Geen Eredivisie bij SBS

Los-Royos
De SBS-groep (SBS6, NET5 en Veronica) heeft geen bod gedaan op de uitzendrechten voor de samenvattingen van het Eredivisievoetbal. Vanochtend kon er tussen tien en twaalf uur geboden worden op deze rechten bij de Eredivisie CV (ECV), SBS heeft dit dus niet gedaan.

SBS kwam zelf met het nieuws naar buiten. "Veel wil ik er nog niet op in gaan. Wel kan ik zeggen dat we niet hebben geboden omdat we geen mogelijkheden zien om voetbalsamenvattingen zakelijk tot een succes te maken. Mede gelet op de aanvullende voorwaarden die zijn gesteld, maar daar kan ik dus niet op ingaan", zo zegt een woordvoerder van de zender.

Wie er wel een bod heeft uitgebracht op de rechten is nog niet bekend gemaakt door de ECV. Alex Tielbeke, voorzitter van de ECV, zegt: "Wij zeggen niet wie er geboden heeft en ook niet voor hoe veel. Dit gebeurt omdat de biedingen eerst goedgekeurd moeten worden door de clubs en omdat geļnteresseerde partijėn nog een keer uitgenodigd kunnen worden voor een nieuwe biedingsronde.

In totaal kon er geboden worden op acht pakketten. Er zijn twee hoofdpakketten, het sammenvattingspakket en het live-pakket. De laatste is weer verdeeld in drie verschillende pakketten. Naast de twee hoofdpakketen is er ook nog een radio-pakket, een voor- en nabeschouwingspakket, een mobiel telefoonpakket en een pakket voor de samenvattingen van de Eredivisie voor vrouwen. In februari hoopt de ECV deze pakketten te hebben verdeeld.