2 jaar en tbs voor treinverkrachter

Icoon JustitieDe Amsterdamse rechtbank heeft vandaag de 33-jarige Martin V. veroordeeld tot 2 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie. V. verkrachtte in juni van dit jaar een 24-jarige Amerikaanse toeriste in een toilet van de trein van Leiden naar Amsterdam.

V. zei onschuldig te zijn. De toeriste zou hebben ingestemd met de seks. De rechter geloofde er helemaal niets van. Volgens de rechter drukte Martin V. het slachtoffer met kracht in haar stoel en dreigde hij haar te vermoorden. Daarna droeg hij haar naar het toilet, waar hij haar seksuele handelingen heeft laten verrichten en haar heeft verkracht.

Volgens de rechter heeft V., die al 6 jaar in de cel heeft gezeten voor zedendelicten en oplichting, op geen enkele wijze rekening gehouden met het slachtoffer. Ook heeft V. het vertrouwen in de veiligheid van het openbaar vervoer ernstig geschonden. Niemand kon de hulproep van het slachtoffer in de lege trein horen.

Deskundigen adviseerden een tbs-maatregel, omdat de kans op herhaling groot is en de verdachte in de toekomst nog agressiever te werk zou kunnen gaan. V. zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn en lijden aan een narcistische en antisociale persoonlijkheidsstoornis met theatrale trekken. De rechtbank nam deze analyse over.