Scientologyvideo Tom Cruise lekt uit

Icoon OpmerkelijkOp internet is een geheime video verschenen van Tom Cruise, waarin hij reflecteert op hoe het is om deel uit te maken van scientology. De video was bedoeld als interne video, gemaakt voor een gelegenheid van een tijdje terug, waarbij hij een speciale prijs kreeg, omdat hij zo veel mensen in contact gebracht had met scientology. Inmiddels is de scientology church aan het proberen om de video weer van internet af te halen.

Tom Cruise vertelt in de video hoe bijzonder het voor hem is om lid te zijn van scientology. Hij voelt een grote verantwoordelijkheid om de kerk te promoten. Scientology is volgens sommige mensen een religie en volgens andere mensen een sekte. Leden betalen vaak enorme bedragen om een hoger 'level' te bereiken, in de hoop gelukkiger te worden.

Hieronder is de video te zien. Tom Cruise gebruikt hierin nogal wat specifieke termen. Op de website van CBS News is een video te zien waarin het een en ander uitgelegd wordt.

Waarschuwing: Scientology kan zowel je privťleven als je bankrekening ernstige schade toebrengen.Met dank aan mouthman voor de submit.