De Ghostbusters keren terug

Roy
In 2008 komt er een nieuwe Ghostbusters film en met elke grote film komt er uiteraard ook een game. De game Ghostbusters gaat uitgegeven worden door Vivendi en krijgt twee versies. De eerste versie is gericht op de hardcore gamer en verschijnt op de Xbox 360, PS3 en PC. De tweede versie is een versie gericht op familie en komt naar de Wii, PS2 en DS.

De game krijgt de officiële stemmen uit de film, alle vier de acteurs (Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Bill Murray en Harold Ramis) van het Ghostbuster team werken mee aan de game. Het verhaal neemt plaats vlak na de gebeurtenissen van Ghostbusters II en opnieuw wordt New York overspoeld met spoken.

Vivendi hoop dat Ghostbusters net zo goed gaat verkopen als eerdere succesvolle filmgames als The Godfather (EA) en Scarface (Vivendi): We noticed we did well on 'Scarface' and were alert for new opportunities to turn iconic film products into games in a way that is a new manifestation of the franchise. 'Ghostbusters' is unquestionably among the small number of movies in that class.

Vivendi denkt zelfs dat ze met Ghostbusters over Scarface heen kunnen qua verkochte aantallen omdat Ghostbusters een breder publiek aanspreekt dan Scarface. Vandaar ook de twee verschillende versies van de game.