Garitano maar acht dagen coach Zaragoza

Maikel (WeebI)
Ander Garitano heeft reeds na acht dagen zijn taken als coach van Real Zaragoza neergelegd. De oud-speler van de club voelde zich emotioneel niet sterk genoeg.

Garitano speelde 143 Ligaduels voor de Spaanse club, en nam vorige week de touwtjes in handen toen Víctor Fernández na matige prestaties de club verliet. De oud-jeugdtrainer wist zijn elftal naar een 3-1 winst te leiden in zijn eerste en enige competitieduel met Real Murcia. Vorige week verzuimde hij tegen Real Racing Club de kwartfinale van de Spaanse beker te bereiken.

Garitano verklaarde niet klaar te zijn voor de verantwoordelijkheid. "Ik accepteerde de uitdaging om een elftal te leiden waarvan ik van mening ben dat het het goed kan doen", vertelt de 38-jarige Spanjaard. "Maar ik voelde me emotioneel niet sterk genoeg. Hoe verrassend deze beslissing ook mag lijken, het is puur gebaseerd op persoonlijke redenen. Ik heb liever dat er een andere trainer voor de groep staat, want het team heeft iemand nodig die emotioneel 100% is."

Real Zaragoza kent een matig seizoen in vergelijking met vorig jaar. De club miste de Champions League maar net en werd toen zesde. Dit seizoen vinden we de club terug op de elfde plaats en werd het in de eerste ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld.