Vondeling lag in handtas uit Belgie

Icoon BuitenlandsDe handtas waarin een pasgeboren baby zondagavond vlak over de Duitse grens bij Posterholt (Limburg) te vondeling werd gelegd, is afkomstig uit België. In een opsporingsbericht voor de regionale omroep L1 maakte de politie Limburg Noord gistergavond bekend dat er 'Corstjens Mannenmode Maaseik' op de tas staat.

Vanwege het Nederlandse opschrift vermoedde de Duitse politie dat het jongetje van Nederlandse afkomst is. Maar mogelijk komt het kind dus uit België. De politie in Heinsberg en Limburg heeft nog geen spoor van de moeder gevonden. Die moet volgens de Duitse politie snel gevonden worden, omdat ze mogelijk in psychische nood verkeert.

De politie in Heinsberg reageerde maandagavond 'uiterst verbaasd' op de speciale uitzending van de politie Limburg Noord. Het was volgens een woordvoerder van de Duitse politie absoluut niet de bedoeling dat de tas met tekst voor het publiek getoond werd. ''Het gaat hierbij om gevoelige daderinformatie'', aldus een woordvoerder, die zei dat dit dinsdag een staartje zal krijgen.

Een woordvoerster van de politie Limburg Noord erkent ''dat er iets mis is gelopen.'' ''Als zij dat niet wilden, hebben wij een fout gemaakt'', aldus deze woordvoerster. Beide korpsen zullen dinsdag met elkaar praten over dit incident, bevestigde zij. Mensen die kind of kleding menen te herkennen of andere informatie hebben, kunnen bellen met 0800-2552552.