Kolkka: "We moeten waakzaam zijn"

Sjors (Sj0rSz)
NAC Breda werd gisteren, tijdens de loting voor de kwartfinales van de KNVB beker, aan hoofdklasser Quick Boys gekoppeld. Eerder die avond wist de Bredase formatie met 4-2 van Ajax te winnen. Joonas Kolkka, speler van de Brabanders, is echter van mening dat men niet te vroeg moet juichen.

"Natuurlijk hoopten we hierop, want dit is natuurlijk een gunstige loting," liet Kolkka in een reactie weten. "Maar we moeten nu niet gaan denken dat we al in de halve finale staan. Het gaat immers om één wedstrijd, we kunnen het ons niet veroorloven om minder geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. Als je tegen zo'n amateurclub 1-0 achter komt, kan er van alles gebeuren. We moeten dus ook daar in Katwijk vanaf de eerste seconde scherp zijn."

Toch ontkent de speler niet dat NAC Breda een reële kans heeft om de finale van het nationale bekertoernooi te bereiken. "Van de topploegen zit alleen Feyenoord er nog in. Maar goed, dat wisten we voor de wedstrijd tegen Ajax ook al, daarom waren we vanaf de eerste seconde scherp en konden we Ajax verslaan."

Het was overigens niet de eerste keer dit seizoen dat de Bredase formatie te sterk was voor Ajax. In competitieverband wist de ploeg in de Amsterdam ArenA ook al met 3-1 te winnen. "Ja, niet slecht hè," aldus een lachende Kolkka. "Wat ons geheim is om Ajax te verslaan? Haha, nou we hebben geen geheim, hoor. We hebben gewoon vanaf de aftrap druk gezet en geprobeerd om via de zijkanten de aanval te zoeken. Dat werkte in de ArenA ook."

NAC Breda is, door de winst op Ajax, nog maar twee duels verwijderd van een plekje in de finale van de KNVB beker. "We hebben de laatste jaren vaak goed gepresteerd in de beker, maar we sneuvelden vaak nét voor de finale. Daarom is het een mooi doel om die eindstrijd dit jaar wél te halen. Het is en blijft voor ons namelijk toch ook de snelste weg naar Europees voetbal."