God

Column door Ricky_

Onze hoop in bange dagen. Hij die ons advies en raad biedt wanneer wij dat behoeven. De mensheid leidt haar leven aan de hand van het woord van Hem. De Verlosser. Hij. Ik heb het natuurlijk over Phil McGraw, beter bekend als Dr. Phil.

Je kent het wel. Je komt na een educatief dagje school thuis en ploft neer op de bank. De afstandsbediening geeft je de keuze. Nickelodeon, RTL Z of Dr. Phil. Voor velen is de keuze snel gemaakt. Het is weer tijd voor de dagelijkse portie wijsheid. Voor zij die niet op Nickelodeon afstemmen, is daar nog altijd Dr. Phil. Vergezeld door vrouwlief Robin, publiekslieveling onder het aanwezige klapvee, voorziet Phil het Amerikaanse volk van wijze woorden. Relatieproblemen en gezinsdrama’s worden behandeld en verholpen door de nuchtere en geheel objectieve woorden van Hem.

…ťn van de kenmerkende aspecten van mondiale helden is dat zij nooit of te nimmer voor hun eigen welzijn en rijkdom aan de slag gaan. Zo ook deze Messias. Aan het einde der uitzending kan het publiek een door de dokter gepubliceerd boek onder de stoel vinden. Wij weten allen dat dit niet om commerciŽle redenen gebeurt. Neen. Deze boeken, welke voor slechts negenennegentig dollar en vijfennegentig dollarcent de deur uit vliegen, dienen uitsluitend voor morele en psychologische steun voor het uiterst intelligente en bewuste Amerikaanse volk. Wat zouden zij zonder deze oppergod moeten? Al Gore en diens extreem linkse vrienden verprutsen de prachtige natie der Amerikanen. Daar komt Dr. Phil, waar ik diverse ondeugende natte dromen over heb gehad, te hulp schieten.

Opvallend genoeg weet de heer McGraw over werkelijk alles advies te geven. Gaat uw zoontje om met het islamitische buurjongetje? Dr. Phil praat hem geheid om. Is uw onpatriottische broer een langharige hippie die demonstreert tegen de vredesmissies in Afghanistan en Irak? Daar gaan we iets aan doen. Is uw rebelse zoon homoseksueel en niet christelijk? Geen punt, dat rammen we eruit. Zo blijkt, het Phil-team is van vele markten thuis.

Zo zag ik laatst hoe een stel uit de ontwikkelde staat Texas al jaren problemen in het gezinsleven ondervindt. De man in kwestie bleek homoseksueel ťn pedoseksueel te zijn. Voor hem kwam dat goed uit, het stel was namelijk trotse producent en eigenaar van een rectaal nauw zesjarig jongetje. Moeders en vooral het kind waren hier minder blij mee. Dan komt Dr. Phil kijken. Met zijn jarenlange ervaring als beroepspsycholoog komt hij met de ultieme oplossing voor dit door drama verscheurde gezin; een collectie videobanden met instructies van de goedheiligman zelf ťn een lang bezoek aan het Dr. Phil House, waar menigeen de basis heeft gelegd voor een nieuw, voorspoedig leven. Prachtig om te zien hoe deze nobele man, zonder zelf financieel te profiteren van andermans problemen, de medemens met hart en ziel te hulp schiet in donkere tijden. Ontroerend.

Oh Heer, leid mij.

Wil jij columnist worden? FOK!columns zoekt columnisten