'Bomenman' kan worden genezen

Icoon OpmerkelijkEen Indonesische visser die bang was om dood te gaan aan boomachtige vergroeiingen aan zijn lijf heeft nu zijn hoop gevestigd op een Amerikaanse dokter en vitamine A. Dede, nu 35 jaar oud, kreeg als tiener last van vergroeiingen nadat hij een snijwond opliep aan zijn knie. Door de aandoening was de man niet in staat om huishoudelijke taken uit te voeren.

Hij is ontslagen door zijn baas en door zijn vrouw verlaten. De artsen waren niet in staat om Dede te genezen zodat hij zijn twee kinderen in armoede groot moest brengen. Om rond te kunnen komen heeft hij opgetreden bij een lokale freak show, tezamen met andere mensen die vreemde ziektes hadden. Hoewel Dede dus steun kreeg van zijn familie, werd hij wel door dorpelingen misbruikt en belachelijk gemaakt.

Maar nu is er een Amerikaanse huidarts naar het dorp, dat ten zuiden van de hoofdstad Jakarta ligt, overgevlogen. De dokter denkt te weten waar Dede aan lijdt en heeft voorgesteld om hem te behandelen zodat hij een normaal leven kan gaan leiden.