Brandweerman Deventer te bloot op internet

Icoon BrandDe brandweer van Deventer is niet te spreken over een werknemer die met zijn partner bloot te bewonderen was op de website van het seksblad Foxy. Was, want de foto is inmiddels op uitdrukkelijk verzoek van de betreffende brandweerman van de site verwijderd.

Op de foto was de spuitgast naakt te bewonderen met zijn vriendin. Op een dvd die bij het novembernummer van het magazine wordt geleverd zijn de brandweerman en zijn geliefde ook te aanschouwen. Die dvd blijft gewoon in de winkels liggen.

Brandweercommandant Michel Thijssen van Deventer heeft de man inmiddels met verplicht verlof naar huis gestuurd. Thijssen vindt dat de brandweerman ''een grens heeft overschreden''. Op de site waren de man en vrouw niet alleen in pikante poses te zien. In een begeleidende tekst deden ze hun favoriete standjes uit de doeken.

Thijssen geeft toe dat je in een discussie geraakt over wat iemand wel en niet mag doen in zijn vrije tijd. ''Maar wij zijn van mening dat in dit geval overduidelijk een grens is overschreden. Als brandweerman ben je in overheidsdienst, werk je op straat. Je hebt ook een voorbeeldfunctie. Dan kan het niet dat je op zo’n manier te zien bent.''

De commandant wil niet zeggen wat er nu verder staat te gebeuren. ''We bezinnen ons op strafmaatregelen.'' De gemeente zal uiteindelijk het besluit moeten nemen, want het brandweerpersoneel van de Koekstad is in dienst van het gemeentebestuur.

Met dank aan Dizzee en SubMan voor de submit.