Tennis: Ook Haase uitgeschakeld in AustraliŽ

Icoon TennisHet is Robin Haase niet gelukt om de derde ronde te bereiken van de Australian Open. De 20-jarige Nederlander verloor in vijf sets van de Fransman Sťbastien Grosjean: 4-6, 6-4, 6-0, 6-7 en 6-4.

Haase begon de wedstrijd uitstekend. Na de winst in de eerste set ging het echter mis in de tweede set. In die set leverde Haase na 4-4 liefst negen games achter elkaar in. Die verloren games kwam de Nederlander ook in de derde set niet te boven.

In de vierde set herpakte Haase zich knap en won die set na een tiebreak (7-4). In de vijfde set gaf de ervaring en de snelheid van Grosjean echter de doorslag, ook al werd het in de slotfase nog wel even spannend.

"Dit is balen natuurlijk, want ik had kunnen winnen. Ik had zelfs het gevoel dat ik in de vijfde set de betere speler was," zo verklaart Haase. "Maar ik maakte net een foutje te veel en dat leverde hem de beslissende break op. Bij 4-0 in de derde set liet ik het eigenlijk een beetje lopen. Zo kon ik me maximaal opladen voor de vierde set en daarin ging het dan ook weer prima. Tot aan het einde van de partij voelde ik dat ik kansen had, maar helaas kon ik het niet afmaken." Door de uitschakeling van Haase zijn er nu geen Nederlanders meer actief in het enkelspel op de Australian Open.
Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport