Valkenburg naar WK allround

Diana Valkenburg heeft zich verzekerd van deelname aan het WK allround. Op de skate-off vandaag in Heerenveen klopte ze Renate Groenewold op de 1500 meter.

Valkenburg en Groenewold waren de enige twee kanshebbers voor een plek. Valkenburg won met een tijd van 1.59,73. Ze klopte daarmee Groenewold ruimschoots, die zette een tijd neer van 2.01,27. Morgen zou eigenlijk nog de 3000 meter op het programma staan, maar daar heeft Groenewold zich voor afgemeld. Ze voelde zich fysiek niet in staat om de strijd nog vol aan te gaan. Het WK ticket gaat daardoor automatisch naar Valkenburg.

Ook bij de mannen wordt er via een skate-off gestreden om één WK plek. De 1500 meter werd vandaag gewonnen door Wouter Olde Heuvel, die zich daarmee verzekerde van een startplek voor de komende wereldbekerwedstrijden. In de strijd om het WK ticket deden Erben Wennemars (tweede in 1.48,22) en Mark Tuitert (derde in 1.48,59) de beste zaken. Carl Verheijen staat er met een tiende plek in 1.50,66 minder goed voor. Morgen staat voor de mannen nog de 5000 meter op het programma.