Bejaarde ligt drie weken dood in woning

Icoon BinnenlandsDe Groningse politie heeft vorige week in een woning in Meeden het stoffelijk overschot van een 80-jarige man gevonden uit Nieuw-Beerta. De man lag vermoedelijk al drie weken dood in de woning.

Een postbode vertrouwde het zaakje niet en alarmeerde de politie. Enkele agenten kwamen een kijkje nemen en konden via de geopende garagedeur naar binnen. Daar troffen ze het levenloze lichaam aan van de bejaarde man. "De persoon was niet herkenbaar, maar de identiteit kon worden vastgesteld aan de hand van papieren die hij bij zich droeg", aldus een woordvoerder van de politie. Verder trof de politie nog ongeveer vijftien katten aan in de woning.

De politie gaat absoluut niet uit van een misdrijf, hoewel het echter ook niet meer te achterhalen is of de man aan een natuurlijke dood gestorven is, of dat hij overleden is als gevolg van een val. "Gezien de staat waarin het lichaam zich bevond, kunnen we ook niet precies zeggen wanneer de man is overleden. Wel heeft het er al een tijdje gelegen", meldt de politie.

Dorpsbewoners gaan er vanuit dat de man kort voor de feestdagen zou zijn overleden aan een natuurlijke dood. Volgens een bewoner leed de man een teruggetrokken leven, een beetje een kluizenaarachtige toestand. De bejaarde man had geen tot weinig familie. Eén familielid is elders in Nederland getraceerd en ingelicht.