Twijfels Beth Holloway over onschuld Joran

Icoon BuitenlandsDe moeder van de vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway vindt het moeilijk te geloven dat de ex-verdachte Joran van der Sloot en zijn vrienden Deepak en Satish Kalpoe niets te maken hebben met de verdwijning.

Een fragiele Beth Holloway deed de uitspraak in een televisieshow van tv-goeroe Oprah Winfrey. Zij was daar samen met haar zoon Matt Holloway. Het was de eerste keer dat ze in het openbaar sprak, nadat de autoriteiten op Aruba de zaak tegen Van der Sloot en de gebroeders Kalpoe eind vorig jaar hadden gesloten.

"Er zijn geloof ik bijna een dozijn mannen gearresteerd en weer vrijgelaten", zei Beth Holloway woensdag. "Maar alles komt steeds terug bij deze drie."

In mei 2005 verdween de toen 18-jarige Natalee Holloway spoorloos tijdens een avond uit met van der Sloot en de Kalpoe-broers op Aruba. Van der Sloot, een Nederlander, en de Surinaamse broeders Kalpoe zouden haar het laatst gezien hebben. Zelf houden zij vol onschuldig te zijn. Medio december werd de vervolging van de drie wegens gebrek aan bewijs gestaakt.


Joran van der Sloot