

Op 28 maart worden de eerste inzendingen in Apeldoorn getoond. Het filmfestival wordt op 3 mei in Zwolle georganiseerd. ''De site en het festival zijn het afvoerputje voor polariserend Nederland'', aldus Alkema. Op verschillende websites, waaronder YouTube, verschijnen 'tegenfilms' op de aangekondigde anti-islamfilm van Wilders. ''Het wordt erger en erger met de gekte rond deze film. Het is tijd om het kaf van het koren te scheiden. Ons festival kent wat betreft de inzendingen geen grenzen.'' De ingezonden filmpjes zijn te zien op GeertWildersFilmfestival.nl.

Kijk in de Vegte en Alkema treden op 28 maart op in Apeldoorn. Daar willen ze de eerste inzendingen vertonen. Op 3 mei houden zij het Geert Wilders Filmfestival in Zwolle, waar alle films worden getoond. De maker van het meest polariserende filmpje krijgt de Gouden Geert, een kunstwerk in de vorm van een goudgele pruik.