Stepney: "Geen blaam in zaak-McLaren"

Jan Willem (WEST)
Nigel Stepney voelt zich niet verantwoordelijk voor de straf die McLaren heeft gekregen. Stepney geeft toe dat hij vertrouwelijke Ferrari-documenten heeft doorgespeeld aan Mike Coughlan, maar hij wilde McLaren daarmee niet helpen.

"Ik voel me totaal niet verantwoordelijk voor wat er bij McLaren is gebeurd. Op geen enkele wijze", zegt de Brit in een interview met Sky Sports.

Stepney ging verder: "Mijn idee was om contact te leggen met bepaalde mensen. Niet om te profiteren. Dat zoveel informatie op deze wijze werd gebruikt was niet mijn doel. Het was nooit de bedoeling om zo ver te gaan. Ik wilde juist kijken wat ik elders met een groep mensen zou kunnen doen. Voor mezelf stond vast dat ik Ferrari wilde verlaten. Eind vorig jaar dan wel eind 2008. Maar of mijn toekomst binnen de Formule 1 zou liggen? Daar was ik op dat moment nog niet over uit."

Nigel Stepney en Mike Coughlan spraken in de lente met de toenmalige teambaas van Honda Nick Fry, echter tot een deal kwam het niet.

"Er is van alles gezegd en geschreven. Maar er is ook een heleboel niet gezegd dat juist wel gezegd had moeten worden. Ook is er een heleboel gedramatiseerd, maar dat komt later allemaal wel een keer aan de orde," aldus de voormalig Ferrari medewerker.