Probleemgezinnen verbannen uit Slotervaart

Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart gaat gezinnen die extreme overlast veroorzaken in de wijk Overtoomse Veld verbannen naar een andere buurt. Dit maakte het stadsdeel vandaag bekend.

In de nieuwe aanpak werkt Slotervaart samen met de gemeente Amsterdam en enkele woningcorporaties. Huishoudens in Overtoomse Veld die langdurig overlast blijven veroorzaken, krijgen in hun oude buurt geen nieuw huurcontract meer van de corporatie. Wel zoekt deze een passende woning elders in de stad. Het stadsdeel verwacht met de maatregel enkele tientallen huishoudens te weren.

Stadsdeelwethouder Ineke Ketelaar (Wonen): ''Met deze maatregel willen we een statement in de wijk maken. We pakken de mensen aan die langere tijd alle hulp weigeren.'' Naast de overlastveroorzakers krijgen ook huishoudens met een grote huurachterstand straks geen nieuw contract meer van hun corporatie.

Van de 4000 huishoudens in Overtoomse Veld staan er nu ongeveer tweehonderd bekend als overlastgezin. Volgende week krijgen alle bewoners van de wijk een brief thuis, waarin het stadsdeel ze waarschuwt voor de nieuwe uitzettingsmaatregel.