Europees Parlement wil 'groenere' F1

In een rapport over de Europese auto-insdustrie heeft het Europees parlement zich positief uitgelaten over de FIA. Onder andere het KERS-systeem (het opwekken van energie bij het remmen) en de langere levensduur van de motoren scoren goed.

In het rapport staat: "We erkennen de voortrekkersrol die de FIA speelt bij de ontwikkeling van nieuwe, milieuvriendelijke technologieën, die mogelijk voor een verlaging van de CO2-uitstoot en energiebesparing bij alle nieuwe auto's kunnen zorgen. We verzoeken de FIA haar inspanningen verder te intensiveren."

"We erkennen dat de autosport een rol kan spelen bij het veranderen van de houding van consumenten tegenover milieuvriendelijke technologieën en vragen de FIA en de andere partijen die betrokken zijn bij de F1 daarom om de regels zo aan te passen, dat milieuvriendelijke technieken eenvoudiger kunnen worden toegepast."

Max Mosley is tevreden met het rapport van de EU: "Het is erg bevredigend dat het Europees Parlement erkent dat de autosport een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën en achter de inspanningen van de FIA staat om de autosport duurzamer te maken voor de toekomst."