Drenthe: "Ik ga niet weg bij Real"

Royston Drenthe is voorlopig niet van plan om zijn carrière bij een andere club voort te zetten. De voetballer staat momenteel onder contract bij Real Madrid, maar krijgt nauwelijks speelminuten. Door deze uitspraak ontkracht de vleugelspeler de geruchten dat hij naar Fiorentina zou vertrekken.

"Ik ben nooit van plan geweest weg te gaan bij Real Madrid," liet Drenthe weten. "Ik heb vertrouwen in coach Bernd Schuster omdat híj mij hierheen heeft gehaald."

Diverse Spaanse media berichtten dat Drenthe zich slecht zou gedragen en met regelmaat te laat bij De Koninklijke aan kwam. Zo kwam hij halverwege december te laat voor een bekerwedstrijd van zijn ploeg. "Ik heb nooit aanpassingsproblemen gehad. De mensen kletsen een hoop, maar binnen de ploeg kan ik met iedereen goed opschieten. Ik ben gelukkig bij Real Madrid."

Toch heeft de vleugelspeler voldoende geduld. "Het moet stap voor stap beter gaan. Ik ben twintig jaar en het is een geweldige kans om hier te mogen spelen. Ik wil langzaam groeien. Schuster legt me alles uit en we praten veel. Hij gelooft in mij."

Afgelopen woensdag, tijdens het verloren bekerduel tegen Real Mallorca (1-0), speelde Drenthe 77 minuten. "Ik ben blij dat ik het goed heb gedaan, maar verdrietig over de uitschakeling. We hebben achttien kansen gehad. Na zo'n avond slaap je niet lekker."